T/D-luokkaiset integroidut

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Aloitetaan tänne oma keskustelu ettei sotketa enempää tuota keskustelua päätteistä tuolla tinkimättömän puolella. Mitro ilmoittelikin että Nuforcenkin saa kuunteluun: https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?48275

Vaihtoehtoja:

Bel Canto e.One S300iu / iD: http://www.belcantodesign.com/prodmain_integrated.html
Nuforce IA7 v2: http://www.nuforce.com/Product-Integrated.htm

Uskon että noilla voidaan saada hyvää ääntä, kunhan äänilähteenä on vain jokin omaan korvaan sopivan ääninen.

Kokemuksia?
Aiemmat keskustelut:

Bel Canton D-luokkaiset monot (Tinkimätön äänentoisto)
D-luokkaan Nuforce vai joku muu? (Hifi)
 
Joo. Itseäkin kiinnostaa. Kingrex T20 on myös erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto. Täytynee hakea testiin kunhan kajarit on ajettu sisään.
 
Nimimerkit Patu ja Jultsu vertailivat Bel Cantoa Kingrexiin ja kuuleman mukaan Bel Canto lähinnä kykeni suurempiin äänenvoimakkuuksiin, kun kingrex alkoi "pier*ksimään". En ollut enää siinä vaiheessa paikalla kun kingrex saapui, joten en tiedä tarkemmin.
 
Jos nuo kingrexit on äänenlaadullisesti lähellä Nuforcea niiden hinta-laatu on kyllä ihan perverssi. Olisi kiva saada Jultsulta kommenttia, sillä on kuitenkin muutakin kokemusta kuin nämä digihärpäkkeet.
 
Kingrexin ohella pienin Nuforce eli se Icon on mielenkiintoinen otus kanssa. Itse olen ajatellut tuollaista kokeilla. Jos on ihan asiallinen peli niin saattaisi hyvin mennä ns. väliaikaisratkaisuna vahvistimen roolissa kunnes keksii mille sitä isona ryhtyisi.. :D

http://www.6moons.com/audioreviews/nuforce7/icon.html

Tuo taitaa olla vieläpä HESsin messutarjouksessa vielä tuokin kotvasen aikaa..
 
Tuo meidän Kingrex vs. Bel Canto vertailu oli kaukana luotettavasta. Tuossa vaiheessa muutaman olusen jälkeen lähinnä soiteltiin musaa ja heitettiin siinä sivussa Kingrex sitten kiinni. Hyvältä kuulosti en voi muuta sanoa. Varmasti hintansa arvoinen vehje. Pitäisi tuo testi kyllä joskus ottaa uusiksi vähän kriittisemmässä mielessä.
 
premier sanoi:
Niinpä. On ne perversiot mahtava juttu :D

Täällä annetaan aika varaukseton tuki laitteelle:

http://www.6moons.com/audioreviews/kingrex/t20.html

Kieltämättä Kingrex tuossa hintaluokassa on kiistatta kiinnostava. Tässä yhteydessä ei käsittääkseni voi puhua puhtaasta integroidusta, vaan stereo-päättestä, sillä vain yksi inputtihan (=intput :D ) tuossa näyttää olevan. Tuo 6moons tuntuu hehkuttavan miltei joka laitetta (myös Bel Cantoja :) ), joten pienellä varauksella teksteihin kannattaa suhtautua. Itse 6moonsin tekstistä jotenkin jäi se käsitys että vehje on tarkoitettu putkiäänen ystäville, ei niinkään D-luokkaan kilpailijaksi (johan tuo max 20 W teho per kanava antaa osviittaa...) ja mainittiimpa jossain kohtaan ettei ääni ihan NuForcen tasollekkaan yllä. Mutta ilmeisen hyvä hinta/laatusuhteeltaan, jos vain on riittävän herkät kaiuttimet.
 
Niin tarkoitin lähinnä sitä ei icon-nuforcea..

Sehän on hyvä jos voi käyttää päätteenä, sitten vaan putkietunen..
 
Kutvonen sanoi:
Niin tarkoitin lähinnä sitä ei icon-nuforcea..

Nuforce IA7 v1 (voi käyttää päätteenä, olemassa eri versioita 50W tai 100W)
Nuforce IA7 v2 (ei voi käyttää päätteenä)
 
Mulla on nyt illan soinut tuo Nuforce Icon tuossa Tannoyden kanssa, tai noh mitä nyt pari-kolme tuntia. Kyllä se hintaansa nähden erittäin hyvä peli on, mutta ei mopolla mahottomia.

Omien Tannoyden kanssa yläpää on ihan ok, paljon ilmaa ja tilaa. Keskilalue on hieman turhan kliinin oloinen (=neutraali?) esim. fonien ja kitaran ääni ei välity niin hyvin kuin haluaisin ja valitettavasti myös bassopään kontrolli loppuu kesken hiemankaan hanaa kääntäessä eli alkaa mennä ajoitukset sekaisin ja hieman mölinäksi. Herkkyydestään huolimatta T:t eivät ole helpoimmat mahd. tapaukset. Esim. liikkeessä helpompien jalustapönttöjen kanssa tuntui Icon potkivan pikakuuntelulla paljon napakammin.

Harkinnassa on ostaako tuommoinen töihin vai jatkaako siellä vintage Sanyolla? Olisihan tuo pienempi ja siinä olisi se usb-dac, mutta toisaalta ei se musiikki siellä se pääasia ole eli taustalla toimii nykyinenkin. Jos säästäisi nuo rahat johonkin muuhun mukavaan? Ehkä kokeilen huomenna tuota silti kuulokkeiden kanssa töissä..
 
Mitro tuossa pisti tekstaria, kun sain neuvoteltua tuon Nuforce IA7 v2:n sisäänajon itselleni tehtäväksi. Kaikkien kannalta on järkevintä että bannaan itseni tästä keskustelusta viikoksi, kunnes sisäänajo on ohi.
 
Nuforce

Sain viikko sitten Mitrolta Treen Highend Studiosta kuunteluun Nuforce IA7 v2:n.

Yritän nyt pukea sanoiksi tämänviikkoisen audionirvanani. Heti vahvistimen paketista otettuani se ihastutti pienuudellaan. Ääni oli ensimetreiltä niin sopiva huoneeseeni, että alkuun tuntui että se olisi equtettu sopimaan huoneeseeni ja laitteistooni. Päätin kuitenkin olla ihastumatta ja antaa laitteen lämmitä kunnolla. Parin päivän sisällä laite oli sen verran jo sisäänajettu että totesin laitteen kehujensa arvoiseksi, se tuotti erittäin läpikuultavaa, analogista ääntä. Ei uskoisi että kuuntelen T/D-luokan integroitua vaan kyseessä voisi olla putkivahvistin tai jopa hyvä transistorivahvistin. En huomannut äänessä lainkaan viileyttä. En myöskään kuvailisi ääntä putkivahvistinmaiseksi, kuten joissakin aiemmissa arvosteluissa on sanottu vaan lievästi putkimaiseksi.

Sitten pari sanaa siitä mitä etsin. En halua liian pehmennettyä ääntä että särmä katoaa, mutta kuitenkin juuri sen verran miellyttävää että voin kuunnella vähän kovempaa, joten laitteistolta vaaditaan maltillista diskantin ja basson tasoa niin etteivät ne liikaa korostu. Keskiäänialueen läsnäolevuudesta ja esilläolosta olen tarkka. En halua että äänitteestä revitään suolia pellolle vaan että se on kuunneltava. Rytmillisesti en etsi liioiteltua poljentaa enkä kiinnitä siihen liiemmin huomiota.

Nuforcen kanssa nuo asiat olivat sen verran hyvin kunnossa, jopa 2 metrin kuunteluetäisyydellä että oli vaikea keksiä mitään moitteita. Ei häiriöääniä, ei taustakohinaa. Aiempi vahvistimeni oli Krell KAV-300i ja siihen verrattuna Nuforce ei ollut niin ilmava ja dynaaminen, mutta muuten se piti kaiuttimet hyvin kontrollissa ja oli lisäksi nopeampi kuin Krell. Tuo nopeus ei ollut sen tyyppistä kuin Exposuren vahvistimissa, joissa se saattaa olla jopa lähes terävää, eikä se ollut samanlaista kuin Trigoneissa, joissa se on jopa miellyttävää. Äänet syttyivät ja sammuivat kuin napista painaen, eli erittäin nopeasti, jopa niin nopeasti että tuntui kuin matto olisi vedetty alta. Aiemmin nimitin tätä tietokonemaisuudeksi Bel Cantojen kohdalla. Toisaalta taas Monarchy Audion putki-dac:ini putkimainen ääni pääsi hienosti oikeuksiinsa Nuforcen kanssa, koska vahvistin ei kovinkaan paljoa lisännyt omaa ominaissointiaan musiikin sekaan vaan oli erittäin analoginen. Kaiuttimet katosivat hienosti ja artistit lauloivat kauniisti kuin live-esitystä olisin seurannut. Toisaalta raskaampikin musiikki oli hyvin uskottavan kuuloista. Kuunteluväsymyksestä ei tarvinnut todellakaan kärsiä edes pidemmässä kuuntelusessiossa.

Kokeilin kaikenlaista musiikkia 1960-luvulta tähän päivään saakka ja hyvin monenlainen materiaali tuntui toimivan erittäin läsnäolevasti ja vaikka ääni olikin enemmän miellyttävään kuin rasittavaan kallellaan, niin pienetkään musiikin yksityiskohdat eivät kadonneet pehmoilun alle. Särökitara toistui kuten pitääkin ja rokki raikasi. Keskiäänet olivat niin kaunista kuultavaa että sain kylmiä väreitä melko usein.

Tästä pääsemmekin hauskimpaan osuuteen, nimittäin siinä vaiheessa kun muilla vahvistimilla joutuu luovuttamaan, kun tilojen tai laitteiston rajat tulevat vastaan ja volyymia ei viitsi enää nostaa, niin Nuforcella hauskuus vasta alkaa. Vieressä istuvalle kaverille joutuu sanomaan jo vähän kovempaa, eli vahvistin on helppo unohtaa soimaan hieman kovempaa, eikä ääni siltikään riivi, koska diskantin taso on maltillinen. Musiikki täyttää huoneen.

Ainoa mitä voisin moittia on Krelliin verrattuna pieni dynamiikan ja ilmavuuden puute, mutta asian unohtaa pian kun pistää pari pykälää ääntä lisää ja nauttii livemäisestä soundista. Myöhemmin huomasin että sehän soi hienosti jopa hiljaakin ja oikeastaan äänenvoimakkuudella ei ollut mitään väliä.

Tässä vaiheessa joku varmaan kysyy miksi en ostanut tätä kun se kerran on niin täydellinen. Vastaan siihen että volyymisäätö kaukosäätimestä oli pienien askelien takia hieman hitaampi kapulasta käytettynä ja koska joudun käyttämään vahvistinta myös TV:n kanssa, niin äänet on joskus saatava nopeammin hiljaisemmalle. Päädyin huomattavasti kalliimpaan Trigon Energyyn ja siinä voimakkuussäätö on paremmin toteutettu. Voisin kuitenkin elää Nuforcen äänen kanssa ja ehkä myöhemmin harkitsenkin päätteitä ko. valmistajalta. Suosittelen kuitenkin jotain putkimaista eteen niin ääni vielä paranee. Jos kuuntelet vain musiikkia ja käyt aluksi kiertämässä potikasta puoli kierrosta, niin ei tuolla äänenvomakkuuden säädön hitaudella ole mitään merkitystä.

Nuforce on ehdottomasti vuoden hauskin tulokas ja tätä kirjoittaessa en välttämättä huomaisi onko soimassa Nuforce vai joku tuplasti kalliimpi vahvistin (kumpikos se muuten olikaan?), jollen sen enempää asiaa miettisi. Se kannattaa ehdottomasti kuunnella jos olet tästä hintaluokasta ostamassa vahvistinta. Montako tähteä antaisin? Annan 4,5 / viidestä tähdestä.
 
Mielenkiintoista. Vielä kun joku tekisi myös valaisevamman testin siitä Bel Canton integroidusta, niin olisi hyvä. Ja tietenkin siitä vajaan parintonnin Lyngdorfista. Tuosta Bel Cantostahan on kyllä hieman ollut juttua, mutta ei niin kovin syväluotaavaa. Vai olenko kenties missannut jotain?
 
Sen verran on pakko sanoa että Nufocen ohjeissa snotaan että painamalla on ja 1,2,3,4 elikkä sourcen valikoita nii ääni nousee kerralla noin kymmenen napsuajavascript:void(0);
T:Skutsari
 
skutsari sanoi:
Sen verran on pakko sanoa että Nufocen ohjeissa snotaan että painamalla on ja 1,2,3,4 elikkä sourcen valikoita nii ääni nousee kerralla noin kymmenen napsua

Mites toimii alaspäin? En viitsinyt alkaa ihan tuoreen laitteen oheistarpeita tuhoamaan, joten nolona pitää todeta että manuska jäi lukematta, mutta kiitos vinkistä.
Bel Cantoissa tuo maltillinen diskantti on vähän enemmän helähtävämpi, joten näiden välillä pitäisi olla helpompi valita. Nuforce vain on edullisempi ja siksi siinä on aika lyömätön hinta/laatu-suhde. Bel Cantoissa taas saa valita usb-sisääntulon tai DAC:n.

Jostain luin että päivityksenkin voi tilata, eli v1-piirilevyilla olevat voi päivittää tuoreiksi v2-piirilevyillä oleviksi ja se päivityksen hinta oli ihan kohtuullinen (ainakin jenkeissä).
 
rajani sanoi:
Mites toimii alaspäin? En viitsinyt alkaa ihan tuoreen laitteen oheistarpeita tuhoamaan, joten nolona pitää todeta että manuska jäi lukematta, mutta kiitos vinkistä.
Bel Cantoissa tuo maltillinen diskantti on vähän enemmän helähtävämpi, joten näiden välillä pitäisi olla helpompi valita. Nuforce vain on edullisempi ja siksi siinä on aika lyömätön hinta/laatu-suhde. Bel Cantoissa taas saa valita usb-sisääntulon tai DAC:n.

Bel Cantoista oikeastaan pitäisi verrata normaalia S300i mallia tuohon NuForceen. USB-kortillinen ja DAC-kortillinen malli ovat kalliimpia ja eihän NuForcessakaan ole USBia tai DACia. Tosin on tuo normimallikin hieman NuForcea kalliimpi. Täällä meikäläisellä soiteltiin USB:n kautta tuota Bel Cantoa, jolla varmasti myös on iso rooli äänenlaadussa. rajani taisi soitella NuForcea Monarchy Audion DACin kautta, jota jo itsessään on kuvailtu varsin rauhalliseksi ja meheväksi soinniltaan. BC:ssä on myös kaksi ulostuloa (pre out ja rec out) kun NuForcessa ei ole yhtään tai sitten yksi joka vie yhden sisääntuloista. Itsellä molemmat ulostulot käytössä BC:ssä (subbari ja kuulokevahvistin).
 
Back
Ylös