Täällä vertailemme ulkoisia D/A muuntimia.

  • Keskustelun aloittaja Matti Lehtinen
  • Aloituspäivämäärä
M

Matti Lehtinen

Moi!

Soittelen tällä hetkellä levyni pioneer dv-585a dvd-soittimella. Olen tuossa pohtinut muutamia ulkoisia d/a muuntimia. Yksi vaihtoehto olisi Squeezebox. Siinä olisi Burr-Brown:in d/a muunnin. Olen löytänyt kyseisen valmistajan muuntimen mm. Music Hall merkkisistä cd-soittimista, joten laadukas muunnin olisi vissiin kyseessä. Onko jollain kokemuksia kyseisistä muuntimista? Tuossa on linkki erään henkilön kokemuksiin tuosta Squeezebox:sta:
http://www.silentpcreview.com/article287-page1.html

Tuolla Squeezebox:lla saisi myös tietokoneella olevat musiikit soiteltua wlan:in yli, joten sen takia se kiinnostaa.

Sitten toinen vaihtoehto samoissa hinnoissa. Zhaolu 2.0 DAC. Tätä kiinan laitetta on myöskin hehkutettu. Pistän myös linkin keskustelusta tästä laitteesta:
http://www4.head-fi.org/forums/showthread.php?t=178327

Onkohan jollain mahdollisesti kokemuksia tuosta Zhaolu:sta?

Sitten yhteenvetoa:
Vahvistimeni on siis: Shengya A10-CS, (a.k.a. Vincent sv-236).
Kaiuttimet ovat: Infinity reference 60, (suljettu kotelo. Made in usa).

Jollei suoranaista kokemusta kellään ole noista ehdottamistani laitteista, niin ehdotelkaapa vaikuttavia ulkoisia d/a muuntimia, tai cd-soittimia koekuunteluun. Sellaisia Wautsi vau laitteita, hinnasta riippumatta. Tuosta Music Hall soittimesta varmaan lähden liikenteeseen, jotta kuulen Burr-Brown d/a muunninta. Muuten kokeneemmat voivat ehdotella laitteita kuunteluun. Mietin sitten rahapussini kanssa, notta mihin suuntaan mennään. :)

Kiitoksia jo etukäteen!
 
Ei ole kokemusta ko. laitteista, mutta tuon artikkelin perusteella Squeezebox ei ole DAC, vaan kaikki input pitää kierrättää Ethernetin/WLANin eli tietokoneen kautta. Eli tuossa on vain digitaalisia lähtöjä, ei tuloja CD-soittimelle.

Toinen juttu on se, että Burr-Brown tekee monta erilaista DA-muunninta, pelkän firman nimen perusteella ei voi tietää onko kyseessa edes vähänkään samanlaiset muuntimet. Ja jopa samalla muutimella ääni voi olla aika lailla erilainen muusta kytkennästä riippuen.
 
Ei ole kokemusta ko. laitteista, mutta tuon artikkelin perusteella Squeezebox ei ole DAC, vaan kaikki input pitää kierrättää Ethernetin/WLANin eli tietokoneen kautta. Eli tuossa on vain digitaalisia lähtöjä, ei tuloja CD-soittimelle.

No niinpä onkin. :mad:
Mä kun ajattelin, että siihen saisi kätevästi myös tuon dvd-soittimen kiinni. Noh unohdetaan se sitten ja odotellaan suosituksia ulkoisista kuuntelun arvoisista DAC:eista..
 
Joo, firman/muuntien perusteella ei kannata tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Kaikki riippuu kaikesta, kuten sanonta kuuluu ;)

Yksi hyvä tutustumisen arvoinen DAC on itselläni ja monella muullakin täällä kirjoittelevalla oleva Xindak DAC-03 (kiinan tavaraa). Kiinan päässä hintaa n. 300$ ja siihen postit ja tullit päälle niin päästään suunnilleen samaan euroissa. Itse olen tykästynyt Xindakin soundiin ja oman Classén (n. 1500 euron soitin) muuntimet jäivät kyllä selvästi kakkoseksi (ei aivan kaikilta osin, mutta kokonaisuus ratkaisee).

Tuota Xindakia voisi löytyä Suomesta jo käytettynäkin joltain harrastajalta, koska sen verran paljon niitä on porukka tilaillut. Haluaakohan kukaan sitten luopua omastaan... :)
 
Joo, sama kinkki-muunnin on kuin Vaakollakin.
Tosin en toistaiseksi ole sitä juurikaan mihinkään verrannut joten en osaa sanoa äänenlaadusta paljoa muuta kuin että ihan passelin oloinen rompe ja ainakin Sonyn XB930QS soitinta mukavampi kuunnella.

O-T. Huomasitko Vaakko mitään eroa kun vaihdoit sen oparin (vai vaihdoitko?).
 
Pasi P sanoi:
O-T. Huomasitko Vaakko mitään eroa kun vaihdoit sen oparin (vai vaihdoitko?).

Oma muuntimeni on käynyt Artolla modauksessa: himmennettiin sitä sinistä lediä (enää ei sokeudu kun siihen katsoo! :)) ja siirrettiin tulon valintakytkin laitteen takaosasta laitteen oikeaan kylkeen (nyt on helpompi valita haluttu tulo, itselläni sitä pitää rämpätä aika tiuhaan kun leffoilla ja musiikilla eri lähteet).

Tutkailtiin samalla sitä oparin vaihtoa ja se modaus-opari on ilmeisesti video-käyttöön tarkoitettu ja Arto niitä speksejä tutkaili ja hänen professionaalin mielipiteensä johdosta jätin sen vaihtamatta (ja olisihan siinä ollut hieman hommaakin). Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö se voisi olla parempi kuin tuo originaali. Ajattelinkin ottaa modatun version testiin ja vertailla tuohon omaan pelkästään-ulkonäkö-modattuun muuntimeeni ja sitten vaihtaa sen oparin mikäli modattu versio olisi parempi.
 
Huomenta!

Kiitoksia vaakko ja Pasi P. Olenhan mä jossain törmännytkin tuohon Xindak nimeen, mutta en muistanut siitä sen enempää. Mukava kuulla, että voisi olla ostamisen arvoinen vehje. Jos sitä syksymmällä vaikka moisen sitten tilaisi. Kiitoksia!
 
Tuon Xindakin heikoin osa-alue on bassopää, ainakin omien kokemusteni mukaan se on hieman suurpiirteinen eikä esim. niin tiukka ja tarkka kuin omassa Classéssa. Yläpää ei ole myöskään aivan niin avoin ja puhdas kuin se voisi olla, mutta tässä suhteessa Xindak on Classén kanssa samalla viivalla ja molemmissa se on mielestäni kuitenkin hyvää tasoa. Keskialueessa ja dynamiikan toistumisessa sekä yleisessä kuunneltavuudessa on Xindak taas vahvoilla. Samoja kommentteja olen kuullut myös muiltakin harrastajilta: "ennen kuunneltiin ääntä ja Xindakin käyttöönoton jälkeen musiikkia". Olen vertaillut Xindakia ja Classéa myös huipputason DIY-muuntimeen ja samat vaikutelmat jäivät siitäkin vertailusta.
 
Katselin tuolta ornecilta, niin näyttäisi olevan mkII uusin malli tuosta dac:sta. Tuossa linkki:
http://www.ornec.com/product/EU/100216/

Kiitos vaakko kuvauksistasi. Näyttäisi olevan hinta/laatu kohdillaan tuossa dac:ssa, joten varmaan sen tilaan ellei muuta ilmaannu.

EDIT (vaakko): Keskustellaan näistä tilaamisjutuista eri ketjussa kun tulee kuitenkin sen verran paljon keskustelua (perustin uuden ketjun): https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?40249
 
Matti Lehtinen sanoi:
Katselin tuolta ornecilta, niin näyttäisi olevan mkII uusin malli tuosta dac:sta. Tuossa linkki:
http://www.ornec.com/product/EU/100216/

MKII:ssa on putkiulostulo eli se on jo aika erilainen kampe tuohon minun versiooni verrattuna. Noitakin on tilailtu, mutta itse en ole kuullut, enkä siten tiedä millaisia eroja soinnissa on vanhaan malliin verrattuna...
 
Benchmark DAC-1 on toimittanut setissäni D/A-muuntimen virkaa jo jonkun aikaa ja kyllä se on mielestäni kutakuinkin maailmalla nauttimansa suuren arvostuksen veroinen laite.
 
jlehikoinen sanoi:
Benchmark DAC-1 on toimittanut setissäni D/A-muuntimen virkaa jo jonkun aikaa ja kyllä se on mielestäni kutakuinkin maailmalla nauttimansa suuren arvostuksen veroinen laite.

Olen tuohon törmännytkin, mutta hinta rupeaa tuossa olemaan jo sellainen, että ehdottomasti pitäisi kotiin saada kuunneltavaksi ensin. Jos jossain törmään ja kotiini saan, niin vaikutuksen mukaan sitten säästöpossulle. ;)

Kiitos vinkistä!
 
jlehikoinen sanoi:
Benchmark DAC-1 on toimittanut setissäni D/A-muuntimen virkaa jo jonkun aikaa ja kyllä se on mielestäni kutakuinkin maailmalla nauttimansa suuren arvostuksen veroinen laite.

Olet mihin tuota laitetta vertaillut ja miten kuvailisit sen soinnillisia ominaisuuksia? Vaikuttaa kaiken kaikkiaan varsin kiinnostavalta laitteelta.
 
Lähinnä olen verrannut sitä eri soittimien omiin D/A-muuntimiin sekä Musical Fidelityn CDpre24:n D/A-muuntimeen. Vuosien saatossa käytössäni ovat olleet esim. Musical Fidelityltä X-Ray, 308 ja CDpre24, Arcamilta useampiakin malli, Shanlingin putki-SACD sekä Bladeliuksen Freja.

Tällä hetkellä pääsetissäni on kuitenkin pyörittimenä Philipsin DV963SA DVD-soitin ja Benchmark D/A-muuntimena. Tällä yhdistelmällä saan mielestäni paremman soundin kuin noilla aiemmin käyttämilläni soittimilla, vaikka niistäkin on edelleen muissa seteissäni käytössä tuo Freja ja CDpre24. Tietysti matkan varrella ovat myös muutkin settini komponentit vaihtuneet vahvistimista kaiuttimiin - jotkut useampaankin kertaan.

Benchmarkin tuomaa muutosta kuvaisin lyhyesti levyiltä löytyvän informaation erottelevuuden lisääntymisenä mutta lopputuloksen silti olematta liian kliinineni.
 
jlehikoinen sanoi:
Tällä hetkellä pääsetissäni on kuitenkin pyörittimenä Philipsin DV963SA DVD-soitin ja Benchmark D/A-muuntimena.

Mistä hankit tuon Benchmarkin ja mitä maksoi?

t. Tapsa
 
Thomann myy myöskin Benchmark:ia, lisäksi kannattanee varmaan googlettaa Apogee Mini-Dac. Tuo Apogee on hinnaltaan lähellä Benchiä ja joidenkin testien mukaan parempi, sekä toisten mielestä huonompi. Merkkinä tuota Apogeeta ei kannata karsastaa, on nimittäin melko tunnettu ammattipuolelta. Onnea ja menestystä dac:cien metsästykseen!

Torvihörhö
 
Itse hankin tuon Benchmarkin suoraan USA:sta valmistajalta ennen kuin Suomessa oli sen edustajaa. Tällä hetkellähän taitaa eräs hyvinkin vaihtelevia tuntoja herättävä "Hifiharrastaja" edustaa Benchmarkia Suomessa. Hinnat taitavat hänelläkin olla samaa tasoa kuin mitä itse maksoin kaikkine kuluineen USA:sta suoraan tilatessani.

Itse voisin tällä hetkellä harkita tällaista D/A-muunninta: http://www.stereophile.com/headphones/406grace/
 
Apogee voi äänellisesti ollakin ihan erinomainen kapistus mutta kun se samalla on rumin DAC mihin olen koskaan törmännyt niin ei itsellä ainakaan ole mitään mielihaluja moista hommata.

Storm Digital D02 on tutustumisen arvoinen kapistus. Itse omistin moisen muutaman kuukauden, kunnes Genelecit alkoivat polttelemaan ja myin pois. Mielessä on kuitenkin uuden D02A:n hommaaminen kunhan Ken (mies joka firmaa pyörittää) saa sen julkaistua. Storm Digital on siis näitä kiinan ihmeitä. Hintaluokka on siinä ~400 euron tuntumassa.

http://www.storm-digital.com/

Vertailu Zhaolu 2.0:n kanssa: http://www6.head-fi.org/forums/showthread.php?t=191441
Yleisiä mietteitä: http://www6.head-fi.org/forums/showthread.php?t=178814
Kuvia sisälmyksistä: http://www.saunalahti.fi/tuolaaks/Kuulokesetti/D02/
 
Back
Ylös