Tannoy Mercury F1

Rane

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
895
Onko nuo hyvät ensikaiuttimiksi metalli- ja vanhemmalle rockmusiikille? Kaverina olisi tietenkin subbari. Onko parempia ehdotuksia -200e hintaluokassa?
 
Osta jotkut käytetyt. Jos päädyt F1:siin, niin osta mieluummin F2.
 
Näinkö meinaat? Miksi nuo eivät olisi hyvät?
 
Käytettyjä:
http://kotisivu.lumonetti.fi/toves/audio/used/

Osta vaikka http://highendstudio.fi/ -sivuilta käytettyjen listalta ne Contour 1.1:set pois (oma lehmä ojassa -osaston suositus) ja pyydä vaikka mummolta "opintolainaa" niitä varten 700 euroa ja tinkaat vähän. Kun myyt, niin saat sen saman 700 euroa niistä myydessä, koska ostit ne käytettynä ja voit maksaa opintolainat mummolle takaisin. Ovat hyvät hevimetelille ja rokille. Eivät yhtään riipivät vaikka tykkäisit kiusata naapureitasikin.

Nyt oikaisin vähän tässä suosittelussa. Yleensä joku ehdottaa 300e kaiuttimia (Magnat 503, Epos M5), seuraava ehdottaa 400e ja sitä seuraava vielä kalliimpia (Epos M12.2). Sitten olet 3 kk päästä kyselemässä että mitkäs seuraavaksi ostaisin, kun nämä soi verhoutuneesti autotallihevillä.

:D :D :D

Lue vaikka tästä alkuun miksi kannattaa ostaa käytettyjä:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?45323
 
Toinen vaihtoehto että ostat jotkin DIY elikkä Tee-se-itse -kaiuttimet valmiiksi rakennettuina, kun niistä ei oikein tahdo saada osien hintaa pois myydessä vaikka hyvin soivatkin. Esimerkiksi nuo tuolla maksoivat alle 300 euroa ja vastaavat helposti 800-1500 euron kaupallisia pönttöjä ääneltään.
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?44512&p=700634&viewfull=1#post700634

Säästä ja kyttäile myyntipalstaa. Käy kuuntelemassa monenlaisia. Älä usko kaikkea mitä palstoilla sanotaan vaan hanki omia kokemuksia :D
 
Tannoy F1 on hyvä kaiutin hintaisekseen ja F2 tai magnat 503 vielä parempia. Sopivat varmasti hyvin sinun tarpeisiisi. Mutta käytettynä saa aina vähän paremmat samaan hintaan - kun näissä hintaluokissa se hinnan nousu tuopi vielä yleensä lisää laatua.

Ei ehkä sinun kannata ottaa noita Janin suosituksia contourista yms. liian vakavasti - ehkä sitten viiden vuoden päästä ...

Mikko
 
Pääasia ettet ryntää ostamaan halpoja ja huonoja tänään vaan tutkit vaihtoehtoja, käyt kuuntelemassa ja hankit samalla hyvää musiikkia, jolla voit testata tulevat kaiuttimesi. Sitten kun olet ne hankkinut niin huomaat että kaikki vaikuttaa kaikkeen. CD-soitin, vahvistin, kaapelit, soitettu musiikki, mielentila, huone, seinämateriaali jne.
 
rajani sanoi:
Pääasia ettet ryntää ostamaan halpoja ja huonoja tänään vaan tutkit vaihtoehtoja, käyt kuuntelemassa ja hankit samalla hyvää musiikkia, jolla voit testata tulevat kaiuttimesi. Sitten kun olet ne hankkinut niin huomaat että kaikki vaikuttaa kaikkeen. CD-soitin, vahvistin, kaapelit, soitettu musiikki, mielentila, huone, seinämateriaali jne.
Tuon lihavoidun sanan vaikutusta ei kannata todellakaan väheksyä. Antaa uuden laitteen tuoman huuman ennen ostopäätöstä laantua. Lehtien ja nettitestien hehkutuksella on kiva mielessä maiskutella. Sittenpä se laitekierre alkaakin, kun on ensin laitettu keskinkertaista laitetta ja nälkää on vasta vähän tyydytetty. Ai mistäkö tiedän... :D Yhdet kaiuttimet kuitenkin vielä taidan rakentaa ennen koekuuntelua. Katos kantapään kautta oppii parhaiten.
 
Ei riivi nuo Tannoytkaan metallimusiikilla, se on varma. Ei niistä lähde kuitenkaan niin munakasta bassoa, kuin noista ehdotetuista Dynareista. Tannoy on oikein neutraali ja miellyttävä kaiutin, on aina ollut. Jos noihin päädyt niin olen myös samaa mieltä että osta kerralla nuo F2:set, ovat paljon paremmat musiikillesi ja hyvinkin hintaluokkansa parhaimmistoa yleispätevyydessään.
 
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=78816221


Kukaan ei noitakaan tajua huutaa. Aivan älyttömän hyvät kaiuttimet, rasittamaton mutta samalla todella avoin soundi. Ehdottomasti kilpailee noiden Tannoyn F2:sten kanssa samalla viivalla, osittain jopa edellä. Kaverilla on tuollaiset ollut jo vuosia, eikä ole tarvinnut päivittää kuin parempaa etupäätä ja aina vain soi paremmin.

http://www.kef.com/history/1990_2/cresta_1999-02/cresta2.asp


Concluding that "we rate these speakers very highly indeed", What Hi Fi? summed up Cresta 2 in just two words: "a steal".


Tuohon on helppo yhtyä kun on kuullut noita todella laadukkaalla äänilähteellä ja vahvistuksella.
 
Kaveri sanoi samaa noista Kef Cresta 2:sista, eli oli valinnut nuo aikoinaan äänenlaadun perusteella saman hintaluokan kaiuttimiin verratessa. Voisivat siis olla hyvä ostos tuohon hintaan.

Usein kauppa on mahdollista tehdä niin että sovitaan esim. viikon koekuuntelusta, jolloin rahat ovat koekuuntelun ajan myyjällä panttina. Sitä kannattaa ainakin kysyä.
 
Kyllä ne F1:set ihan hyvät on, paremmat kuin esim. Wharfedalen 9.1:set. Jos budjettisi on tuo 200e, niin älä turhaan laita 700e kaiuttimiin. Kaikki aikanaan ja kaikelle löytyy lopulta yleensä ainakin hinnassa voittaja. Magnatin 503:setkin on varmaan nykyään aika halvalla saatavissa ja ovat paremmat kuin F1/F2, joten niitäkin kannattaa katsastaa. Tannoyt ja Warfet ovat aika tukkoisia Magnateihin verrattuna. Rumathan ne on kuin piru, mutta se tuskin tässä hintaluokassa ratkaisee.

Paras kuulemani halpiskajari on sitten hiukan hinnakkaampi Usher S-520II, jos siihen budjetti taipuisi, niin ostaisin ne musiikkimakusi perusteella. Iso basso ei tee ns. räminämusiikista paremman kuuloista vaan hyvät ajoitukset. Siinä juuri tuo pikku-Usher pesee nuo muut edellä mainitut. Vasta Eposin M5 paljon kalliimpana on tässä mielessä haastaja.

No nämä ovat tietysti vain minun kuuntelukokemuksiini perustuvia havaintoja, mutta kyllä halvallakin saa jo ihan hyvää ja siitä on hyvä jatkaa. Monet suosittelijathan täällä omaavat usean kiloeuron laitteistot ja näin herkästi suosittelevat "liian" kallista esim. alle parikymppisen opiskelijan budjettiin.

Pienenä vinkkinä, köyhällä ei ole varaa ostaa kotiteatterivahvaria eli halpakin yksinkertainen 2-kanavavahvari pesee samanhintaiset multimediahirvitykset mennen tullen. Näin itsekin tämän virheen aikanaan tehneenä ja siitä oppineena.
 
Kaverilla juuri verrattiin noita Usherin s-520:iä noihin Kef Cresta 2:siin laadukkaalla elektroniikalla ja ei ollut epäilystäkään kolmen kokeneen kuulijan korvilla kummat olivat paremmat, siinä usherit sai väistyä aika nopeasti jalustalta. Itse kuuntelin noita ushereita 1,5 kk ennen kuin sain omat kaiuttimet tehtaalta. Ei nuo usherit sisänsä huonot ole, melko aineellisen kuuloinen kuitenkin, ehkä hieman kaupalliseen päin kallellaan oleva soundi mutta sinänsä hauska pikku kaiutin. Keskialueelta ja bassoiltaan ne ovat oikeastaan ihan hyvät hintaisekseen, diskantti onkin sitten noiden ehdottomasti heikoin lenkki, jota en missään nimessä lähtisi suosittelemaan raskaamman musiikin kuuntelijalle. Riippuu tietty paljolti oheislaitteista, erittäin laadukkailla oheislaitteilla nuo saa kyllä soimaan kivasti mutta auta armias kun nuo heitetään jonkin räkäisemmän oheiskaluston kaveriksi. Kaveri jolta nuo olivat minulla lainassa, kuuntelee juurikin raskasta rock musiikkia ja vaihtoi melko nopeasti nuo Dynaudioon, eikä kyllä omien sanojensa mukaan jäänyt kaipaamaan noista mitään omalla musiikillaan. Edelleen painotan että noita Keffejä ei missään nimessä kannata väheksyä, vaikka vanhaa tuotantoa ovatkin..


Muutes hyvistä ja halvoista Rock kaiuttimista puheen ollen:

https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?46394
 
teekal sanoi:
Riippuu tietty paljolti oheislaitteista, erittäin laadukkailla oheislaitteilla nuo saa kyllä soimaan kivasti

Näinhän se toki on, mutta korvia on myös moneksi. Itseäni ei ole koskaan Dynaudion kajarit sytyttäneet (Sapphire mukaanlukien), mutta eipä mikään sen malleista (uutena) mahdu edes alkuperäisen kysyjän budjettiinkaan.
 
Koska sinulla on subi (ja todennäköisesti kotiteatterivahvistin?), niin omien kokemusten perusteella sanoisin, että F1:t riittävät. Niillä saa edes hieman ilmavuuden tuntua, jota ko. sarjasta ei tahdo löytyä. Ja F2:ien sijasta ottaisin suoraan F3:t. Ne kun saa samalla rahalla, kun jalustat pitäisi kuitenkin hankkia.
 
Oisko Wharfedalen 9.1 paremmat kuin nuo Tannoyt? Ois suunilleen saman hintaiset.
 
Tannoyt ovat hintaisekseen oikein hyvät kaiuttimet, mutta ääni on verhoutunut, tumppu, kaiutinmainen ja diskantti hieman sihahteluun taipuvainen. Kaverillani on nuo mainitsemasi Wharfedalet, ja itse pidän niistä enemmän. Jos sinulla ei olisi subbaria, niin suosittelisin F3:sia stereovahvistimen kanssa, koska ne menevät todella alas (joskin basso on niissä hieman muhkeaa).
 
Back
Ylös