"Tee se itse" -kuulokevahvistin...

Fr3aKsTyLeR

Käyttäjä
Liittynyt
16.1.2010
Viestejä
64
Eli mulla olis vähä suunnitelmis rakentaa ite kuulokevahvari, mutta asiasta ei ole sen suurempaa asiantuntemusta... ???
Se tulis varmaan väliaikasesti näille mun Koss Pro3AA, mutta täs kevään aikana pitäis hommata uudet(150€ hintaluokasta, eli vaihtoehtoina tällä hetkellä on Shure SRH840, Sennheiser HD 595, Beyerdynamic DT770/-990 Pro, AKG K601 ja Denon D1001). Eli mulla ei asiantuntemusta oo yleensäkkää mistää elektroniikan kans säätämisestä, mutta kaveri on yhdes IT-alan amk:s, jossa on rakentanu esim. jonku valoon päin kulkevan robotin ym.
Eli siis laittakaa vaan piirrustuksia ja ohjeita tulemaan. Ja sen pitäis jaksaa vähä korkeempi impedanssisillaki kuulokkeilla pyöriä(nois DT990 Pro on se 250ohm). Osille hinta vois olla siinä enintään 50€ pintaan. Ja sen ei tarvii olla mikää järjetön mötikkä, sillä jonku verran joudun sitä kantamaan(koneelta TV:n ääreen).
Ja kommenttia myös siitä, että paljoko tällä "tee se itse" -hommalla voi säästää, jos vertaa että hommais täysin valmiin vahvarin, sillä jos kyse on kymmenistä euroista(en oikeen usko), ei oo mitää järkee alkaa näin kokemattoman säätää, sillä teen sen käyttöö varten, enkä siks, että olis jotain puuhattavaa... ;)
Ja sanokaa myös hyviä firmoja josta näitä komponentteja tällasiin sais(kuten jotain volakytkimiä, out/in putteja ym.)
 
Jos sä teet sen käyttöä varten eikä DIY ole sulle kuin keino säästää, niin sä olet väärässä. Osta valmis.

DIY ei ole halpaa.

Jos silti kiinnostaa, niin katso vaikka Tangentsoftin sivuilta Getting Started in Audio DIY ja How to build the CMoy Pocket Headphone Amplifier.
 
Fr3aKsTyLeR sanoi:
Osille hinta vois olla siinä enintään 50€ pintaan. Ja sen ei tarvii olla mikää järjetön mötikkä, sillä jonku verran joudun sitä kantamaan(koneelta TV:n ääreen).

Tohon hintaan kannattaa kattoa cmoy kuulokevahvistinta. Ite rakensin tohon hintaan sellasen, siihen etusen ja vaihtelin opareita.
 
No sanokaas sitte hyviä kuulokevahvareita max. 100€, jos kerta saa parempia valmiina.
 
Reilusti alle satasella saa valmiita Cmoy vahvistimia. Katso mitä Ebay tarjoaa.

Vaikkei se ihan noin yksioikoista ole. Jos sun osat maksaa sen alle 50€, niin paljonko joudut laittamaan työkaluihin ja pikkutilpehööriin? Entä paljonko aikaa palaa? Ei tuu halvaks. Kannattaa ostaa valmis vahvistin vaikkei haluaisi edes parempaa.

Alle satasella ei mitään ihmeellisiä saa, mutta tuosta Cmoysta kannattaa aloittaa.
 
Ok. Kuinka hyvin toi sitte lisää kuulokkeiden tehoja ja parantaa ääntä esim. nois Beyerdynamic DT990 Pro?
 
Fr3aKsTyLeR sanoi:
Ok. Kuinka hyvin toi sitte lisää kuulokkeiden tehoja ja parantaa ääntä esim. nois Beyerdynamic DT990 Pro?
Paha sanoa, kun en tiedä mihin pitäisi verrata. Mikä kuulokevahvistin sulla nyt on?

Jos sulla on jokin kannettava soitin kuulokelähdöllä, niin siihen verrattuna tuo antaa paljon enemmän tehoa (ja puhtaammin) ulos. Mutta toki se laatu riippuu sitten niistä kuulokkeista. Noita Beyereitä en ole kokeillut, joten niistä en osaa sanoa mitään.
 
silmaauki sanoi:
Paha sanoa, kun en tiedä mihin pitäisi verrata. Mikä kuulokevahvistin sulla nyt on?

Jos sulla on jokin kannettava soitin kuulokelähdöllä, niin siihen verrattuna tuo antaa paljon enemmän tehoa (ja puhtaammin) ulos. Mutta toki se laatu riippuu sitten niistä kuulokkeista. Noita Beyereitä en ole kokeillut, joten niistä en osaa sanoa mitään.
No tällä hetkellä näillä kosseilla kaikki musa tulee koneen kautta, jossa äänen kuulokkeille hoitaa emon integroitu äänikortti(emolevy: http://www.jimmspc.fi/tuote/M4A785TD-V-EVO?t=false ). Sitten ku uudet kuulokkeet hommaan, niin samas uus äänikortti(oon miettiny tota auzentech x-fi forte, mutta jos hommais erikseen kuulokevahvarin ja jonku vähä halvemman, jotain 80€ äänikortin, sillä niitä parempia kuulokkeita tulis varmaan käytettyä myös tv:n kans).
 
Emolevyjen ontegroidut äänikortit on tyypillisesti kovin surkeita. Siihen ei tarvita paljon että sitä parempaa ääntä saa ulos. Ja tietty myös lujempaa.

Ehkä sun kannattaisi miettiä noita kuulokevahvistimi, joissa on USB-input. Tälläkin foorumilla on niistä jo keskustelua.
 
Niin, mutta ku pitäis saada tv:seenki kiinni... ja mahdollisesti joskus harvoin mp3-/kannettavaan levysoittimeen...
 
Fr3aKsTyLeR sanoi:
Ja en löytäny tota threadii, joten viittisikkö laittaa linkkiä...
Mutta olisko esim. tällasista mihinkää? http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=6313 http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=16_52&products_id=2068
Ja mitä noi on verrattuna siihen cmoy?
Ja mä sen kyllä mieluusti hommaisin suomen rajojen sisäpuolelta(jotenki vaan en luota palveluun ja haluaisin kuunnella ja vertailla soundia).
Se yksi ketju jossa oli juttua olikin tuolla hifi-alueella eikä täällä kuulokkeiden alueella.
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?58197
Muistaakseni löytyy aika paljon sellaisia malleja, joissa on sekä USB-input että tavallinen linjatasoinen input. Hinta voi tosin mennä vähän korkeammalle.

Ja onhan täällä jossain keskusteltu noista paremmista äänikorteistakin, mutta se ketju ei ole mua liiemmälti kiinnostanut. Joku muu ehkä osaa siltä osin auttaa.

Tuo Project on ihan perusvehje. Varmaan ihan ok. Sun kannattaa se kokeilla jos siltä tuntuu. Tuosta toisesta mulla ei ole mitään hajua.
 
Fr3aKsTyLeR sanoi:
Tuo Presonus on enemmän johonkin studiokäyttöön kuin musiikin kuunteluun, siihen kun on määrä laittaa neljä paria kuulokkeita kiinni.
Projectia en ole kuullut, mutta niin kuin silmaauki sanoi, kannattaa kuulostella se, jos siltä tuntuu.
 
Selvä. Entäs ku jokku ehdotteli, että kannattais hommata dac ja kuulokevahvari, niin onko teidän mielestä siinä mitää järkee? Ja ehdotelkaa hyviä kohtuuhintasia yhdistelmiä, jos tulee mieleen.
 
Siellä toisessa ketjussa missä on niitä USB-liitännällä olevia laitteita, niin ne on just sellaisia, joissa on DAC mukana. Siellähän oli porukka noita edullisen pään laitteita ostanutkin. Kysy mieluummin siinä ketjussa lisätietoja niistä.

Tämä ketju on hiukan ajautunut alkuperäisestä aiheesta sivuun.
 
Nii joo... :)
No, mää kyselen siellä.
Ja ku ny huomautit, niin saa tänne yhäki laittaa hyviä piirrustuksia, sillä vaikka ne ei ny olisi mun tarpeisiin, niin voi sitte muut enemmän DIY miehet bongata niitä täältä.
 
Back
Ylös