Takaisin nurkkaan- ja kostolla

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
Vuodenvaihteen ja loppiaisen sairastelujen vuoksi nille tienoille aikataulutettu seuraava versio puhelinkioskista jäi onneksi silloin saamatta alulle.

Tällä välillä ehti nimittäin muotoutua se ajatus minkä olis pitänyt jo kaksi vuotta sitten tulla heti ulos:

Jos mulla nyt on kaksi paria noita hyviä yksitie-elementtejä, joitten suoritukseen siinä 340-litraisessa nurkkarefleksikotelossa mä olin oikeastaan täysin tyytyväinen lukuunottamatta mun tarpeisin alamittaista tehonkestoa, niin mitäs muuta tässä sitten pitäsi tehdä kun nurkka-isobarik-kotelot noille?
Vaikutusta ei tietenkään ole niinkään tuohon tehonkestoon, ne hyvät puolet tulee muualta. Mm. huomattavana lattiapinta-alan vapautumisena muuhun käyttöön, ja siinä että tällöin - siis jos konsepti osoittautuu toimivaksi- käytössä on melko tinkimätön no holds barred-yksite, joka on hieman yli puoleen mun kuuntelemasta musiikista IMO paras mahdollinen ratkaisu, ja sen tehonkeseton ylittyessä käytössä on sitten saman kaliiperin melko tinkimätön aktiivikaksitie, joka on siihen toiseen puolikkaaseen IMO oikea ratkaisu. 2in1, to say, ja näitten naittamiseen tältä istumalta arvioituna oiekastaan melko suoraviivainen ja onnistumismahdollisuuksiltaan hyvä setti.

No, tulevana viikonloppuna on aikaa, se kuluu autotallissa sitten. Työn alle siis naamataulultaan 45 cm leveä, täyskorkea miinus 120 cm korkea
nurkkakotelo. 45 cm leveä ja korkeus 120-täyskorkea siksi, että tähän mittaan menee tarvittaessa vielä nuo RCF:t.

Jos tuo keskiäänispuoli osoittautuu toimivaksi, se saa siis alleen saman mittaiset isobarik-refleksikotelot, noille käytössä oleville kahdelle parille 15-tuumaisia RCF:ä, vähän yli kahteenkymppiin viritettynä. Herkkyys osuu jakoalueen kohdalla aika täsämälleen tasoihin keskiäänisten kanssa, ja putoaa sopivasti hieman alimitoitetussa kotelossa viritystaajuuden tienoille toista astetta. Luonto hoitanee lopun sovituksen kaupan päälle, kun nurkassa kerran ollaan. Toi elukka on muuten ominaisuuksiltaan hyvin refleksiin sopiva ja tehonkestoltaan ja rakenteeltaaan sellainen että ongelmie tuskin sen kanssa tulee olemaan. Edelleenkin hyväksi hankinnaksi ososittautunut jack-of-all-trades, joka toimiii suht hyvin kaikessa muussa paitsi torvessa johon se ei oikein sovi, ja refeleksissä, johon se sopii oikein hyvin.

Mut toi alapää on siis vaihe 2). Suurimpana mutkana matkan varrellaa lienee se miten tuo keskiääninen toimii sitten väärin päin. No, se jää nähtäväksi, mut ennuste on sikäli melko hyvä että se on rungoltaan erittäin avoin, yks takapuoleltaan paljaimpia elementttejä mitä on nähnyt ja magneetti on halkaisijaltaan pieni ja etäällä rungosta, Alnicot kun yleensä ovat aika siroja. Eihän tota muuten saa selville kun kokeilemalla.

(Vaiheena 3) sitten mahd. tarvittavat lisädiskantit. Oikein päin akselilta kuunneltuna no ovat hyvin lähellä turhaa ylellisyyttä, tämä versio saattaa muuttaa tilanteen. Se saattaa nyt tuottaa enemmänkin sitten töitä jos osoittautuu tarpeelliseksi. Taka- ja katto-optiot kun eivät ole enää käytössää.=) )

Ensi viikon puolella sitten toivottavasti ensimmäisiä kuulokuvia aiheesta.

Sillä välin: kun elementistä ei ole tiedossa oikeastaan mitään T/S-parametereja, mutta on käytössä sille kalkyloitu refleksikotelo, miten, jos mitenkään noista on johdettavissa putken mitoitus? Kotelon tilavuuden muutoksen laskeminen nyt ei suurempia vaikeuksia minullekaan aiheuta:D, mutta pienen etsikelyn jälkeenkään en ole suorastaan löytänyt mitään tälläistä jalankulkija-ajattelullista backwards engineering- ratkaisua ton refleksiputken mitoitukselle.

Onko kenelläkään siis kuningasideoita siitä miten johdetaan tiedossa olevasta normaalin refleksin mitoituksesta isobarikin putki, vai lähdetäänkö vaan arpomalla ja mittaamalla?
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
1) Vas=340 ltr.
2) Elementtejä on kaksi paria.
3) Isobarikin hyvät puolet saattavat kompensoida elementin mahdollisia heikkouksia. ( Ripustus? IM? Kalvoresonanssit? Saattavat kompensoitua, tai sitten eivät.)
4) Elementin hyötysuhde on sen verran korkea että isobarikinakin taidetaan olla lähempänä sataa kun 95:ä.
5) Impedanssi vaihtelee välillä 1.5kOhm-15 ohm, rinnankytkentä helppoa.
6) Kahden 8-tuumaisen lähes kokoalue-elementin sovittaminen yhteen naamatauluun on hauskaa, vaan ei oikein poliittisesti korrektia.

(Niin ja toi keskiääninen on suhteellinen käsite, mä käytän tällä hetkellä noita 90 hz 4th order päästäisellä, aktiivialapäillä. Se on oikeastaan yksitie/laajakaistaelementti.)
 

elmeri.h

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
44
Kaupunki
Järvenpää
Kun kerran kokeilemalla kokeillaan :D niin tee niin että etummainen on oikein päin(osoittaa kuuntelupaikalle) suljetussa pienessä kotelossa jonka kyljestä "bassoelementti" puhkuu isompaan tilaan, ei pitäis sotkea niin paljon keskialuetta.
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
Jos oli järkevä, tekis tietenkin noin.
OTOH; jos olis järkevä tekis jotain ihan muuta:D

Mut se ei ole tässä ollenkaan vähämerkityksellinen asia että "sisustuksellinen footrprint" tässä olis erinomaisen hyvä vaihtoehtoihin verrattuna.
Tollainen "piggy train" vaimikäsenniminytoli verrattuna naamatalut vastakkin-vaihtoehtoon nostaa mittasuhteet vaan taas sinne pumppukärry/vastapainotrukkikäsittelyosastolle, ja sitä nimeonomaan tässsä yritettään välttää.
Jos tosta seuraa ylipääsemättömiä ongelmia niin sitten siitä seuraaa, ja palataan askel taakse päin. Paperilla toi on vaan vähän turhan houkutteleva idea että vois olla kokeilematta. Ja on tässä sen verran jo kertynyt kokemusta keskialueen anomalioiden käsittelystä ja piilottamisesta:D et ihan pienistä kupruista mä en oo huolissani lainkaan, sen verran temppuja takataskussa jo on.
 
K

ksaunisto

Minoon vielä meleko pihalla tästä jutusta, vaikka olenkin yrittäny ymmärtää. Mikäli olen yhtään jyvällä, ongelma on elementin megalomaaninen Qts, jonka vuoksi refleksinä pitäisi olla 340 litraa tjsp, jottei kaikki teho kasautuisi yläbassolle. Kotelon suurentamisesta tulee kuitenkin se haittapuoli, ettei pienellä kartiolla ole enää mitään sanavaltaa itseään paljon suurempaan ilmatilaan. Resonaattorista tulee siis varsin omavaltainen ja hitaasti sammuvaa sorttia, ellei koko hoitoa fillata täyteen. Täysin fillattu liian pieni kotelo on kuitenkin hölmöläisten hommaa, koska hommalla ei netota mitään.

Toinen mahdollisuus on laittaa suljettuun. Yläbasson taso jää asiallisemmaksi, koska Helmholz-resonaattori ei ole enää vahvistamassa elementin omaa voimakasta resonanssia.

Kolmas menetelmä on tappaa Q-arvo virtausvastukseen. Eli tehdään esim. takapuolelle resistanssipinta, joka on riittävä läpäisemään sen osan kartion poikkeutuksesta, joka rakentaa ylisuuren Q-arvon. Mitä suurempi kotelo, sitä vähemmän resistanssipintaa tarvitaan. Tällä systeemillä Qt saadaan pudotettua vaikka alle 0.5:een.

Neljäs mahdollisuus voi olla torvitoteutus (ulos laajeneva), mutta torvista en paljoa ymmärrä. Ilmakuorman kasvaminen taitaa pudottaa resonanssia ja ilman häviöllisuus mekaanista Q:ta, joten...

Isobarik on Linnin slangia. Isobaricissa sisempi elementti tekee töitä ulomman tilavuuden suurentamiseksi, mutta eihän sen hyötysuhteeseen pitäisi vaikuttaa parantavasti. Tehonkesto voi tietenkin lisääntyä, koska osa "lämmitys"tehosta päätyy sisemmälle elementille, joka ei kuitenkaan paranna herkkyyttä. Eli äkkiseltään koen tuon laajakaistalle melko erikoisena ratkaisuna, jonka hyödyt ei välttämättä voita haittoja. Korkeammilla taajuuksilla kartioiden välille syntyy aikaero, joten voi syntyä lievää interferenssiä.

Viides vaihtoehto olisi IB eli suljettu, joka aukotetaan naapuriin ylös/alas/sivulle.
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
kimmosto sanoi:
Minoon vielä meleko pihalla tästä jutusta, vaikka olenkin yrittäny ymmärtää. Mikäli olen yhtään jyvällä, ongelma on elementin megalomaaninen Qts, jonka vuoksi refleksinä pitäisi olla 340 litraa tjsp, jottei kaikki teho kasautuisi yläbassolle. Kotelon suurentamisesta tulee kuitenkin se haittapuoli, ettei pienellä kartiolla ole enää mitään sanavaltaa itseään paljon suurempaan ilmatilaan. Resonaattorista tulee siis varsin omavaltainen ja hitaasti sammuvaa sorttia, ellei koko hoitoa fillata täyteen. Täysin fillattu liian pieni kotelo on kuitenkin hölmöläisten hommaa, koska hommalla ei netota mitään.
...

Vähän sinne päin. Pakkaa sekoittaa vielä se että elukan fs=26 hz ja se että kartion ulkoreuna (kun siinä ei ole surround-ripustusta vaan cantilever/lehtijousiripustus kolmesta pisteestä) sijaitsee elementin rungossa olevassa urassa, noin kolme milliä tilaa joka puolella->elementti ei ole ilmatiivis eikä sen pitäsi toimia misssään kotelossa. ???

Valitettavasti tuo elukka vaan tuotti siinä isossa resonassitaajuuteen viritetyssä lootassa nopeinta, iskevintä, tarkinta ja nimenomaan decay-puolella loisteliainta alakertaa mitä misssään olen kuullut. Paras basso ever. Tehonkesto-> se mitä keskialueella tapahtui kovempaa soitettaessa, ne ja vain ne asiat ajoivat tuosta ratkaisusta pois. Niin ja ai niin: kuuntelupaikkavastemittaukset nyt on mitä on mutta niitten mukaan 3-dB alarajataajuus oli vähän päälle 20 hz.
Tarkoitus olis nyt siis testata sitä pitävätko tähän "isobarik"-järjestelyyn liittyvät väitteet vas:n puolittumisesta paikkansa vai eivät. Jos lopputulemassa päästään edes lähelle alkuperäistä=me veryvery happy, ja katsotaan onko aihetta kasata vielä alapäät samaan tolppaan.
Ja tohon herkkyyteen, siihenhän sen pitäsi kai vaikuttaa 3 dB heikentävästi. Teoriassa. Toi ei kuitenkaan ole pullonkaula, koska sitä herkkyyttä on sen verran että sitä hyvään tarkoitukseen vähän voi haaskatakin.
Tehonkesto- EOS. Sama vahvistinteho tulee olemaan käytössä, puhekelojen määrä ei muutu. (1 vahvain per puhekela.) Mikä aiheuttaisi muutoksen, jos xMax ei muutu, kuten sen kai ei pitäsi?

Mut se varsinainen ongelma oli toi miten tiedossa olevan refleksikotelusuunitelman pohjalta- jos mitenkään- on johdettavissa ton refleksiputken mitoitus "isobarik"-koteloon, vai pitääkö vaan mitata ja kokeilla. ( Kun niitä T/S-tietoja ei ole olemassa.) Sekin käy, aloittaa vaan suljetulla ja sitten kokeillaan. :(

Suljettua tietty tuli kokeiltua ton ison nurkkakotelonkin kanssa. Onkelma vaan ei ollut tuo normaalisti ensimmäiseksi oletukseksi tuleva yläbasson korostus, vaan vähän melkein päin vastoin lievää vaimenemaa, ja alempien bassojen lähes täyhdellinen katoaminen-> balanssi pahastipahasti poskelleeen. ( "Suljettu" tuo ei tietenkään sen läpihengittävän rakenteensa vuoksi ollut, vaan ainoastaan vuotava laatikko. Tai noin 1khz liian ylös viritetty, miten vaan. Lähinnä tämän takia pähkäilen tätä viritystä, kun kerran on jo kokeiltu että se "suljettu" ei oo toimiva.)

p.s tarkoitus on siis ihan kylmästi läntätä elukat naamakkain, ulompi väärin päin. Elukan runkorakenne on tohon käyttöön about niin hyvin sopiva kun missään olen nähnyt. Ja pohjaltaan suorakulmaisen kolmion malliseen nurkkakoteloon, minimaalisen kapeaan, naamataulu sen >45 cm että tarvittaessa saa vielä juuri ja juuri beissit (15") mukaan samaan tolppaan jos tarvetta ilmenee.

p.p.s kaikin puolin tää taitaa olla niin x-files projekti että paras vaan tehdä ja kuunnella. Kyllä se hyvin nopeesti tulee selville kannattaako tähän haaskata aikaa eli ei.
 
K

ksaunisto

Jaa että vuotaa reunoilta, resonanssi 20 Hz ja VAS satoja litroja. No sitten ei yläbasso korostu vaan ongelma skaalautuu alaspäin. Ilmankos tuo koteloehdotus muistutti enemmän transmissiolinjaa kuin refleksilootaa. Enivei, kaikenlaista heittelyä saadaan neutraloitua vastustamalla ulosvirtausta, mutta vastustamisellakin voi reunavuodon takia olla omat haittansa - mekaanisen vaimennuksen kasvamisesta huolimatta.

X-projektihan tämä on. Isobaricin ymmärtää helpommin jos on tarkoitus tehdä pienikokoinen subbari normaaleilla elementeillä, mutta muihin sovelluksiin kannattaa tosiaan testailla korvien kanssa. Sisemmän elementin reunavuoto tulee pienemmässä isobaric-kotelossa olemaan yksittäiseen elementtiin nähden suurempi, koska vastapaine elementtien välissä pienenee. En kuitenkaan tohdi väittää, että isobaricin vaikutus menetettäisiin tai se merkittävästi pienenisi reunavuodon takia.
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
kimmosto sanoi:
...
Sisemmän elementin reunavuoto tulee pienemmässä isobaric-kotelossa olemaan yksittäiseen elementtiin nähden suurempi, koska vastapaine elementtien välissä pienenee. En kuitenkaan tohdi väittää, että isobaricin vaikutus menetettäisiin tai se merkittävästi pienenisi reunavuodon takia.

Jep. Lyö nätisti poskelle juuri sitä tärkeintä ominaisuutta tuo. OTOH, epäsymmetrisyys paineenvaihteluissa elementtien välillä koskee tietty myös "tiiviitä" elukoita.

Paras katella sitten niitä käppyröitä. Kotelot kasaan, ensn kiinni ensimmäinen pari ja sitten toinen. Mittausten jälkeen voidaan sitten pohtia mitä tästä opimme, jos yhtään mitään:D
Suljetulla lähdetään liikkeelle, vaikka mutu vahvasti väittääkin että toimiva resonaattori tohon tullaan tarvitsemaan. Se on sitten seuraava vaihe, päristimen arvonta, mikäli tää ei kättelyssä osoittaudu ihan sudeksi ideaksi. Kaksi tollasta erittäin ohuesta ja kevyestä paperista valmistettua kartiota peräkkäin tärisyttämään toisiaan... hmm. Se on korkeemman kädes, niin kun jotkut sanoo:D
Kartioiden välimatka tulee olemaan luokkaa about reunoilta 2 -kelasta ( näissä ei oo pölykuppia, sekin vielä:D) vajaa 20 cm.


Kattellaan.
 
K

ksaunisto

miksin sanoi:
OTOH, epäsymmetrisyys paineenvaihteluissa elementtien välillä koskee tietty myös "tiiviitä" elukoita.

Nimenomaan. Vuoto voi vaan aiheuttaa ominaisuuteen hiukan taajuusriippuvuutta, koska raon vastus muuttuu virtausnopeuden mukaan.
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
Purin nykyisiä ja inventoin puutavaravarastoa- kaupassa ei näköjään tarvitse käydä.
Nurkkapöntön materiaalien lisäksi löytyi pari 45-litraisia suljettuja. Entiset pikkuhyypän pöntöt- säästetty just tälläisiin tarpeisiin - ja kasasin tän illan iloksi puolessa tunnissa ekat isobarikit.

Kyllä tässä puutöihin huomenna joutuu- kuuulostaa vähän liiankin lupaavalta.
Keskialueella ei ole havaittavissa yhtään mitään häröilyjä mikä olis millään tavalla liitetävissä tähän toimintaperiaatteeseen, se on hyvä juttu se.
_Jos_ tässä olis jotain toimintaperiaatteeseen liittyvää täysin fataalia odotettavissa mä oletan että se olis havaittavissa jo tässäkin versiossa- ihan tälläinen löysä mutu, mut näin oletan.
Miinuspuolelle diskantin taso- lisädisut tullaan tarvitsemaan jollain aikataululla. Ei yllätys tämäkään.
Liikepoikkeama on iloinen yllätys- iso nurkkakaappi suljettuna aiheutti liikepoikkeaman täydellisen käsistä karkaamisen. 45 litraa suljettuna ei vielä oireile mitenkään, saa sitten nähdä mitä tapahtuu sata litraa iskutilavuutta ja "resonaattori" lisättäessa.
Basson taso ja laatu ovat aivan kertakaikkiaan hävittömän hyvät, odotukset ja sijoittelu huomioon otttaen. Tietty yleistaso on liian matala, mutta vain vähän. Defaulttina tän kaverin ei tän kokoisessa hatturasiassa pitäs tuottaa pihaustakaan alempia taajuuksia ja liikepoikkeaman pitäsi olla near death experience levelillä.

Ehkä tässä jonkin jäljillä ollaan.
 

eemeli

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
777
Kaupunki
der bunker
Sen verran tyytyväisyyttä havaittavissa, että rupesi oikein tosissaan kiinnostamaan notta mistähän elementistä tässä mahdetaan puhua?

Vai joutaako hullu vielä pitkäänkin jännittää? :)
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
Juu, sellaisethan ne.

Ne on nyt toistaiseks näissä pienissä ja söpöissä tarkistusmittausten jälkeen 60-litrasiksi paljastuneissa suljetuissa.
Tän viikonlopun askartelut supistu loppuviimeks sitten siihen että kasasin niille jalat, ton puutavaravarastoon siirtyneen baffelin pystyssä pitimistä. Ne sattuivat olemaan ihan yks yhteen sopivat, ei sahailuja eikä mitään. Sen kun kasaan vaan ja tuotantoon.
:D Niin ja kuviahan mä en tänne ammattipuuseppien, teollisten muotoilijoitten ja muuten vaan perfektionistien pesäpaikkaan sitten pistä, vaikka pyytäsitte. Riittää varmaan jos sanon ensin että "sinkkaava porakärkinen pitkällä vedonpoistolla" ja sitten "Prismakaupan sprayväri". Puutyön ilo? Onko se jotain syötävää? :D

Mut nää toimii suht mukavasti kyllä näissäkin, ja ennen kaikkea, mä tein nyt sellaisen perusoletuksen että ton toimintaperiaatteen testaamisen kannalta ei oo maalta merelle vaikutusta sillä onko testipenkki 60 vai 150 litraa. Tähän tulokseen oli sikälikin helppoa ja huokuttelevaa päätyä että ensinnäkin näin säästetään niitten koteloitten tekemisen vaiva, _jos_ niitä päätyy kokeilemaan on sitten mahdollista harkita sitä haluaako panostaa hiukan ehkä jopa viimeisteleyyn , jos toimintaperiaate näissä testattuna osoittautuu toimivaksi ja lisäks näissä nykyisissä testaamisen vaatima edes takaisin asentelu sujuu erittäin ergonomisesti ja helposti (=elukan kannalta turvallisesti), mikä ei myöskään ole vähäarvoinen asia.
Ja sen lisäs tällä tavoin mä ehdin tänään ja eilen pulkkamäkeen ja hiihtämään, mut that's another story.

Pidemmät kuuntelut on kyllä nyt hiukan skeptisiä sen suhteen olisko tuolla ylimmällä keskialueella kuitenkin jottaan häröilyä tähän toimintaperiaatteeseen liittyen. Mun jos se on siitä eikä kotelon naamaataullun koosta ja kotelon muista ominaisuusksista -mitkä on toistaseks myös vähän epäilyksen alla- niin ei mistään fataalista edlleenkään puhuta.

Noi alapäät, 15":t W-baffelit meni muuten just noitten jalkojen väliin. Että voi kaiutin olla pieni, kompakti ja söpö, nähän on ja melkein Revon kokoiset :D

Niin ja nää täyttää kuitenkin erinomaisesti ne tärkeimmät perusedellytykset edelleen, ( aktiivina ) et niillä voi soittaa tarpeeks kovaa ja niissä on tarpeeks passoo. Että ihan hyvä ja kuunteluunkin käyttökelpoinen testiprojetkti:p.
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
Nyt on menty viikko yksöis-yläpäillä+aktiivialapäillä. Ihan vain vertailun vuoksi. Tänään ruuvailtiin sitten kaksois-versio yläpäistä kasaan.
Ongelmat kaksois-kaksitienä vaikuttavat jostain syystä isommilta kun kaksois-yksitienä tätä viime viikolla kokeillessa- kyllä siellä jotain ylimääräistä on. Toistaseksi epäilyksenalaisena on kuitenkin kotelo, sen mittasuhteiden ja naamataulun vaikutukset. Kattellaan, ( ja kuunnellaan kohta taas yksiteinä näitä) mut sen verran metsään on jotain mennyt että hommia on tiedossa jos tässä aikoo pysyä.

Miksi pysyisi?

Mä olen jonkin aikaa jo näitten kanssa vehdannut, enkä enää ihan pienestä pelästy mut nyt meinas tulla housupyykkiä. Dynamiikka on sellanen kun olis otettu kompura pois välistä. Ihan hiljaakin soitettaessa nää kuulostaa ihan järjettömän _tehokkailta_ ilman että ne olis mienkään päälle käyvät. ( paitsi että kuulostaa siltä kun hiljaisimpienkin kohtien dynamiikka olis laajentunut ihan hitosti.
Tää on nyt vähän masentavaa kun tää näyttää kirjoitettuna _niin_ lamelta, mut kuunneltuna tää on ihan täydellistä voiherrajumalaa liukuhihnalla. Ihan kun olis napista painamalla kolmen promillen känni päällä kun musa alkaa- en ikinä missään oo kuullut mitään lähellekkäään tällästä. Ja ihan näin sivulaiseessa siis, toi edellinenkin versio +100db herkkyyksillä ja riittävälllä vahvistinteholla ja tehonkestolla oli poikkeuksellisen kyvykäs tolla osastollla. Tää on vaan jotain ihan muuta.

Pitäkää munattomat torvenne >:D :D
 

eemeli

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
777
Kaupunki
der bunker
Vai Goodmanssit. Koskaan en ole kuullut, vaikka joskus netissä kehuihin on tullutkin törmättyä.

miksin sanoi:
Ihan kun olis napista painamalla kolmen promillen känni päällä kun musa alkaa- en ikinä missään oo kuullut mitään lähellekkäään tällästä.

Nyt kyllä alkaa riittää, eihän tommosia ole olemassakaan! :D

Ei vaan tämähän kuulostaa jo pirun hyvältä ihan näin litun kauttakin katsottuna. Onnittelut ja fiiliksiä projektin viimeistelyyn!
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
eemeli sanoi:
...
Nyt kyllä alkaa riittää, eihän tommosia ole olemassakaan! :D
...

Onpas!=D

Joo, pistetään nyt kuitenkin vähän jäitä hattuun: vaikka tää yhdessä ominaisuudessa jumalattoman kyvykkäältä vaikuttaakin ei tässä ihan mistään hole-in onesta puhuta. Mennään viikko näillä ja ruvetaan sen jälkeen ihmettelemään mistä nää onkelmat johtuu. Saattaa edellyttä (_nielaus_ ) _mittauksia_, ehkä parissakin eri kotelossa sen selvittämiseksi mikä johtuu kotelosta ja mikä eksoottisesta toimintaperiaatteesta.
 

anttiruha

Käyttäjä
Liittynyt
17.8.2006
Viestejä
1 957
Kaupunki
Oulu
Mielenkiintoista kuvausta ja kun ei omia illustraatioita synny, niin kuvia esille, please!
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
NO antaa mennä sitten kun kerran pydetään:

twinpeaks1.jpg


Rietas, tyrkyllä, provosoiva, pystyy ensimmäisellä repliikillään jättämään lähtemättömän jäljen. Ehdottomasti ei blondi-> Audrey Horne.
Viisaimmin tekis jos jättäis one night standiksi, sen verran käytöshäiriöisestä yksilöstä saattaa kuitenkin olla kysymys. Saa sitten nähdä saako oltua viisas, vähänhän se on niinkin että mitään tehtyä ei tuu kaduttua, sitä vaan minkä on jättänyt tekemättä.
=)


p.s:
miksin sanoi:
:D
Niin ja kuviahan mä en tänne ammattipuuseppien, teollisten muotoilijoitten ja muuten vaan perfektionistien pesäpaikkaan sitten pistä.
Riittää varmaan jos sanon ensin että "sinkkaava porakärkinen pitkällä vedonpoistolla" ja sitten "Prismakaupan sprayväri". Puutyön ilo? Onko se jotain syötävää?
:D
 

eemeli

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
777
Kaupunki
der bunker
miksin sanoi:
Rietas, tyrkyllä, provosoiva, pystyy ensimmäisellä repliikillään jättämään lähtemättömän jäljen. Ehdottomasti ei blondi-> Audrey Horne.

Ai, ai, kylläpä löysitkin! Muutenkin sarjalle isoa peukkua, vaikka loppua kohti hieman ehkä hyytyikin. Vain hieman.

Tämä projekti sen sijaan tuntuu olevan sen verran vahvassa usvassa (sinistä vai punaista?), että ei pelkoakaan mistään hyytymisistä! :D

Nyt niitä kuvia kehiin!
 
Ylös