Tang Band W3-315SC

Liszt

Käyttäjä
Liittynyt
3.1.2007
Viestejä
91
Sain viimein pitkän projektin päätökseen. Sahailin levyt joskus puolitoista vuotta sitten. Välillä projekti on ollut kuukausia jäissä ja välillä muutaman pienen työvaiheen tein. Ihan kivat kaiuttimet tuli! Kelpaa käyttää tietokoneen kanssa :) eivät ole tietenkään mitkään bassojyrät, mutta ihan kivasti soivat. Oikeastaan yllättävän hyvin hintaan nähden. Tietysti itse tehtyjä kuunnellessa kuunteluarvio on puolueellinen ;)

Kotelo 12mm lastulevy joka "viilutettu" 4mm koivuvanerilla. Vanerin avulla sain tehtyä elementin upotuksen näppärästi, kun elementin etulevy on 4mm paksu.

crw97792kn7.th.jpg
 
miten ihmeessä nuo kuvat saadaan terävinä sivulle? Joku on varmasti jo neuvonut, mutta en osaa... no, laitetaan liitteenä vielä.

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Liszt sanoi:
miten ihmeessä nuo kuvat saadaan terävinä sivulle? Joku on varmasti jo neuvonut, mutta en osaa... no, laitetaan liitteenä vielä.

Olet linkittänyt imakesäkistä kuvan "thumbin", et varsinaista kuvaa.
 
silmaauki sanoi:
Nätti. Onkos tuo jokin torvikotelo? Mikä?

Tällaiselta sivulta
http://www.jumon-audio.dk/tang_band.html
löytyi kotelolle monenlaisia piirustuksia. Valitsin tuon Long Tall mallin:
http://www.blueplanetacoustic.de/pdf/169/W3-315 Longtall-2.pdf

Piirustuksissa kotelon korkeudeksi määritellään vajaa puoli metriä, mutta jatkoin koteloa ihan keneltäkään kysymättä ja täytyin puhallushiekalla alaosan :) Voisi tietysti arvella että ääni on nyt erilainen kun se olisi ollut alkuperäisessä kotelossa. Alkuperäisessä kun transmissiolinjan aukko on lähellä pöydän tai lattian pintaa, nyt se on ilmassa. En kuitenkaan välittänyt tästä ajatuksesta, vaan raknesin haluamani korkeat ja sirot kaiuttimet.

Koivuvanerin ansioista kotelon seinämävahvuus kasvoi 12 millistä 16 milliin, joka tukevoittaa koteloa. Ei huono juttu mielestäni. Lisäksi tämä ratkaisu helpotti työskentelyä, kun lastulevyvaiheessa ei tarvinnut olla niin kovin tarkka viimeistelystä. Kasasin kotelon tapeilla, mutta kun 12mm on aika ohut jotta tapin toisen pään saisi kunnolla upotettua, porasin aina reiän läpi asti. Eipä haitanneet näkyvissä olevat tapin kannat kun levy tuli päälle. Ruuveillakin sama homma onnistunee. Siitä vaan rakentamaan!
 
Liszt sanoi:
Kiitos! Täytyypä joskus koittaa vaihtaa tuo kuva.

Musitaakseni saat kunnollisen kuvan kun menet imakesäkissä sinne omien kuvien listaan ja aukaiset sieltä kuvan. Aukeavasta ikkunasta saa siis sitten varsinaiseen kuvaan linkin.
 
Back
Ylös