"Televisio"-keskustelu

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
15 027
Kaupunki
Tampere
Jos digibokseista oli juttua niin jos vaikka porukat heittäisivät kokemuksia näyttölaitteistaan. Itsellä on ollut viime aikoina mietinnän alla television vaihto. Nykyinen 32" putkitv on iso ja vaatii ison tv-tason joka luultavasti syö ilmavuutta äänentoistolta. TV itsellä on kaiuttimien välissä. Litteän television saisi helposti seinällä nostettua joten kaiuttimien väliin jäisi ilmaa. Oletteko huomanneet eroja jos iso tv on kaiuttimien välissä?

Jos katsellaan pääasiassa televisiolähetyksiä ja tavallisia dvd-elokuvia niin mikä näyttö olisi suosikkinne? Itse en syystä tai toisesta lämpene ajatukselle, että "varoiksi" ostaisi Full HD-näytön. HD-lähetykset alkavat joskus, mutta huonolta näyttää niiden suhteen.

dvdplazaa lukiessa olen ymmärtänyt, että plasma-tekniikka olisi kova juttu jos katselee "huonompi" laatuisia lähetyksiä. Plasma jotenkin peittelisi signaalin huonoutta.

Esim. tällaisen 42" Philipsin saisi 999€:lla. Mitä mieltä?
 
Mietin samaa kun vanha 29-tuumainen putki alkoi tulla tiensä päähän pari kuukautta takaperin. Totesin nettisurffailun ja muun perusteella että aika ei ole vielä kypsä kohtuuhintaiselle ja ominaisuuksiltaan järkevälle taulutelkkarille, joten ostin 3 vuotta vanhan Sonyn laadukkaan putken pilkkahintaan. Kuva on todella hyvä, sellainen mitä ei alle kahden tonnin taulusta saa ulos.

Sitten joskus kun FullHD (tai mikä se sitten parin vuoden päästä onkin nimeltään) -tasoisen ja laadukkaan taulutelsun saa järkevään hintaan niin harkitsen asiaa uudelleen. Tietysti sillä oletuksella ettei vaimo ala vaatimaan taulua sitä ennen! (kuten kävi miehellä jolta kyseisen Sonyn hain...)
 
Oon tuota Dvd-plazaa, aina kahlaillut ja käynyt nyt muutaman kerran gigantissa ihmettelemässä, kun niissä telkkareissa pyörii joku kolmosen tai subin ostosteevee.

Tuommoisen ajattelin sitten itse tilata:

http://www.pixmania.com/fi/fi/625070/art/lg/plasmatelevisio-50pt85.html

Tuo sama malli löytyy gigantista 42" - koossa ja aikani leikin siellä sen kanssa. Piti semmoista pientä sirinää, mutta olispahan tallentavat digiboksit sitten samassa. Hintaa tuolla 50" - mallilla oli muuten vielä kaks viikkoo sitten Pixmaniassa 1416€, elikkäs on hinta näköjään vähän pompsahtanut. :D

Plasmat on meikäläisen mielestä yleensä näyttäneet paremmilta, tuolla digimoskalla, kuin LCD:t, joten semmoista ainakin mulle mielummin, vaikka onkin vanhaa tekniikkaa..
 
Joo ne naiset. Itselläkään muija ei oikein tajua esim. miks kaiuttimet pitää olla erilaiset tai niitä joskus vaihdella. Mutta täysin toimiva ja hyväkuvainen 32" Sony putkiVega "lentäis heti roskiin jos vaan hommattais semmonen lituskaTV". :D
 
Mirain 42 HD töllö on kovassa huudossa. Ja onhan siinä ihan hyvä kuva.
 
Noiden litteiden HD-ready -telkkujen surkeaan kuvaan tottuu onneksi aika nopeasti. :D
 
rajani sanoi:
Noiden litteiden HD-ready -telkkujen surkeaan kuvaan tottuu onneksi aika nopeasti. :D

Niin kuulemma tottuu pöytäradioon ja minihifiinkin... :p
 
Itse tulee katseltua jonkin verran urheilua (jalkapallo), niin eikös plasmassa ole liiketoistokin parempaa?
 
alspe sanoi:
Itse tulee katseltua jonkin verran urheilua (jalkapallo), niin eikös plasmassa ole liiketoistokin parempaa?

Näyttötekniikan osalta lienee noin, mutta liiketoistossa oleellisin juttu on videosignaalin lomittelun poisto, johon plasma ei auta. Originaalia lomiteltua on lähes kaikki muu telkusta tuleva paitsi elokuvat, jotka ovat 24 fps progea.
 
Itse vein digiboksin vanhemmille kakkostöllöön ja katellaan naisen kanssa analogiapuolta sen aikaa kun se näkyy. Sen jälkeen mietitään josko olisi aika antaa 25-vuotiaalle tv-vanhukselle lepolupa. Ehkä investoida uusi lituska integroidulla boksilla tai itten jättää investoimatta ja käyttää aika hyödyllisemmin.. :D
 
Hankin viime syksynä Panasonic TH-42PX70E -plasmatöllön (HDReady). Enpä ole siitä mitään moitittavaa keksinyt.
 
ahaapalainen sanoi:
Hankin viime syksynä Panasonic TH-42PX70E -plasmatöllön (HDReady). Enpä ole siitä mitään moitittavaa keksinyt.

Tuosta töllöstä saa muutes itse-asiassa sen Full - Hd version 50" - koossa tänäpäivänä kahden tonnin hintaan. Vahva ehdokki on meinaan ollut itselleni tuo sinun, tai sitten se Full - Hd - malli myös. Ajattelin kumminkin itse tuota LG:tä, koska siinä olis se tuplavirittimellä varustettu tallentava boksi samassa.

Laadussa on kumminkin meikäläisen essonbaari - filosofia on kuiteskin sellainen, että Panasonic on varmasti parempi peli, kuin esim. LG..
 
Matti Lehtinen sanoi:
Laadussa on kumminkin meikäläisen essonbaari - filosofia on kuiteskin sellainen, että Panasonic on varmasti parempi peli, kuin esim. LG..

Kuinka vaan, mutta mä en osta enää ikuna Panasonicin töllöä, edellinen sippasi 5 vuoden jälkeen käyttökelvottomaksi 32" laajakuvatöllö putkella, olis voinut korjata, mut ois pitäny lähettää piirikortti tehtaalle ja ois maksanu n. 500e. Ostinkin sitten Philipsin LCD:n tarjouksesta tuon jälkeen, alle tonnilla ha hyvin on toiminut, 32" perustöllö. :D
 
Arto sanoi:
Kuinka vaan, mutta mä en osta enää ikuna Panasonicin töllöä, edellinen sippasi 5 vuoden jälkeen käyttökelvottomaksi 32" laajakuvatöllö putkella, olis voinut korjata, mut ois pitäny lähettää piirikortti tehtaalle ja ois maksanu n. 500e.

Ja mulla sippas 32" Panasta putki 2 v ikäisenä. Varaosa olis maksanu 1900 e. Ei tule ehkä ikinä ostettua Panasonicin tuotteita...
 
Näinhän tää menee. :)

Mulla taasen kirosana on Philips. Oon omistanut kyseiseltä merkiltä töllöstä - leivänpaahtimeen ja kaikki on hajonnu/ollu paskaa. :D

Duunikaveri taasen kiroaa LG:n helvettiin asti.

Elikkäs kauppaan vaan kattelemaan kuvaa. Muutaman vuoden ne kestää kuiteski, kuten tämänpäivän kännykät ja autot. ;)

Näin sanoi Matti. :)
 
joskus ysärillä oli tällainen "totuus" Sonyn kuva paras, Philips tuli toisena ja kaikki Salorat ja Nokiat kannatti/kannattaa unohtaa heti!

Mut joo, tosta on jo aikaa parin telkkarin iän verran..
 
Sonylla on se miinus, että jo ennen näitä edellisiä uusimpia, elikkäs W ja X - malleja heillä oli näytöissä probleemia lähinnä vihreän värin värivuotojen kanssa. ???

Jengi odotti kovasti näitä W ja X - malleja ja jahka ne ilmestyivät niin kuulemma samoja probleemia oli.

Noh.

Sony ei kuulemma enään korjaakaan näistä ongelmista kärsiviä telkkareita, vaan ovat kuulemma sitten "ominaisuuksia".

Näin olen itse kuullut, siellä Esson baarilla, mutta tiedä sitten?
 
rajani sanoi:
Noiden litteiden HD-ready -telkkujen surkeaan kuvaan tottuu onneksi aika nopeasti. :D

Ei se Full-HD:kaan autuaaksi tee :-\
Omasta mielestäni parasta tv-kuvaa saa edelleen laadukkaasta putkesta. Se on sitten eri asia kuka putkimöhköä haluaa enää katsella. Reiluun vuoteen ei ole tullut käytyä katselemassa telkkuja. Luulisi kuvanlaadun parantuneen huomattavasti. Pari pv sitten jossain ohjelmassa joku asiantuntija rohkeasti sanoi, että digi-tv signaali kun on tarkoitettu "pienille" ruuduille, niin se ei siitä isosta taulusta enää näytäkkään hyvälle. Lisää tälläistä keskustelua reilusti julkisuuteen, niin ehkä kanavat alkaisivat lähettää ohjelmaa tarpeeksi suurella bittivirralla... mutta todennäköisesti ei kuitenkaan. :mad:
 
Parempaa kuvaa tuskin saadaan tässä maassa pääkanavilta moneen vuoteen. Eikös se niin mene, että kanavat ostavat Digitalta bittivirtaa, joka maksaa maltaita. Kilpailuakaan ei taida alalla olla, joten asiat on ilmeisesti taas sotkettu kunnolla.

Mielestäni FullHD-töllöä ei kannata ostaa pelkästään TV-käyttöön, mutta jos katselee teräväpiirtoa muilla tavoin, tai on jopa investoinut Canal+:n HD-kanaviin, mikäs siinä. Onhan kuvanlaatu sentään aivan eri tasoa.
 
Back
Ylös