Technics SL 1200 MKII hifikäyttö

Ajattelin hommata seuraavaksi soittimekseni joko Technics SL-1210GR:n tai SL-1210MK7:n. Syitä moiseen valintaan on kaksi: nostalgia ja se, että haluaisin nykyisen heppoisen tuntuisen hifi-soittimeni tilalletukevamman oloisen laitteen. Hintaeroa GR:llä ja MK7:lla on paljon. Mitä sanovat palstalaiset, antaako GR vastinetta MK7:aan verrattuna melkein kaksinkertaiselle hinnalle?
Jos scrollailet taaksepäin ketjua, niin siellä on suosituksia GR soittimelle. Itsellänikin kyseinen laitos ja täältä isoa plussaa. Jos tuo MK7 olisi ollut myynnissä silloin kun uutta Technicsiä kattelin, niin veikkaisin että sen olisin mahdollisesti hommannut. Myös se 1500C vaikutti siistiltä.

Et tule kuitenkaan katumaan jos GR soittimen menet ostamaan.
 
Olen myös tykännyt ja SL-1200GR käytössä , on kyllä hieno soitin.
Anti-Skeating säädöistä en vielä aivan varma .
Eli sama kuin neulapaino, asteikkoon asetuttana pitäisi olla tässäkin ok. Hienosti soi, ehkä liikaa ja turhaa mietin rasian kallistuksia...
Mitäpä mieltä muut soittimen käyttäjät ?
 
Nyt on meilläkin SL-1210GR. Rasiaksi valikoitui Ortofon 2M Bronze. Ensimmäisen päivän jälkeen olen todella tyytyväinen soittimeen. Vaimokin hämmästeli hyvää ääntä ja vakuuttavaa olemusta. Tämä on kuudes soittimeni ja uskoakseni se lopullinen.
Onneksi olkoon minunkin puolesta. Vajaa kuukausi sitten tuli hommattu GR + Denon dl-103. On ollut Pro-ject, Thorens, Rega ym. soittimia, mutta nyt ensimmäinen suoraveto. Loistava soitin kertakaikkiaan!
 
Mitkä ovat Teknarissa parhaiten toimivat äänirasiat?
En tiedä varmaksi mitkä ovat parhaat. Minulla on käytössä Audio Technican VM95S/SH ja välillä Ortofon 2M Black.
Molemmat toimivat hienosti SL-1210GR:n kanssa. Aikaisemmin käytin toisessa soittimessa mc-rasioita ja olenkin alkanut ajatella, että miksi? Erot ovat ainakin muistin mukaan hintaeroon nähden melko pienet. Suoraa vertailua en ole tehnyt.
 
Mulla on shure sc39ed sl1210mk2 soittimessa, at95e ja nagaoka mp110 ollu mutta on tuo shure vaan hyvä näin subjektiivisesti kuultuna
 
Soitin SL-1200GR . En löytänyt tietoa tai osannut etsiä. Mikä mahtaa olla vakio rasiakelkan (TPBGA003) Korkeus ? Painon löysin 7.6g

Nyt käytössä AT VM95ML/H eli tämä on esiasennetussa kelkassa ( AT-HS6 BK) tämän kelkan Korkeus on 13.0mm ja paino 9.0g .

Tuon VTA säädön kanssa nyt veivannut, tuntuu että loppuu täälläkin varat kesken. Alas päin pitäisi vähän saada minusta.
Soittelin vanhalla Japsi soittimen, kumi levymatolla. Noin 5.7mm paksu mitattuna.

Tuntuu että toi kyllä vähän "tappaa" soundin . Menee tumpun suuntaan.. Yrittänyt sillä säätää tuota VTA tyyliin varsi ennen S "mutkaa" levypinnan suuntainen, sekä rasian yläosa myös . Tällä saa kyllä VTA:n kohdilleen.

Nyt oma matto 3mm ja Pro-Ject Cork& Rubber-It 1mm yhtä aikaa käytössä, ei oikein aivan riitä silläkään,siinä ja tässä. Mutta tuntuisi omaan korvaan toimivan paremmin. On kai vähän erikoinen ratkaisu kaksi matto päällekkäin ?

Mutta on se oikeastaan ainakin hyvännäköinen tuossa päällinmäisenä,iloa siitäkin.

Selkein kai olisi vaihtaa omaan kelkkaan mutta se nyt varattu Ortofonille . Siinä rasian korkeus on 18.0mm ja tämä AT VM95ML taisi olla 17.2mm

Ei vaan taida olla kovinkaan hyvin rasiakelkkoja tarjolla , tilaamalla kyllä saisi ovat kyllä aika kalliita.
Mitä kelkkoja on hyväksi todettu tähän, matalammille rasioille ?

Vaikuttaako SRA säätöön jos VTA ei aivan suora, pitäisikö sitä periaatteessa sitten kompenssoida neulapainolla. Jos oletetaan että käytetään suositeltua optimipainoa lähtökohtana ? Eli jos etupää alhaalla niin keventää jotta SRA asettuu oikein ja toisinpäin.Tuskimpa taitaa kuitenkin seurata tuota vta-säätöä vai kuinka on....

Luiston estoon nyt voisi ehkä kuvitella olevan merkitystä, jos se on suunniteltu ilmoitetuille/asetetuille seurantavoimille käytettävksi. Oletten että VTA kulma on oikein . Vai onko sillä käytännönmerkitystä tuohonkaan ? ... Kaikenlaista turhia sitä miettiikin :)
 
Mulla on SL-1200 mk 2. Sen mukaan varren korkeus tulee asentoon 2, jos rasian korkeus on tuo 17.2mm... Olettain, että siinä on tolkun rasiakelkka ja matto
 
Tolkusta tiedä


Ja soittimen oma 3mm lätty. Onkohan vati sitten parantunut vuosien saatossa, vanhassa taisi olla paksumpi matto..
 
Tolkusta tiedä


Ja soittimen oma 3mm lätty. Onkohan vati sitten parantunut vuosien saatossa, vanhassa taisi olla paksumpi matto..
Sama homma on mullakin ehkä edessä. Pitää vaan muistaa se että vanhojen ja uusien levyjen paksuus vaihtelee myös. Millin kun saisi lisää olisin tyytyväinen, mietin jos itsekkin heittäisi millin maton tuonne väliin. Tai sitten jos löytyy jostain 4mm paksuinen matto. Soundissa ei sinäänsä mitään vikaa, mutta ehkä mielenrauhaa olisi enemmän. Ainakin sitten edessä kun uuden neulan hommaan.
 
Löysin ebaystä 6mm Technicsin kumimaton (en tiedä onko aito, mutta toimii).
Rasiana on 17,3 mm korkea At VM750SH ja kelkkana AT-HS1.
Tällä yhdistelmällä rasiakelkan suora yläreuna on vaaterissa levyn kanssa VTA-säädöllä 0.
En tiedä paljonko vaikutusta ääneen tai mihinkään muuhunkaan on VTA:n nostamisella vaikka 0,5 tai 1 asentoihin.
Ilmeisesti muutokset neulan SRA:han ovat melko olemattomia.
 
Niitä teknarin kumimattoja on ainakin kahta eri paksuutta ja se VTA-rinkulan korkeus ja asteikko tuntuu myös vaihtelevan revision mukaan vaikka olisikin ihan vain mk2 kyseessä.

En tiedä eroaako toi mainittu AT-kelkka jotenkin siitä Technics-mallisesta, joka heillä myös on. Sitä tai jotain muuta Technics-kopiokelkkaa voisi kokeilla (Suomestakin saatavissa 15eurolla)?

Lisäksi vielä sitten jotain korotuspalaa rasian ja kelkan väliin voisi kokeilla. Jos ei DIY-hommiin jaksa ruveta, niin eBayssa oli ainakin jossain välissä kalliita shimmisettejä tarjolla.
 
Back
Ylös