T4P

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 504
Kaupunki
Korvessa
Ei ehkä High Endiä, mutta kerokaas mielipiteitä siitä mikä on "paras" T4P. Ajopaino ja antiskating on 1,25 (tehtaan säätö, ei voida muuttaa)
 
Seppo Kaksonen sanoi:
Ajopaino ja antiskating on 1,25 (tehtaan säätö, ei voida muuttaa)

Tiedoksi vaan, että T4P-todellisuus on suunniteltu niin, että ajopaino on suhteutettu rasian massaan. Periaate on, ettei neulapainosäätöä tarvitsisi tehdä (vaikka se siis monissa T4P-soittimissa on mahdollista) vaan tarvittava neulavoimamuutos aiheutetaan rasian massan muutoksella. Näin alkuperäissäädöissään olevaan T4P-soittimeen sopii ajopainon puolesta mikä tahansa normia noudattava T4P-rasia.
 
Parhaita kokeilemiani T4P -rasioita ovat olleet Technicsin EPC-205, MC-305 ja MC-310.
Noita ei valitettavasti enää saa - ei edes koukkua tuohon ensimmäiseen.

Audio-Technican AT-132EP ja 432EP -rasioita pidettiin aikanaan ihan kunnollisina perusrasioina.
Joskus olen nähnyt kuvan Dynavector 10 -sarjan pistokekiinnittesestä.
Nykytarjonnasta voisi mainita vaikka Grado Silver ja Green -mallit.

Ei liene enää kovin helppoa löytää mitään kovin laadukasta vaihtoehtoa tuohon kiinnitykseen - valitettavasti.
Onko jollakulla parempaa tietoa?

-128-
 
Littunatelkkari sanoi:
Ei liene enää kovin helppoa löytää mitään kovin laadukasta vaihtoehtoa tuohon kiinnitykseen - valitettavasti.
Onko jollakulla parempaa tietoa?


Yleispätevästi asiallisia T4P-rasioita ovat Ortofonin X1MCP (h.o.-mc) ja OMP5, samoin Shuren 92 on OK. Mutta todellakaan mitään gourmet-herkkuja ei enää ole tarjolla.

Jos törmäät jossain vaikka ehjään Dynavectorin vuosikerta-10X:ään P-mountina, toimi salamana. edit: http://www.lpgear.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LG&Product_Code=SHEC01P
 
Kiitos teille. Taitaa tosiaan olla hankalaa löytää "hyväsaundinen" rasia nykypäivänä. Budjettikamaa on hyvin tarjolla. Poika ei edes kaipaa mitään überääntä, mutta voisihan sitä kokeilla jotain. Olin tyytyväinen, kun Technics SL-BD22D tarjosi noinkin hyvää ääntä kuin tarjosi. Keskiäänialue on hyvää tasoa, bassot menettelee, mutta diskanttihan tuossa on heikoin lenkki. Tilatoistokaan ei päätähuimaa. Kuitenkin ko. härpäke on mielestäni huomattavasti parempi kuin äänivirheiset High End treijat. Ässät tuossakin on perusneulalla terävät ja sihahtaa pintaa silloin kun äänitys ja äänitysnopeus on kova. Onneksi ässät ei sössää kuten monissa High End vinguttimissa, sellaista en kestä yhtään.

Mutta hieno homma tosiaan, että viitsitte vastata.
 
Seppo Kaksonen sanoi:
Juu Mallas, tuohon törmäsin eilen. Olisihan se luxusta laittaa ~400$ rasia 15€ soittimeen :)


Sinuna yrittäisin tilata tuon. Ihan vakavasti. Ja varaneula kanssa.
 
Littunatelkkari sanoi:
Kuis sitten tuo huokeampi Grado. Ei se ole huono.

-128-

Gradoa tuttavakin suositteli. Ajattelin aluksi hakea sen halppis Shuren. Muoviteknarin seurattavuus omallakin rasialla on ällistyttävän hyvä. Vain kovemmissa kohdissa on havaittavissa stereokuvan epävakautta. SL kymppiin tuo Kallis Shure on varmaan passeli. Nautit varmasti.
 
Minulla oli pioneerin 70-lukuisessa soittimessa tuo shuren M-92E, ihan asiansa ajava rasia. Mielummin itse sitä käyttäisin kuin AT95E:tä, tosin en ole samalla soittimella noita testannut.
 
Muoviteknarit ja Grado ei ole paras mahdollinen combo Gradojen hurinaherkkyyden vuoksi. Eli monissa noissa soittimissa moottori on väärin sijoitettu ja/tai huonosti suojattu, jolloin Grado ei tykkää.
 
Volta sanoi:
Muoviteknarit ja Grado ei ole paras mahdollinen combo Gradojen hurinaherkkyyden vuoksi. Eli monissa noissa soittimissa moottori on väärin sijoitettu ja/tai huonosti suojattu, jolloin Grado ei tykkää.

Eli on syytä varmistua että motukka on siellä vasemmalla, ei siis oikealla (rasian alla). DC-moottorit ei kauheasti huristele muutenkaan, AC-moottorit ovat isompi potentiaalinen ongelma - tai kuten Dual 5000:ssa, jossa moottorin monimutkainen ohjauselektroniikka on fiksusti laitettu äänirasian reitille lautasen alle oikealle. Clever.
 
Dual 5000 oli kyllä yks äläynväläys.
Viisi milliä puuta ja kolme senttiä ilmaa ohjauselektroniikan ja äänirasian välissä.

-128-
 
Mistähän löytyisi T4P -> 1/2" mount adapteri Suomesta? Semmoisia on kuulemma olemassa. Ensi viikolla on tulossa uusi levari ja olisi kiva kokeilla Grado-rasiaani siinä. Se sattuu olemaan T4P.
 
Highendstudiolta kannattaa kysyä siellä näyttäisi olevan Shuren M92E rasian mukana tuo 1/2 sovitin . En tiedä saako erillään .

t.Makke
 
Ongelmani ratkesi kun Littunatelkkari lähetti minulle ylimääräisen sovittimen. Aivan mahtavaa toimintaa - on tämä kyllä hieno yhteisö! Jos joku muuten pohtii tätä asiaa niin ainakin tuo Shuren adapteri käy Gradon rasioihin.
 
^ periaatteessa (ja käytännössäkin) T4P->1/2" adapterit sopivat ristiin merkistä riippumatta.
 
^Periaatteessa näin. Aina kuitenkaan ei. En vaan jaksa muistaa minkämerkkisten osien kanssa tuli aikanaan pieniä ongelmia. Tuli kuitenkin.
 
Back
Ylös