Tannoy Kingdom

pkleemola

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
79
Kaupunki
Helsinki
Milloin ovat lopettaneet tuon Kingdom sarjan? Onkohan niitä monta paria suomessa? Voisivat olla kiinnostavat kaiuttimet... Mistähän löytäisi käytettynä...
 
Muistaakseni Kingdom oli vielä viime vuonna Tannoyn sivuilla. Liekkö noita aivan jättiläismäisiä Kingdomeja Suomessa yhtään paria? Osta Prestige -sarjasta Canterbury SE:t.
 
Valtaosa Kingdomeista on myyty Japaniin, joten sieltäpä niitä käytettyjä parhaiten...
 
Kiitos Tarmo linkistä.

Tuolla olisikin näköjään ihan nuo "oikeat" Kingdomit >:D

Eli 18" elementeillä, 370 litran kotelotilavuudella ja käsittämättömillä mittasuhteilla (1400 x 850(!) x 650mm(!)) varustetut 209kg yksi(l)öt.

9 900 eur hintapyynti eli ole paha tuollaisista, vaikkei noiden oikea hinta ole käsittääkseni ollut 34 000eur vaan pikemminkin noin 22 000eur.

Ongelma on tosin: Versandoptionen: Kein internationaler Versand

Jos tollaiset todella haluaisi, niin ehkä sitten pitäisi käydä noutamassa Schifferstadtista.
 
En tiedä olenko vaan konservatiivinen, mutta itse olisin innostuneempi perinteisemmistä Tannoy-ratkaisuista. Eli pelkkä Dual Concentric -elementti (mielellään 15") tarpeeksi isossa kotelossa (ehkä torvi-sellaisessa) eikä mitään ylimääräisiä bassoelementtejä. Superdiskanttille varautunut ehkä, Tannoy-entusiastien piirissä mielipide tuntuu olevan, että parantaa hieman mutta ei välttämättä merkittävästi.

Nämä ovat toki vain minun ennakkoluulojani, varsinaista käytännön kokemusta on vain omista 12" Tannoy-pöntöistä.
 
Samaa mieltä Markus, kyllä nimen omaan YKSI Dual-Concentric pitää riittää, superdiskanttin voi "ehkä" lisätä.
 
Samperin jätkät,

olette puristeja =)

Tannoy jäi kummittelemaan niistä TD-10:stä, jotka olivat kyllä sointisävyiltään mainiot. Harmi, että kuuntelutila oli tuolloin kovin kapea.

Hmm, huomaisikohan dynamiikassa mitään muutosta jos päivittäisi Acapella Fidelio 2:t noihin :-\
 
Asiasta toiseen :p

Olettekos muuten huomanneet, että kuunteluhuoneen akustiikalla on merkittävä vaikutus dynamiikan tuntuun. En tosin osaa sanoa, mistä moinen johtuu.
 
Jaa täh?

Osoititko kysymyksen minulle? Vaikutus on tietysti parempaan ja huonompaan suuntaan eli enemmän tai vähemmän. Herkät kaiuttimet, putkivahvistin ja puurakenteinen huone/talo. Siinä tuntuu olevan omien kokemuksien perusteella aika hyvä yhdistelmä. Dynaamisetkin kapineet saa kuulostamaan aika tukahtuneelta huonossa akustiikassa, jossa ei kuulostaisi muuten olevan mitään vikaa. En ainakaan itse osaa sanoa, mikä akustiikan ilmiö dynamiikkaa rajottaa.

Pohdiskelin vain sitä, että jos tuollaiset elämää suuremmat pömpelit vie konventionaaliseen betonista rakennettuun kuunteluhuoneeseen, niin kuinka mahtaa käydä. Voiko olla, että soundi tukahtuu poikkeuksellisen paljon ja potentiaali jää saavuttamatta. Mulla ei tosin ole hajuakaan Petterin kuunteluhuoneesta. Haluatko valottaa?
 
Kirjoittanut: DIA

Jaa täh?

Osoititko kysymyksen minulle?
No sinulle päin oli tarkoitus.Jäi vaan lainaamatta. :(
Kysyin tietysti siksi että olen itsekkin huomannut samaa akustiikan vaikutuksesta dynamiikkaan.En tiedä miten sen sanoisi kun sanallinen anti ei ole parhaita puoliani.
Betonikuutiossa tuntuu heijastusten energia pitävän yllä myyttiä todellisesta dynamiikasta mutta kuitenkin heijastuksien energia kuulostaa tukahduttavan paljon informaatiota alleen.Sen sijaan edes lievästi akustoidessa samaa huonetta, sama vehkeestä saatava dynamiikka jyllää huomattavasti "tykimmin".Nämä ominaisuudet vain paranevat kun siirrytään betoni kopista puurakenteiseen.
 
Dynamiikkaa on jotenkin vaikea mieltää ennen kuin on kuullut todellista dynamiikkaa. Sain viime viikolla uuden referenssin. Melkein tuli lusikallinen housuun. Harvemmin sitä tapaa settejä, jotka saa toistuvasti säpsähtämään. Kun patarumpu kajahtaa, niin paskat housuun valahtaa ja sitä rataa :p

Olisin kuvitellut tuon kokoluokan Tannoyta aika paljon herkemmäksi. On kyllä aivan uskomattoman kokoinen pömpeli. Tuo ei tosissaan mahdu edes normaalista ovesta sisään.

Edit: Joo, sori OT:sta. Tuskin Petteri ihan tosissasi mietit tuon kokoluokan pömpeleitä hankkivasi... Mielikuva tuollaisista kaiuttimista parin kymmenen neliön olohuoneessa on aika huvittava :)
 
Petteri Kleemola sanoi:
Ongelma on tosin: Versandoptionen: Kein internationaler Versand

Kyllä ne monet ebaystäkin lähettää suomeen, vaikka muuta sanovat ilmoituksessaan. Kysymällä se selviää.
 
Meinaa mennä OT:ksi. Kuulemma isot Prestige -sarjan kaiuttimet toimivat vähän pienemmässäkin huoneessa... en tiedä onko näin, mutta jossain niin väitettiin.
 
Tawe sanoi:
Meinaa mennä OT:ksi. Kuulemma isot Prestige -sarjan kaiuttimet toimivat vähän pienemmässäkin huoneessa... en tiedä onko näin, mutta jossain niin väitettiin.


Isoa koksia kun kuuntelet lähikentässä... SE on jotain :D
 
Eipä tähän olkkariin varmaan sellaisia kannata sisään raahata. noin 23m2 betonisäiliö.

Mutta jos vaikka joskus asuisi muualla... Tai sitten raahaisi pömpelit emännän kämpälle. Mitähän sanoisi :D

Toisaalta, ei noita kai kokoaikaa ole tarjolla ja ehkä se kuljetusehtokin olisi neuvoteltavissa. Tai sitten ei.

Olisihan nuo aika vitsikkäät täällä. Ja kyllähän ne sisään kämppään mahtuu, kun leveys on 65cm.
 
Petteri Kleemola sanoi:
Ja kyllähän ne sisään kämppään mahtuu, kun leveys on 65cm.


Niin... ja olen vienyt normaalikokoisen pesukoneen ja kuivausrummun huoneeseen, jonka oven leveys on alle 55 cm. Aika helposti ne karmit irti lähtee, kun tarve ja motivaatio on tarpeeksi suuri  8)
 
Itsekin lähikentässä kuuntelen mutta noita Tannoyn koksuja...en edes haluaisi kuulla.Olisin varmaan oitis myyty mies niille.
 
OT:ksi, mutta Petteri, oletko miettinyt esim. Klipschin La Scaloja? Pelittää kivasti jo 3-4W ja peittoaa varmaankin dynamiikassa Fideliot.. :D
Nurkkiin vaan. Itseäni kiinnostaisi kuunnella noita joskus jossain.

jouni
 
Back
Ylös