"Televisio"-keskustelu

HDTVtest julkaisi BX:n arvostelun viikko sitten. Näyttää olevan heikompi kuin CX-sarja.
 
Olen vielä kituutellut vanhalla samsungilla (2013) jossa jo viimeisten kuukausien aikana paneeliin tullut pari läikkää jotka huomaa lähinnä mustavalkoisella materiaalilla... piti jo blackfridaysta ostaa mutten ole ennättänyt. Tuo HDTV test vissiin ihan tarkka tyyppi näitä telkkareita hinkkaamaan. Pitääpä kurkkia sen viimeisimpiä juttuja.

Oled 55 kuitenkin ajatuksena. Taitaa nuo panasonicit ja sonyt olla karvan verran hiotumpia kuvan suhteen kun jotain käsityksiä sieltä täältä lukenut. Kaupassa kaikki näyttää samalta... 1500 e budjetti.
 
Vincent Teoh on paras TV-arvostelija minkä tiedän. Hänellä ei näytä olevan intohimoja minkään merkin tai teknologian suuntaan, joten arvostelut vaikuttavat neutraaleilta. Hänellä on myös kova tekninen ymmärrys ja videoissaan kuivan sarkastisesti viljelemät kaksimielisyydet ovat hauskoja (ding!). Joillekin hänen aksenttinsa voi olla hankala, mutta ainakaan minulla ei ole vaikeuksia ymmärtää hänen puhettaan.
 
^ ^^ Vincent Teon videot ehdottomasti parhaita tv- tekniikka juttuja Youtubessa. Hauskoja ja sisältävät paljon mielenkiintoista tietoa ymmärrettävästi.
 
^Juu, olen niitä nyt muutamia katsonut. Hyvää asiaa.

Näiden telkkareiden tunnistenumerot hieman vain hankalia verrata, onko kyse nimenomaan aina samasta mitä esim. paikallisissa liikkeissä löytyy. Kaiketi ne samoja ovat, oli sitten Englannissa tai Suomessa.

Esim. Panasonic HZ1000E (suomi) vs. HZ1000B (Vincentin videolla)
 
Eurooppa versiot ovat mielestäni usein juurikin jonkun yhden kirjaimen tms. ero. Kertoo sähköpistotulpan, digitv yhteensopivuuden tms. Rtingsin amerikan mallien tyypit monesti poikkeaa enemmän euroopan vastaavista. Ainakin joskus heillä on kerrottu, mikä euroopan malli vastaa testattua amerikan mallia.
 
Varmasti toimiva hdmi johto etsinnässä ps4 ja tv:n väliin? ( nopeus yli 18 Gbit/s )
 
^^ Ihan suomikaupasta meinasin hommata 20-50 €
Ite tilasin Jimm's:ltä, mut ei mulla ole nyt mitään vinkkiä antaa kun tais olla just tuon 18 gigan piuha, ei yli.

Itse kuitenkin tilaisin ja testaisin, jos ei toimi niin palauttaa. Ottaa "tehokkaimman" minkä budjetti sallii niin eiköhän tuo toimi.
 
Eli uusimmat 4k-soittimet on vuodelta 2019 ? (ellei ole jotain marginaalimerkkejä)

Panoissa tuulettimet, Oppo/CA/Pioneereissa tekstejä ei saa himmennettyä ja sony/lg, niin vaikuttaa aika rimpuloilta vaikkeikaan kalliilta.
 
Biltemastakin saa toimivan 18Gbps johdon. Tämä itsellä toiminut moitteetta 5 metrisenä.

En tiedä miten telkkareihin liittyy, mutta joo tosiaan jostain syystä 4k UHD soittimien markkinat ovat täysin hyytyneet.
Tarjolla premium luokasta enää vain Panasonic ja Sony.
Oppo lopettanut ja Pioneerilta loppuneet toimitukset 1000 een hintaluokkaan.
Halvempia tietysti tarjolla.
Edit. Olikos noita CA:takaan jossain vielä myynnissä, en ole pitkään aikaan nähnyt.
 
En tiedä miten telkkareihin liittyy, mutta joo tosiaan jostain syystä 4k UHD soittimien markkinat ovat täysin hyytyneet.
Tarjolla premium luokasta enää vain Panasonic ja Sony.
Oppo lopettanut ja Pioneerilta loppuneet toimitukset 1000 een hintaluokkaan.
Halvempia tietysti tarjolla.
Edit. Olikos noita CA:takaan jossain vielä myynnissä, en ole pitkään aikaan nähnyt.
Johtuisikohan yleisestä sirupulasta ja erityisesti tästä:
 
En tiedä miten telkkareihin liittyy
No siten, että aina kun rupeaa miettimään uutta tv:tä, niin tarvitsee 4k-soittimenkin. Elän vielä 1080p-aikaa koska sopivaa pakettia ei ole löytynyt.
Nyt ollut tuo LG:n 77CX hollilla, mutta eipä siitä iloa ole 4k-levyjen kanssa ilman soitinta. Muuten varmaan ihan mainio peli.

TV+soitin on sellainen homma mihin haluan ns junanvessatoimivuuden kuten tähänkin asti (panan plasma ja br). Muistan kun Oppo 203 kävi kokeilussa ja huomasin tekstiongelman, niin samantein kaikki ilman tekstin siirtoa+himmennystä pois hankintalistoilta. Sitä ennen kokeilussa kävi Sonyn soitin jossa oli ujeltava tuuletin, sama juttu. nou tänks.
 
Suoratoisto palveluissa on 4k tavaraa yllinkyllin. Itse pidin 4k soitinta hetken ja huomasin että eipä sitä juuri mihinkään tarvitse. En halua ostaa levyjä itselleni hyllyyn koska en katso niitä uudelleen.
 
^aivan.... :rolleyes:

sillä soittimella ja tv:llä voi toki katsoa jo omassa hyllyssä olevan kokoelman elokuvia (ja niiden lisämateriaaleja, esim dokumentteja) joita on turha etsiskellä streampalveluista. Lonkalta esim 4h 47min versio Bis ans Ende der Welt, Kim Ki-dukin tai Herzogin elokuvia tai vanhojen leffojen 4k-restauroituja versioita. Tai "nykyleffojen" extended-versioita. Tai....

jooh! joku noista saattaa jostain BB:sta löytyä....
 
Back
Ylös