Teräs, kupari, messinki jne

hopihopi

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.8.2008
Viestejä
416
Kaupunki
Stadi ( Helsinki )
Tämä osion avasin aivan vakavissani. Onko arvoisat harrastajat mietiskelleet, onko merkitystä minkä materiaallisilla ruuveilla elementti "kannattaisi" kiinnittää koteloon.Onko "oikein" valitulla ruuvimateriaalilla vaikutusta kaiuttimen sointuun? Uskoisin että 90% valmistajista käyttää teräs/kevytmetalli ruuveja. Entä esim messinkiruuvit tuovatko ne jotain ns viikkaus ulottuvuuksia?
 
Puhtaalla päättelyllä tuotettu arvaus on, että teräs on kannattavin valinta. Kyseessä on kuitenkin värisevän ja tärisevän elementin kiinnityksestä, jolloin lujuus on valttia.
 
Messinkiruuveja muistaakseni yksi harrastaja suositteli käyttämään eräiden laajakaistojen kanssa.
 
En kyllä keksi minkään mallin perusteluja, miksi materiaalilla olisi väliä (olettaen, että se nyt vaan on soveltuvaa eikä esim kumia). Joka tapauksessa se kiinnitys tapahtuu suoraan puuhun tai vaihtoehtoisesti iskumutteriin, joka taas sekin on sitten kiinni puussa...
 
Messinkiruuvit ovat loistavia kompassiasennuksissa, ne kun eivät ole magneettisia. Muuta käyttöä en ole noille keksinyt, messinki on ruuviin turhan pehmeää tavaraa. Ei noita taida saada edes kauhean kireälle rikkomatta kantaa.

Hmm, laajakaistat, puuvillaeristeisiä kaapeleita ja päälle messinkiruuvit, mikäs siinä. Sopii tuohon fiilistelyyn täydellisesti.
 
Back
Ylös