Tampereen Highend Studion uuden tilan avajaiset.

Mitro’s Sound Factor

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 902
Kaupunki
Helsinki
Vietämme avajaisia 8.5. perjantaina !

Tarkoitus oli vietellä jo 2.5., mutta koska Spendor SP100R ei ole vielä maassa, ei pysty. :)

Ja seuraava viikko on tietenkin avajaisviikko, jolloin ehtii hyödyntää etuja vaikkei ehtisi 8.5. paikalle...

No aina parempi, ehtii laittamaan paikat rauhassa kondikseen.

Tähän ketjuun tulee pikkuhiljaa jatkoksi avajaisten ohjelmaa.

Että mitäköhän se "ohjelma" voi olla ?
-Ei varmaan kummempaa kuin erikoisen hyvää musical recreation -tasoista äänentoistoa.

Pyrkimys on sellainen, että kun ihminen saapuu Tampereen Highend Studiolle, kokee hän enemmän tai vähemmän olevansa hifimessuilla......ilman huonoa akustiikkaa, yletöntä väenpaljoutta (rapistelemassa esitteitä ja juttelemassa hifi-totuuksia taustalla kuuluvasta mölystä), saati sitten sitä "tuoksua".

Pidetään yhteyttä !

-Mitro
 
Oli mukava yllätys kun pääsin putiikille tänään:

HESTRE%200011.jpg


Että tuon näköistä puljua sitten silmillänne haette, kun suunnistatte tänne Tampereelle. :)

Vielä kun saisi homman ruotuun täällä sisällä...
No, pasunistikaveri tossa piipahti, ja tokaisi että "tämähän rupeaa kohta näyttämään ihan ammattimaiselta liiketoiminnalta!".

Laitanko kahvin tippumaan ?

-Mitro
 
Iltaa !

Tänään saimme kauan odotetut Usher BE-10:t vihdoin Tampereelle !!

Avajaisissa soitamme siis ainakin niitä.

Jottei paikallisten hinta/paino-suhteella ajattelevien vahingossakaan kannata jättää tapaamista väliin,
kerrottakoon että päätevahvistuksen hoitelee nyt 2kpl Usher R-1.5:ä monoiksi sillattuna, etusena Yamamoto CA-04, kun ei parempaa tunnu löytyvän kirveelläkään. >:D

Single Speaker Demo -huoneessa möllöttävät Ocellia Calliope .30SAG:t, ajeltuna Lavardin IT:llä, ja AVID Volverella, jottei kuulemisen jälkeen enää tarvitse ajatella Ocellian välttämättä kaipaavan triodivahvistusta...

Spendor demo-mallisto on osittain myöhässä, eli paikalle ovat ehtineet vain mallit S3/5R ja A5.

Jatkan juttua jahka selviää, ehtiikö jotain muutakin kauan odotettua paikan päälle. :D

Sommoro !

-Mitro
 
Highend Studio T:re sanoi:
Jottei paikallisten hinta/paino-suhteella ajattelevien vahingossakaan kannata jättää tapaamista väliin,
kerrottakoon että päätevahvistuksen hoitelee nyt 2kpl Usher R-1.5:ä monoiksi sillattuna, etusena Yamamoto CA-04, kun ei parempaa tunnu löytyvän kirveelläkään. >:D

Hinta/paino/äänenlaatu-suhde huudettu! Aika herkkua on kyllä tiedossa, meikä on varmana paikalla perjantaina kun monotetuilla Ushereilla käskytetään Ushereita :D
 
Tervetuloa Vaakko !

Ei paha ei, siis soundi, kun monoilla ajellaan.

Ja, kerrottakoon tässä yhteydessä, että myös Dancer Mini I ja II parit lähestyvät Tamperetta.

Pitkä odotus palkitaan siis toivon mukaan ensi viikolla.

Noileeta !

-Mitro

Ps. Ja nyt pelin pariin takaisin...
 
Mitron Usher BE-10 demon jälkeen voi mielestäni lopettaa puheet ko. kaiuttimen hitaasta bassopäästä. Vahvistimen kontrollin puutetta jos ei pysy BE-kympin basso kurissa. Laitetaan pari Usherin omaa päätettä niin on homma pulkassa, kato :D

Ihan täydellisesti ei vielä ääni irronnut kaiuttimista, mutta erittäin hyvä kokonaisuus siitä huolimatta. Ja tuo BE-10 ei olisi edes ihan mahdottoman kokoinen.... No joo, jos lopettaa uneksimisen ja keskittyy kohta saapuviin Mini Dancer malleihin :)

Erityismaininnan ansaitsee myös Lavardin & Ocellia -kombo. Eipä olisi millään uskonut, että nyt kuunnellaan ns. "hörhöpönttöjä". Loistava kokonaisuus kaikessa koskettavuudessaan eikä hieman rankempikaan materiaali kuulostanut ollenkaan huonolta. Nyt kaikki herkkien kaiuttimien omistajat testaamaan Lavardinia (vaikka se ranskalainen onkin)... :)
 
elä mitro ala purkamaa mitään meitä valuu vielä ensiviikollakin! töissä tälläkin hetkellä niin en ole kerennyt, mutta ehkä se on parempi muille kävijöille?
 
Kiitos Vaakko, oli mukavaa !

Aika paljon oli porukkaa liikkeellä, ottaen mainion kelin huomioon. Eipä tällaisilla ilmoilla ihmisillä varmaan ole ihan heti ensimmäisenä mielessä laadukas kodin musiikinkuuntelulaitteisto... : )

Isä jeesasi kahvin kanssa ja pari vanhempaa rouvaa suorastaan äityivät kehumaan kahvin laatua. Kysyi että "keittikö isä vai poika?" Totuuden nimissä kerron että sillä kertaa se olin minä. Ja keitin on häälahja vuodelta 1996... Aika tomuinen peli. : ) Tätä ei taas olisi pitänyt kertoa...?

Lavardin Model IT on todellakin ensimmäinen "ei-putkilaite" joka kelpaa Ocellioitakin käskyttämään. Aion kyllä piakkoin testata Lavardin Model IS:ääkin Ocellian kaveriksi. Ans kattoo sitten, sano.

Päivän iloisin yllättäjä takavasemmalta oli kuitenkin Spendor S3/5R. Se ON hieno tuote. Kaikkien, kenellä on ongelmallinen tila, tai sijoitus, kannattaa ottaa ne testiin. Parihinta 899euroa ei ole paljon siitä soundista minkä niillä saa... Olisikohan niistä Tampereen Highend Studion "Hifimaailma 5000euron setti"-systeemiin, sen näkee ja kuulee tässä pian. Tosin niitä juttuja on tulossa paljon ja vuoronumero on aika suuri... : ) Ehtiipä rauhassa miettimään kokonaisuutta.
Spendor SP3/1R on kanssa ehdolla siihen, ja kun miettii kuinka hienoa ääntä saa jo S3/5R:llä, voi olla että SP3/1R on jo todella kova luu. Elämme hienoja aikoja, meinaan kun kohta paranee harrastajilla ihan totaalisesti mahdollisuudet kuulla legendoja... : )

Ja ensi viikolla tosiaan Usher Dancer Mini I & II rantautuvat Tampereelle !!
Tänään saapuivat Suomenniemelle. Aikuisten oikeasti. : )

Nähdään Jaccu ja kaikki muutkin pian Rautatienkadulla !

Mukavaa viikonloppua !!

-Mitro
 
Samaa mieltä vaakon kanssa et usherit oli kyllä kiitettävä suoritus ja aika hyvin mitro oli ne toimiin saanut ottaen huomioon rajallisen tilan. Siihen nähden mielestäni erinomaisesti. Spendorin classic sarjan pienimmät pöntöt ovat kyllä vakuuttavat, mielestäni yksi parhaista soundeista mitä siinä hintaluokassa olen koskaan kuullut. hieno juttu et löytyy suomesta taas moiset kaiuttimet, meikäläinen itse kyl aikoo testata 100r:t kun ne vaan saapuvat mitrolle. Liiketila on mielestäni aimo harppaus eteenpäin, sijainniltaan erinomainen rautatieaseman vieressä ja tiloiltaan&akustiikaltaan aikas hyvä.
 
Kävin kanssa moikkaamassa Mitroa. Be-10:stä irtosi isoa stagea ja livetunnelmaa ja Ocellia-huoneessa huomio kiinnittyi äänen lisäksi komeisiin akustointirakenteisiin. Spendorit soivat myös nätisti ja bassoakin niistä tuli kokoon nähden hyvin.
 
Hiljaisten jäsenien kerho aukaisee suunsa!

Itsekin kävin juuri pyörähtämään nopeasti uudistuneessa liikkeessä ja tilaahan siellä oli reilusti verrattuna entiseen. Lisäksi akustointikin olevan takahuoneesa ihan kohdillaan, joten propsit siitä.

Pyöriteltiin Pepsin maku suussa BE-10 ja Ocellioita ja hyvinhän ne soi. 8)

Ocellia&Laverdinilla Diana Krall kuulosti varsin orgastiselta eli ääni oli koskettavan silkkistä ja sitä kuunteli mielissään. Joskus aikaisemmin messuilla ei Ocellia päässyt iskemään minuun, mutta tällä kertaa kävikin päin vastoin!

Usherit olivat myös vakuuttava ilmestys eikä ainoastaan kokonsa puolesta. Dream Theather pärähti komeasti soimaan ja eipä siinä auttanut kuin kuunnella kuinka rummunkalvot soivat ja kitara laulaa. Siitä paljon puhutusta löysästä bassosta ei ollut tietoakaan ja siitä kiitos taitaa kuulua näpsäkälle pääteparille. :D

-pollo
 
Moro !

Nyt kun joku kertoisi vielä enemmän "paljon puhutusta löysästä bassosta"...!!?? : )

Tottahan toki niistä varmaan sellaistakin ilmoille saa, jos setitys on väärä ja sijoituksen hakeminen jätetään puolitiehen. Todella harmillista jos jossain liikkeessä (?) tällainen demo on onnistuttu järjestämään.

Usher ei ole edes ns. systeemisidonnainen, jos puhutaan taajuusbalanssi-asioista, mutta toki vahvistimessa tulee olla jerkkua. Sekään ei ole yksiselitteistä, sillä esim. MartinLogan Vistan bassoa en ole Usher-päätteellä mieleisekseni saanut. Sen sijaan Lavardin Model IT:llä (48W/ch) kontrolli on herpaantumaton myös MartinLoganeilla.

Eli, aika mielenkiintoista kuultavaa tulee olemaan mm. Usher BE-10 paria ajettuna Lavardin Model C62 etusella ja Lavardin Model MAP -monopäätteillä. Eiköhän sekin tule onnistumaan jossain vaiheessa ! : )

-Mitro
 
Moro mitro. Onneks olkoon uudesta liikkeestä. usher be10 toivottavasti ne on sitä mistä on unelmoitu. tai jos saldo olis toinen niin eihän niistä enää unelmoitaskaan. onnee saat uuden referenssi levyn lahjaks kun tuun käymään.
 
Kuka lie löysästä bassosta raportoinut? En minä ainakaan. Jotain siellä BE-10:n bassoalueella on, josta en pidä kun pariinkin otteeseen tuota kuullut eri tiloissa ja samat fiilikset - löysä se ei kuiteskaan ole se on ihan varma.

Olisi silti hienoa päästä joskus uusissa tiloissa piipahtamaan. Tosin vain Spendoreiden takiahan mie.. :D
 
Moi Mika !

Ilmoittelen heti kun Spendor SP100R saapuu.

Joudut kyllä väkipakolla kuuntelemaan samaan syssyyn BE-10-demonkin.
Vaadin viiltävän analyysin siitäkin. Notta onko mielestäsi yhä huono...
Jos on, niin voidaan todeta makuasioiden näyttelevän melko suurta osaa tässä viidakossa.

Spendorit luonnollisesti demoan sinulle single speaker demo -huoneessa. Ja takuuvarmasti Lavardin Model IT:n ja eräiden sen kanssa mainiosti pelittävien äänilähteiden kanssa. :)

Mukavaa äitienpäivää ! , josko täällä äidit paljoa lueskelevat. :D

-Mitro
 
Hienoa!

Minusta siis se Be-10 oli muuten hieno toistin, mutta bassopää ei vain yhtään ole sytyttänyt. Mielenkiinnolla tsekkaan tämän kyllä uudelleen ;)
 
Onkos Miitrolle tulossa Spendorin S8e:tä? Tai onko tietoa onko sitä missään kuultavissa tässä maassa?
 
isojussi sanoi:
Onkos Miitrolle tulossa Spendorin S8e:tä? Tai onko tietoa onko sitä missään kuultavissa tässä maassa?

Moro!

Jotenkin sain käsityksen, ettei niitä enää tehtäisi.
Maahantuoja voi korjata asian tähän ketjuun, mikäli asia on toisin.

Tampereen Highend Studio tulee keskittymään Spendor-mallistossa Classic-sarjaan.
Itselleni ne ylivoimaisesti mielenkiintoisimmat mallit löytyvät sieltä. Ja myyjä, eli minä, on parhaimmillaan kun saa kohkata tuotteesta josta oikeasti pitää itsekin. Silloin homma on luonnollista.

Katsopas Isojussi Spendorin Classic-sarjaa, esim. SP3/1R, hintakin vielä budjettiluokkaa.

Ja vielä, ei tämän vuoden uutiset Spendoriin lopu... ; )

Eikä kohkaus ole vielä edes aluillaan.

Mahtavaa viikkoa kaikille !

-Mitro
 
isojussi sanoi:
Onkos Miitrolle tulossa Spendorin S8e:tä? Tai onko tietoa onko sitä missään kuultavissa tässä maassa?

Moro vielä,

Spendor on supistanut S-sarjaa siten, että valmistavat yhä S8e ja S9e malleja.

Kumpaakaan niistä ei ole tulossa Suomeen demoon, mutta molempia saa tilauksesta.

Yhä painotan Classic-sarjan tärkeyttä kyseisen merkin kohdalla... :)

Juuri saamani tiedon mukaan Spendor SP100R pari ja muut jälkitilauksessa olevat ovat tänään lähdössä Englannista kohti Suomea.

Hehee, Spendor Classic ja eräs toinen tuloillaan oleva legenda menevät hintaluokkamielessä kivasti limittäin ja tukevat toisiaan.

Lisäksi,... Lavardin saa molemmista maukasta ruokaa. >:D

-Mitro
 
Back
Ylös