Technics SL-BD22 ja SL-1200

Isosika

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2010
Viestejä
3
Yleisestihän tiedetään, että SL-1200 on vielä valmistuksessa.Tuntemattomampaa lienee, että myös saman tehtaan vaatimattoman SL-BD22:sen saattoi pariin otteeseen hankkia Hobby Hallista uutena! Ne lienevät tulleet samsta tehtaasta kuin 1200,elleivät olleet ikivanhoja varastoja. Hankin omani kolme vuotta sitten, ja ajattelin sen tulevan melkein vaan koristeeksi yläkerran kuunteluhuoneeseen (olin ollut katkera, kun pitkäaikaisessa 505:ssa ei llut hienoa stroboskooppia valoineen ...) Laite osoittautui kuitenkin yllättävän hyväksi! Onhan levylautanen olemattoman painoinen, runko onnetonta muovia ja moottorin pörinä ja mikrofonisuus korkealla tasolla, mutta soitin palautti silti uskoni vinyylikuunteluun! Kävi ilmi, että epävireisyys, josta olin syyttänyt vanhoja levyjä, jotuikin Dualin viallisuudesta, sillä teknari soitti kaikki levyt puhtaasti. Yksinkertaisessa rakenteessa tuntuu olevan jotain oikeaankin osunutta ja rehellistä. Råback vielä myi soittimeen mainion Grado Prestige Green P-mount rasian! (On vähän hurinaa, jonka yliherkkä rasia ottaa laitteen mootorista lähellä levykeskiötä, mutta ääni on mainio ja varren standardisoidut säädöt tuntuvan istuvan hienosti Gradollekin )Laitteen mukana tuli koneella kirjoitettu suomenkielinen ohjemoniste, suoraan Kaukomarkkinoiden 80-luvulta - varsinainen aikakone! Soittelen yhdistelmällä edelleen toisessa huoneessa säännöllisesti. (Myöhemmin vaihdoin Dualin uuteen 1200:een, joka on jo toinen stoori.)


Moderaattorin muokkaus: otsikko muutettu t. rajani
 

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
23 743
Kaupunki
Korvessa
Vs: Hobby-Hallin teknari

Tuo levari saattaa yllättää satunnaisen kuuntelijan joka on upottanut tonnikaupalla rahaa omaan dreijaansa, säätänyt ja väsäillyt.
 

riqu.ruisku

Käyttäjä
Liittynyt
29.2.2008
Viestejä
3 373
Vs: Hobby-Hallin teknari

Kyllä. Tuo kone oli minullakin -80 luvulla eka ostamani pyöritin. Itselläni ei kyllä hurissut yhtään (Teknarin vahvaimessa vakiorasialla ja maajohto kytkettynä). Ihmeen hyvä soitin oli kyllä. Siinä oli keskitytty suunnittelussa olennaiseen.
 

Mazgurth

Käyttäjä
Liittynyt
5.4.2009
Viestejä
1 450
Vs: Hobby-Hallin teknari

Mun eka levari oli SL-BD20D (muistaakseni). Varmatoiminen jos jotakin, mutta eipä mulla kyllä muuta hyvää sanottavaa siitä olekaan. On se vielä tallessa, kaverilla lainassa.
 

Isosika

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2010
Viestejä
3
off. topic, sorry.Jos joku epäilee Isoasikaa savolaiseksi, voin vakuuttaa olleeni syntymästäni eteläsuomalainen. Kaikki kaupat on aina tehty liikkeistä ja viety onnistuneesti loppuun. (tämä vain tiedoksi, kun jotain kummia vääriä huhuja kantautuu tietoomme).
 

Fooni

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2011
Viestejä
52
Ongelma Technics SL-BD22D:n kanssa

Vastataan nyt vaikka tähän ketjuun, kun liittyy tohon laitteeseen. Mulla on siis ongelma toistakymmentä vuotta vanhan, uutena ostetun SL-BD22D:ni kanssa: levylautanen on alkanut huojua pyöriessään sen verran, että neula ei pysy urassa kunnolla, ainakaan levyn alkupuolella. Se aiheuttaa värinää ääneen tai jopa hyppii.

Aluksi meinasin syyttää värillisiä vinyyleitä, mutta ongelmaa näkyy olevan mustienkin kanssa. En tiedä, mistä ongelma johtuu, koska vehje on aina saanut olla rauhassa paikallaan, myös viime aikoina. Ainoa, mitä pinnistämällä keksin, on se, että se ei ole ollut täysin vaakatasossa viimeisen muutaman kuukauden ajan, ainakaan avaimenperävatupassini mukaan. Tsekkasin sen nyt, ja kyse kylläkään ei ollut monestakaan millistä.

Tsekkasin myös ebaystä käytettyjen hintoja, ja näyttäis, ettei sillä summalla makseta huoltomiestä kauaksikaan aikaa ihmettelemään. Mutta jos jollain on jokin tee-se-itse-neuvo, otan mielelläni vastaan! Muutoin varmaan joudun soitinostoksille.

PS. En tiedä, mitä eroa mahtaa SL-BD22:lla ja SL-BD22D-versiolla olla, mutta googlen perusteella näyttävät aikalailla samalta.
 
Ylös