Takakaiuttimet+keskikaiutin hankinnassa

Rane

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
895
Terve,


Ois tarkoitus laittaa takakaiuttimet ja keskikaiutin (voi olla myös sama kuin takakaiuttimet). Etukaiuttimet on Tannoy Mercury F2 ja vahvistin H/K AVR 235. DVD-soitin on PS2 (saako tuosta muuten monikanavat edes ulos optisella piuhalla??)

Tuohon etsin jonkinmoisia kaiuttimia ja hintaa noille saisi olla enint. 170e yhteensä joka on halvatun vähän, joten ainoa vaihtoehto lienee käytetyt. Vaikka Simexillä oli jotain kottaraispönttöjä uutenakin sopuhintaan.. Ja näitä käytetään pääosin elokuville joten en usko terpeellisksi laittaa saman sarjan kaiuttimia, jotka menisivät muutenkin yli budjetin. Mutta olisi kuitenkin kiva että kaiuttimet soisivat edes jotenkin yhteen noiden pääkaiuttimien kanssa. Joten semmosia. Toivottavasti jotain löytyy. Linkkiä vaan.
 
Sinuna laittaisin rahat säästöön ja ostaisin myöhemmin samanlaiset kaiuttimet keskelle ja taakse. Mutta ei se auta kuin kuuntelemalla selvittää mitkä kajarit sopisivat tuohon komboon. Etenkin keskikautin on tärkeä elokuvilla joten jos edes sen saisit hankittua samalta sarjalta.
 
Jos saisin F1 tuohon eteen niin olisko mitään? Ja jos pitää valita taakse niin OR vai Simex?
 
Rane sanoi:
Jos saisin F1 tuohon eteen niin olisko mitään? Ja jos pitää valita taakse niin OR vai Simex?

Eiköhän se aja asiansa, jos heti haluaa päästä eteenpäin. Takakaiuttimet eivät ole niin tärkeät, mutta sinne valitsisin mahdollisimman vähän suuntaavat kaiuttimet.

Varmaankin hieman isompi summa helpottaisi tilannetta :)
 
Ainahan se. :D
Mutta tiedättekö tuosta PS2 monikanavaisuudesta?
 
Rane sanoi:
Ainahan se. :D
Mutta tiedättekö tuosta PS2 monikanavaisuudesta?

Minun käsittääkseni ne saa ulos optisella pihalla, eli siis Dolby Digital ja DTS (pakatut) monikanavaformaatit.
 
Juu. Pistin F1 tilaukseen ja hankinnassa on jotkut OR:n pöntöt taakse. Selviää kai noillakin, vai mitä luulette? Ja mitä tuo mahdollisimman vähän suuntaava oikein käytännössä tarkoittaa?
 
Rane sanoi:
Juu. Pistin F1 tilaukseen ja hankinnassa on jotkut OR:n pöntöt taakse. Selviää kai noillakin, vai mitä luulette? Ja mitä tuo mahdollisimman vähän suuntaava oikein käytännössä tarkoittaa?

Suuntaavuus tarkoittaa sitä, että kaiuttimen ääni vaimentuu kun sitä kuunnellaan sivusta. Eli tässä tapauksessa tarkoitetaan sitä, että taakse ei kannata laittaa kaiuttimia, joissa on diskantille rakennettu erillinen suuntain (katso esim. Chorus Compact 662 diskanttielementti). Takakaiuttimen sijoituksessa joudutaan usein tyytymään kompromissiin asennon sekä asennuskohdan välillä, joten varsinkin suuntaavilla kaiuttimilla äänikenttä voi jäädä hieman vajaaksi. Parempi siis ostaa kaiuttimet, jotka luovat epämääräisemmän äänikentän, joka toisaalta myös kuulostaa luonnollisemmalta isomman kokonsa johdosta.
 
Rane sanoi:
Juu. Pistin F1 tilaukseen ja hankinnassa on jotkut OR:n pöntöt taakse. Selviää kai noillakin, vai mitä luulette?

Alkuun ainakin pääsee paremmin kuin halpissarjojen muovirimpuloilla. Ehkä joskus myöhemmin sitten päivität valmista settiä palanen kerrallaan, jolloin kertasijoitus ei ole niin suuri. Onko sinulla subbaria? Jos ei ole, se on varmaankin seuraava investointi :)
 
On tulossa Wharfedale 70th Anniversaty kaiuttimet taakse. Täältä foorumilta löysin.. :)
 
Onko muuten normaalia että H/K AVR 235 lämpenee päältä ihan pirun kuumaksi leffan aikana? Ja käytössä ei ollut kuin 4 kanavaa. Pystyy siinä kättä pitämään mutta ei mielellään.
 
Jotkut vahvistimet lämpenevät näin kesäkuumalla 40-45 asteiseksi helpostikin.
 
Voi kaikkia.! Kaiuttimet tuli ja piti päästä testaamaan. Sain HIfi-lehden testidvdn käsiini ja laitoin kanavatestin. Kooderina oli Dolby Pro Logig ja Pro logig 2. Kun tuli että vasen takakanava ja oikea takakanava niin nämä kuuluivat molemmista takakaiuttimista. Onko asiaan kuuluvaa vai mikä tässä kusee?

Alkoi huolettaa ku pitäs päästä elokuvia katsomaan vielä tälle iltaa..
 
Ohjekirja sanoo ettäon normi DD ja vahvistimen valikoissa ei löydy kuin Pro Logig ja Pro Logig II ja 3 Stereo DD otsikon alta. Ja DTSsä on samoten jotitain muita kuin itse DTS. Vahvistin on H/K AVR235
 
Sain toimimaan. Piti ottaa vanhempien DVD-soitin, PS2 ei tue DDtä. Kiitos avusta.
 
Kyllä PS2 tukee Dolby Digitalia. Katso konsolin asetuksista, että DD tulee ulos DD:nä eikä PCM:nä.
 
Back
Ylös