Technics SL 1200 MKII hifikäyttö

Nyt tuli tilattua tuo Concorde R10. https://www.thakker.eu/en/cartridges/ortofon-concorde-r-10-moving-magnet-pickup/a-9939/
Tutulla oli tuo kyseinen rasia ja 10, 20 sekä 30 neulat. Pääsin jo aiemmin testailemaan ja vertailemaan omaan ML neulaan. Kyllähän noissa huikeita eroja on, mutta 20 ja 30 välillä ero ei ollut kovin iso, 30 luki levyä hieman paremmin ja rummut jotenkin kuului paremmin. ML kyllä luki loppuuria mielestäni paremmin, mutta jotenkin tuo concorde säväytti ja tykkäsin sen soundista aivan tosissani.

Tuli huomattua että Concorde 10-30 kuulosti lämpimämmältä ja tukevammalta VS AT-VM95ML joka oli tarkka ja ehkä hieman digitaaliseen soundiin verrattavissa? Napakan tarkka.

Päivittelen myöhemmin tuohon 20 neulaan aivan varmasti, mutta kyllä tuo 10 soi myös hienosti. Sopii nyt alkuun tuo 10 ja pääsee tottumaan siihen soundimaailmaan. Tykkäsin myös siitä kuinka helposti tuo asennus sujui. Plug n play ja rock n roll. hämmennyin hieman tuosta että neulapaino oli 1.5g-1.7g. Jotenkin tuntui että se 1.6g oli se paras vaihtoehto. Huomaa kyllä että tuo on suunniteltu Technics 1200 soittimiin. Overhang oli just eikä melkein.

Saa nähdä että lähteekö Technicsin oma kelkka piuhoineen, AT-VM95ML rasia seuraavalle omistajalle. Minä ku en tykkää omistaa enempää kuin yhden rasian kerrallaan.

Nyt odottelen kovasti tuon concorden saapumista :)
 
Kakkossoitin on edelleen hakusessa. Alunperin suunnitelmissa oli jokin vintagesoitin, mutta iskin silmäni uusiin Teknareihin. Onko mielipiteitä tai kokemuksia näistä edullisemmista SL-100C tai SL-1500C malleista. Hopeainen SL-1200GR olisi hulppea laitos, mutta yritän pitää pään kylmänä :D
 
1500C on hyvä-ääninen ja hyvin tehty, joskin äänivarren palautusvivun toiminta ja autolift-toiminto eivät ole parhaalla mahdollisella tavalla toteutettuja. Sisäinen vahvistin on erinomainen. Tästä löytyy lisää juttua pieniä kysymyksiä -ketjussa.
 
Halvemmat teknarit suljin pois. GR houkuttaisi kovasti, siihen pitäisi kuitenkin hommata vielä rasia erikseen. Vaikeaksi menee… Nyt tuumaillaan, tarvitsenko (oikeasti) kahta tuon hintaista soitinta :unsure:
 
Saa nähdä että lähteekö Technicsin oma kelkka piuhoineen, AT-VM95ML rasia seuraavalle omistajalle. Minä ku en tykkää omistaa enempää kuin yhden rasian kerrallaan.
Technicsin originaali kelkoista on pulaa ja ne ovat kalliita. Voi olla että kelkka on kalliimpi kuin rasia joten mieti kahdesti ennen kuin myyt sen pois, sillä uutta et ehkä saa helposti.
 
Siirtelin laitteiston kotiteatteriin ja alkuperäinen hurinaongelma katosi samalla vaikka sen jo kuriin sain galvaanisella erottimella. Kotiteatterin päässä ei moista ongelmaa ole niin laitoin maapiuhan takasin soittimeen ja sitten kiinni esivahvistimeen. Kas kummaa kun alkoi välittömästi pieni hurina. Otin piuhan irti esivahvistimesta ja hurina katosi lähes kokonaan muttei kuitenkaan kokonaan. Kokeilin irtonaisella piuhan päällä että auttaako mikään. Päätevahvistimen RCA liittimeen kun laittoi piuhan kiinni niin "dead silence" :geek: Mietin että millä minä saan sen siinä pysymään kiinni. Kävin tallista Lidlistä ostetun O-rengassarjan ja sieltä löytyi apu. Ei mennyt hukkaan sekään investointi.

Nyt on sitten maapiuha näin ja kun vahvistimet ovat keskenään kiinni XLR-kaapeleilla niin tämä RCA-liitin on joutavana.

IMG20220809144506.jpg
Sen verran pitää kyllä moittia Teknariin suunnittelua että RCA-paikat ja virtaliittimen paikka ovat aivan helvetin hankalassa paikassa. Tuollainen paksumpi virtajohto on aika hankala pujoteltava. Lisäksi soittimen tassuissa jos olisi vielä korkeudensäätö.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Sen verran pitää kyllä moittia Teknariin suunnittelua että RCA-paikat ja virtaliittimen paikka ovat aivan helvetin hankalassa paikassa. Tuollainen paksumpi virtajohto on aika hankala pujoteltava.
Tähänkin on ratkaisu:

Technics_013.jpg

Vähän mun kolome-ree-rintteri räki mutta eipä se tuolta näy. Function before looks ja sitä rataa...

Noita on kaupallisia ratkasuja eri hintaisina, halusin ilman mitään 90 asteen kulmia vaativia joten tein ite. Noitakin tosin olis ollu kaupallisia hinnaltaa kaikkea 50 ja 250 väliltä.
 
Back
Ylös