Täällä kuuntelen Patricia Barberin uusinta

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 666
Kaupunki
Korvessa
Uusimmalla Mynholigies albumillaan Barber hakee uutta suuntaa uralleen. Äänite olisi voinut olla vieläkin kokeilevampi, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Barberin uusin toimi todella täällä, kun tänään kuuntelin. Äänite on tosiaankin mielenkiintoinen jatkumo hänen aiemmasta totannostaan poiketen. Arnopol soittelee sähköbassolla, olisi pitänyt ehkä enemmän pystybassosta. Levyllä on kolme raitaa jotka erottuvat edukseen (1,4 ja 9) ja kaikkiaan teos on hyvää kuunneltavaa. Sanoitukset ovat minun englannilleni hetkittäin vaikeaa. Selvästi kokeelisempi tuotos, kuin aiemmat. Mukaan mahtuu myös yksi rap- henkinen kappale.
Saundeiltaan änite on ehkä parhaimpia ostamistani. Äänikuva on iso, mutta hieman kaks ´ulotteinen, mutta tila soi hyvin. Tässä on onnistuttu hyvinkin livemäiseen esitykseen, jolloin kuutelija lähtee tavallaan mukaan.
Ennestään tuttuja kappaleita ovat Whiteworld ranskankiertueelta 2004 (Live A Fortnight In France), sekä The Moon, joka oli edellisen studiolevytyksen avausraita 2002 (Verse). Molemmista kappaleista on uudet sovitukset. The Moon toimii nyt vieläkän räväkämmin.

Jotenkin tuli Versen jälkeen tunne, että hän ei pystyisi enää uusiutumaan ja Ranskan live vakuutti asioiden olevankin noin, mutta uudella Mynthologies levyllä hän pystyi tavoittamaan syvempiä tunnelmia, kuin aiemmalla Verse albumilla. Tuokin on hyvää kuunneltavaa, mutta vaati hieman useamman kuuntelukerran auetakseen. Toki levy, joka aukeaa ensimmäisellä kuuntelulla saattaa tarjota kuuntelijalle vähemmän ajateltavaa ja osoittautua latteammaksi kuin vaikeammin aukeava. Barberin samettinen ääni, sekä hyvällä maulla lähimikitetyt kappaleet tuovat tunteen todellisesta paneutumista työhön.

Parricia Barber Piano, laulu
Neal Alger Kitara
Michael Arnopol Basso
Eric Montzka Rummut

Saundeista uudella vastaa Jay Ten Hove "sonic mervel", aiemmillahan noista vastasi Jim Anderson

Tenori saksofonia soittaa Jim Gailloerto (1, 2 ja 10)

Jään mielekiinnolla odottamaan seuraavaa.
 
Back
Ylös