"Televisio"-keskustelu

Jos tv:tä odottelee koko ajan jotain super super hienoa, niin kun ostaa nyt, niin automaattisesti se on jo toki vanhaa tekniikkaa maksoi se vaikka maltaita. 8k ja 12k kummittelee jo taustalla. Ihminen (moni) ei koskaan tyydy nykyhetkeen sinäänsä, vaan tavoittelee monesti isompaa unelmaa kuin rahkeet siihen riitää.

Joku raja on vedettävä tarpeiden ja ominaisuuksien mukaan. Se raja on vaan tehtävä kylmällä logikka päällä. Tunteille ei saa antaa liikaa siimaa.
Mulle riittää hd tykki ja 2,8 m leveä kangas. Katseluetäisyys n. 4 m.
 
Samsungin QN95A:ssa on myös mahdollinen ongelma taustavalon kirkkaudensäädön PWM-taajuuden kanssa. Rtings testin mukaan se on 120Hz ja tanskalaisessa testissäkin siitä mainitaan. Onko lopputulos oksettava olo kun tuota vähän aikaa katselee... On siis kokemusta tuosta ongelmasta ja olen "herkkä" tuolle välkkymiselle, esim. 1-kennoiset DLP-tykit, jotkut LED-lamput. Täytyy tilata photodiodeja eBaysta ja mitata nykyisen TV:n PWM-taajuus, se saattaa olla 240Hz. Tietokoneeni näytössä PWM:ää ei käytetä.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reaktiot: Joe
^Nykyiset 120hz OLED paneelit toimii mun silmille, samaa herkkyyttä.
 
siinä kaikkein tärkeimmässä - televisiokuvassa - siinä tuli kyllä turpiin. Keinoskarppius, keinotodellisuus ja kaiken ylenpalttinen muovisuus ei millään korvaa sitä natiivia televisiokuvaa.
Niitä oletuskuvanpaskennuksia on sitten ripoteltu ympäri-ämpäri menuja, mitä yllättävimpiin paikkoihin, juuri kun kuvittelit nitistäneesi viimeisen, töllö iskee kierteellä.

T: Vesku
 
LG OLED C1 taitaa tällä hetkellä olla aika kova sana telkkariksi, ja silmään osui joku hyvä tarjouskin, 65-tuumainen kiinnostaa. Siitä näkyy olevan hieman eri versioita liikkeellä ja yleisin tuntuu Suomessa olevan OLED65C15LA. Onko jollain jotain hajua siitä, mikä muuttuu (vai muuttuuko käytännössä mikään) jos tuon kolmanneksi viimeisen merkin eli viitosen tilalla on 4 tai 2 ? Vai liekö kyseessä painovirhe? C1 on kuitenkin se varsinainen mallinimi.
 
Kiitos, hyvä infosivu. Tosin tuossa OLED-mallikoodin dekryptauksessa kolmanneksi viimeinen merkki on aina jokin kirjain, mutta postauksen kommenteissa on keskustelua tilanteista, joissa siinä onkin numero. Viittaisi siihen, että sillä erotellaan eri maita varten tehtyjä versioita.
 
Toiselta foorumilta kopioitu,
”C1=C-sarja ja mallivuosi + numero=myyntialue + kirjain=viritin + kirjain=väri/design.”

 
Viimeksi muokattu:
^ Kappas vain, juuri saman kaupan (toisesta) tarjouksesta omakin ihmettelyni lähti liikkeelle. HH tuntuu harrastavan noita C12LA-malleja.
 
^Kannattaa myös ymmärtää, että isoille vähittäiskauppiaille (meillä Gigantti/Power vs. muut) valmistetaan ihan identtisiä tuotteita, mutta joiden koodi poikkeaa toisistaan kirjaimella tai kahdella. Tällä tavoin kuluttaja ei voi väittää, että kilpailijalla on sama tuote vähän edullisemmalla. Tämä siis etenkin kauppiailla, jotka antavat hintatakuun. En sano, että LG harrastaa tätä, mutta hyvä esimerkki tällaisesta pelistä on vaikkapa Electrolux.
 
Nykyään ei löydy laadukasta ja alle 500 euron televisiota normaalilla suht kapealla jalustalla. Kaikissa on nuo muovihilavitkuttimet melkein ruudun reunoissa, yritäppä siinä tunkea televisiota metrin levyiselle tasolle ilman vippaskonsteja. Kaikissa pitää mennä samalla designillä.

Mitä pienemmässä kämpässä asut sen kalliimman telkkarin joudut ostamaan että mahtuu olemassaoleville huonekaluille, kun vain noissa tonnin ja yli telkkareissa näkyy olevan kunnon "vanhanaikaiset" jalustat.

Sitten on nämä gigantit ym. jotka nettisivuillaan ilmoittaa tasan saman leveyden ilman jalustaa ja jalustan kanssa. Ei paljon huvittaisi lähteä liikkeeseen sohimaan joka ikistä televisiota mittanauhan kanssa, kun voisivat ihan hyvin ilmoittaa sen jalustan leveyden sivuillaan.
 
^Oon ymmärtänyt että ainaki joissain televisioissa jalkojen väli on säädettävissä.
 
yritäppä siinä tunkea televisiota metrin levyiselle tasolle ilman vippaskonsteja. Kaikissa pitää mennä samalla designillä.

Mitä pienemmässä kämpässä asut sen kalliimman telkkarin joudut ostamaan että mahtuu olemassaoleville huonekaluille,
Helpoin ratkaisu on seinäteline, ei tarvii vatuloida jalustojen kanssa ja jos on kovin pieni kämppä niin saa heivattua sen tv-tasonkin vaikka kierrätykseen. Perustelineet ilman sen kummempia säätöjä ei paljon maksa eikä tarvii kun pari ruuvia seinään.
 
Liian hintavia. Ei 70+ äitimuori oikein saata tykätä jos alan ehdottelemaan 2000+ euron Sonya sillä perusteella että on jotenkin säädettävä jalka. Saisi aika monet kaunarit katsoa ennenkuin olisi hintansa maksanut takaisin.
Eikös ns. alkaen malleissa ole kanssa nuo jalat?
 
Helpoin ratkaisu on seinäteline, ei tarvii vatuloida jalustojen kanssa ja jos on kovin pieni kämppä niin saa heivattua sen tv-tasonkin vaikka kierrätykseen. Perustelineet ilman sen kummempia säätöjä ei paljon maksa eikä tarvii kun pari ruuvia seinään.
Riippuu paljon kämpästä, oli sitten iso tai pieni, ja tuossa kämpässä mihin tuo televisio on tulossa ainoa paikka johon sen voi pistää niin seinä on yhtä ikkunaa.
. Ei tuo ainakaan leveyttä lisää
Niinpä näkyy kuvien mukaan. Ihan hyvä varmaan tuo mutta peittää aika tehokkasti ikkunan, ja ei ole lähempää saatavissa kuin verkkokaupasta, ja liian kallis.
 
Back
Ylös