Tannoy Prestige -sarjan uudet jakosuotimet

  • Keskustelun aloittaja Tawe
  • Aloituspäivämäärä
T

Tawe

Lainaus Soundatan sivuilta:

Tannoy on lanseerannut uudet SE-versiot seuraavista Prestige-sarjan kaiuttimista: Westminster Royal, Turnberry, Stirling ja Canterbury. Ero aiempiin versioihin piilee kotelon tukevammassa rimoituksessa sekä jakosuotimessa. SE-jakosuotimet on rakennettu audiofiilitason komponenteista. Tällaisia ovat muun muassa sisäisessä johdotuksessa käytetty Van den Hul MC CS18 hopeapintainen kaapeli. Kondensaattoreina on käytetty esimerkiksi ICW ClarityCapseja, korkealaatuisia metallifilmikondensaattoreita sekä häviöttömiä teräsydin keloja / iron core inductors. Jokaisesta kaiuttimesta löytyy nyt myös Dimension-kaiuttimista tuttu pyöreä kaiutinliitäntäyksikkö (kaksi kullattua paria kaksoisjohdotusta varten, yksi maalitäntämahdollisuus).

Westminster Royal SE on kokonaan kaapeloitu Acrolinkin 99.9999% puhtaalla (6N) kuparijohdolla. Kodensaattoreiksi on valittu poikkeuksellisen laadukkaita osia kuten Hovland Musicaps- ja ICW Musicaps -kondensaattoreita, Vishayn vastuksia ja häviöttömiä teräsydin keloja. Näiden muutosten sanotaan lisäävän äänen läpikuultavuutta keskialueella, parantavan dynamiikan toistoa, nopeutta, äänen kohdentumista, äänenvärin tarkkuutta, äänikuvan syvyyttä ja transienttitoistoa – lyhyesti sanoen: äänen luonnonmukaisuutta. Tannoy on suunnitellut tarjoavansa Prestige-kaiuttimien omistajille rakennussarjoa, joilla he voivat päivittää jakosuotimet Westminsterin tasolle.Hmm... taidanpa kokeeksi tilata jakarit ja johdot tuohon mun Stirling HE pariin.
 
Teräsydin? Mahtaako olla ns.rautapuuterirengassydän. Näiden ominaisuudet ovat yleensä värikoodattuja. Olisi mukava saada tietää ao. kaiuttimessa käytettävän sydämen väri, jos värillinen on. Muuten samannäköinen kuin ferriittirengas. ELFA:n luettelossa mainitaan t.vihreän ( toroid 2p80) olevan kaiuttimiin sopiva. Olen kokeeksi tehnyt keltaisista ( arvoiltaan samaa sorttia, kuin tuo ed. mainittu) keloja. Monta kierrosta kuparia ei tarvita, kun on 2 mH kasassa. Vaikutus ämyrin käyttäytymiseen ei kuulosta ainakaan huonommalta, kuin jokin ferriitti? (toro,coro, tms.) verrattuna. Valitettavasti kaipaamani kaiuttimien mittauskalusto/ ohjelmat puuttuvat.
 
Back
Ylös