"Televisio"-keskustelu

pyorahullu

Käyttäjä
Liittynyt
28.10.2008
Viestejä
2 167
Jos tv:tä odottelee koko ajan jotain super super hienoa, niin kun ostaa nyt, niin automaattisesti se on jo toki vanhaa tekniikkaa maksoi se vaikka maltaita. 8k ja 12k kummittelee jo taustalla. Ihminen (moni) ei koskaan tyydy nykyhetkeen sinäänsä, vaan tavoittelee monesti isompaa unelmaa kuin rahkeet siihen riitää.

Joku raja on vedettävä tarpeiden ja ominaisuuksien mukaan. Se raja on vaan tehtävä kylmällä logikka päällä. Tunteille ei saa antaa liikaa siimaa.
Mulle riittää hd tykki ja 2,8 m leveä kangas. Katseluetäisyys n. 4 m.
 

Timo_J

Käyttäjä
Liittynyt
29.4.2015
Viestejä
967
Samsungin QN95A:ssa on myös mahdollinen ongelma taustavalon kirkkaudensäädön PWM-taajuuden kanssa. Rtings testin mukaan se on 120Hz ja tanskalaisessa testissäkin siitä mainitaan. Onko lopputulos oksettava olo kun tuota vähän aikaa katselee... On siis kokemusta tuosta ongelmasta ja olen "herkkä" tuolle välkkymiselle, esim. 1-kennoiset DLP-tykit, jotkut LED-lamput. Täytyy tilata photodiodeja eBaysta ja mitata nykyisen TV:n PWM-taajuus, se saattaa olla 240Hz. Tietokoneeni näytössä PWM:ää ei käytetä.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reaktiot: Joe

lator

Käyttäjä
Liittynyt
22.9.2006
Viestejä
1 583
Kaupunki
Kuopio
^Nykyiset 120hz OLED paneelit toimii mun silmille, samaa herkkyyttä.
 

vps358

Käyttäjä
Liittynyt
28.2.2013
Viestejä
4 194
siinä kaikkein tärkeimmässä - televisiokuvassa - siinä tuli kyllä turpiin. Keinoskarppius, keinotodellisuus ja kaiken ylenpalttinen muovisuus ei millään korvaa sitä natiivia televisiokuvaa.
Niitä oletuskuvanpaskennuksia on sitten ripoteltu ympäri-ämpäri menuja, mitä yllättävimpiin paikkoihin, juuri kun kuvittelit nitistäneesi viimeisen, töllö iskee kierteellä.

T: Vesku
 
Ylös