Täällä haetaan hyvää elektroonista musiikkia.

  • Keskustelun aloittaja Matti Lehtinen
  • Aloituspäivämäärä
M

Matti Lehtinen

Moro!

Mummot ja Papat voi unohtaa heti alkuunsa Kraftwerkin. Bändi on priima, ei siinä mitään, mutta nyt haetaan vähän menevämpää mättöä. Basshunterit ja Darudet saavat myöskin jäädä sinne Hit Music Only kanavalle.

Tiedän, että täällä kumminkin kuunnellaan salaa, tai sitten ihan noin vaan elektronistakin musiikkia, joten lempilevyt/artistit ilmi oitis. :)

Itse vietin tuossa aamupäivän Mikseri.net sivustolla, etsien musiikkia. Pienoinen pettymys oli, kun mikään ei oikein kolahtanut, joten pitää varmaan käydä jo levytetyn materiaalin tuottaneiden artistien valikoimiin. Sieltä Mikseri.net sivuilta kumminkin huomasin, että elektronisen mätön alta löytyy vaikka mitä "alihakemistoja", kuuntelin niitä näitä ja pistelin vähän youtubeenkin hakuseen.

Koska olen tyhmä, niin en nyt tarkemmin osaa sanoa mitä genreä olisin itse tässä hakemassa, mutta pistelen nyt tähän joitain esimerkkejä, joita jaksan ainakin itse kuunnella oikein mielelläni.

Infected Mushroom - Monimuotoista ja tarpeeksi vaihtelevaa. Biiseissä on ihan melodioitakin ja rytmi on tarpeeksi nopeaa.

Paul Van Dyke - Tämän superstaran nyt tietääkin kaikki. Joitain miehen tuotoksia löytyy koneelta ja osa on ihan kuunneltavaa. Mitään maailman nopeinta ja monimuotoisintahan tämä ei ole, mutta melodioiltaan ihan hyvää.

Alpha State - Tämä suomalainen yhtye on jotain emäntäni tutun tuttuja. Yksi levy heiltä tuolla levyhyllyssä on majaillut jo pidemmän aikaa ja otin sen taas soitantaan. Hyvän kuuloista nopeaa trancea vissiin ja biisiin tulee koko-ajan uusia juttuja edetessään. Mahtavat äänimaisemat.

Dj Cenobyte - :D Tää on vanha duunikaverini joka aloitteli tiskijukan hommia tuossa viitisen vuotta sitten. Sai se peräti mulle jonkinnäköisen ensimmäisen levynsä ujutettua. Levy on ihan ok. Siinä on n.45 minuuttia kestävä biisi, joka on suurimmaksi osaksi koostetta muiden aikaansaannoksista. Hard Corea vissiin tämä, mutta hyvää sellaista. Googletin nimeä ja huomasin, notta hän on vissiin päässyt ihan levyjäkin pyörittelemään pääkaupunki seudulla..

No juh. Pistetään nyt vielä pari Youtuben valikoimista, mitkä miellyttää meikäläistä, mutta mistä en sitten sen enempää tiedä.

http://www.youtube.com/watch?v=ALKW4OeAcTg
http://www.youtube.com/watch?v=sn0QgfnW8vg

Näillä eväillä. Pistäkäähän tosiaan tutustumisen arvoisia suosituksia, jos moisia tiedätte? Saa toki turista muutakin aiheeseen liittyvää. :)
 
No itselle ainakin tulevat mieleen perinteiset Prodigy ja Faithless. Kovia biisejä molemmat tehneet ja liekö molemmat vielä kasassa?
 
No voi se mennä senkin puolelle, eos. Faithless on ainakin tehnyt lukuisia hyviä biisejä.
 
antvarh sanoi:
No itselle ainakin tulevat mieleen perinteiset Prodigy ja Faithless. Kovia biisejä molemmat tehneet ja liekö molemmat vielä kasassa?

Prodigyt ja Faithless:it löytyvät kyllä jo hyllystä. Vallan mainiota musiikkia. Pistetään nyt vaikka lempi biiseiksi Prodigyltä: Voodoo People, tai vaikkapa Outer Space. Faithless:lta vaikkapa Salva Mea. Tutustumisen arvoisia artisteja, kyllä itsekullekin, ketkä eivät ole vielä kuunnelleet.

Hmm, eikös tuo ole jotain 'teknoa' ainakin minulle 'elektroninen musiikki' tarkoittaa hieman muuta, esimerkkejä kokoelmalla OHM

No katsos tätä juuri meinasin, kun kerroin olevani tyhmä. :) Elikkäs en tosiaan tarkalleen tiedä millä nimellä näitä hommeleita pitäisi kutsua. Sanotaanko näin, että Stygeä haetaan.. :D

P.s. Mitä tuo sun linkkis takana oleva hommeli oikein on. Katsoin Track listing:in ja jotain tekno versioita klassisesta vai?
 
Matti Lehtinen sanoi:
P.s. Mitä tuo sun linkkis takana oleva hommeli oikein on. Katsoin Track listing:in ja jotain tekno versioita klassisesta vai?


Jos OHMia meinaat, kyseessä on kattavanpuoleinen kooste 'elektronimusiikista' vuodesta 1948 vuoteen 1980. Kyseinen musiikinlaji on siis 'vakavaa modernia taidemusiikkia', ei t(r)anssimusiikkia.

tsekkaa termi vaikkapa http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_music
 
Gary Numanin varhaistutantoakin sopii kokeilla, "hauskaa".
 
Mallas sanoi:
'vakavaa modernia taidemusiikkia'

Ei kuulosta, kyllä hyvälle, tämmöisen ei vakavan, konservatiivisen taiteesta ymmärtämättömän korviin. Mutta hällä väliä. Kaikkea voin kokeilla, paitsi niitä juttuja mitä ei saanut kokeilla.. :)

Tawe:Gary Numanin varhaistutantoakin sopii kokeilla, "hauskaa".

Tämä kaveri vai?
http://www.youtube.com/watch?v=pBJDB5vpaaM

Ei kyllä olla ihan asian ytimessä nyt Tawe. Ei oikein Stygetä!

Mutta antaa palaa vaan.. 8)
 
Joko Massive Attack on mainittu? Blue Lines ja Mezzanine ovat mestariteoksia. Vähän hitaampaa toki mutta elektronista kuitenkin. Ja melodiat on huippuluokkaa.

Astral Projectionia sitten kovempaan menoon. Dancing Galaxy ja Another World loistolevyjä molemmat.

Sitten muutaman mainitakseni, Aphex Twin, Air, ATB, Rinneradio jne. Kaikki eivät suinkaan ole mitään nopeaa tykitystä mutta kaiketi arvostat hyviä melodioita, joten tutustumisen arvoista musiikkia.
 
Kiitoksia Pertti. Kävin pyörähtämässä sivuilla ja ainakin Ninja Tunes vaikutti ihan kivalta. Thievery Corporation ei nyt heti alkuunsa puhutellut sen kummemmin..

Patu. Massive Attack on tuttu. Vähän takkatulta iltasella pieni lumisade ulkosalla ja emäntä kainaloon viltin alle.. ;) Vähän semmoiseen taustamusiikki käyttöön päätynyt Lehtisen ränchillä..

Astral Projection kuulosti oikein hyvältä! Lähtee itse-asiassa tilaukseen, jahka keksin pari muutakin levyä samaan läjään. Kiitoksia!

No niin. Pistin sitten tilaukseen:

Astral Projection - Another World
Aphex Twin - Come To Daddy

Jatketaan.. :)
 
Menee itsestäänselvyyksien puolelle, mutta Portishead on mainiota trip-hoppia Massiven tapaan.
 
No jos nyt elektronista kerran haetaan, niin Klaus Schulze on sellainen nimi jota ei voi ohittaa. Pete Namlook Saksasta myöskin tehnyt sellaista elektro/ambient/chilloutjuttua, saattaisi kolahtaa. Sitten kotimaiset Aavikko ja Trio Tetris kannattaa tarkistaa. Click'n'cut osastolta sitten Autechre on aika kiva.
 
Safri duo olikin kyllä jo tuttu poppoo. Noista muista en ollut kuullutkaan, joten kiitoksia jäbät. Mää tutustun..
 
Itse lisäisin listaan saksalaisen Schillerin http://www.schillerserver.de/schillermusik/start.php?flash=true, jolta löytyy monentyyppistä matskua, pääosin suht rauhallista. Sitten tulee mieleen rentoon chillailuun sopiva kotimainen Slowhill, jonka muodostavat Dj Slow, ja Rinneradiosta tuttu Tapani Rinne. Dj Slown ja Rinneradion oma tuotanto kannattaa myös toki tarkastaa.

Jukka
 
Moi!

Tähän voisi lisätä vaikkapa Mouse on Mars yhtyeen!
Ja ei ehkä niin elektroninen, mutta ehdotomasti tutustumisen arvoinen on
kollektiivi nimeltään The Residents!
Ja jos ei enää mikään säväytä, niin siinä tapauksessa ekstremeä parhaasta päästä
eli japanialaista noisea a´la Merzbow!Jos tällä ei taju rupea laajenemaan tai lähtemään,
niin ihme on!(en tiedä onko "hyvää", ku se on suhteellista!)
Jotta siitä!
Hyviä kuunteluhetkiä!
 
Hmmm. Itse kuuntelen paljolti elektroonista musiikkia. Ambient/electro/tekno/IDM/ambient/grime: levymerkit kuten warp, ninja tune, replex, planet mu, sähkö, kompost etc. eivät yleensä petä.


Tässä joitain klassikkoja ja viime aikoina soineita:

Kokeellinen tekno: autechre!!!, aphex twin!!, squarepusher, pansonic, FSOL, boards of canada!!, gasman, two lone swordsmen, plaid, LFO

Deeppi/ mimimal tekno:andy stott!!, pantha de prince!!, matias aguayo, plastikman, ritchie hawtin, dj koze,

Gime/ dubstep: Vexd!! bug, skeam, dubstep allstars..

Helpompi fiilistely: isan, tricky, massive attack!!, portishead, gasman, black dog, isan, dj krush, dj shadow, ghost cauldron, kraftwerk, black dog, nightmares on wax

Ambient: brian eno, susumu jokota, tangerine dream..

Viime aikoina on soinut paljon dubtekno eli rhythym & sound ja basic channel sukuinen tavara, monolake, scion, jne.

Ja eikö elektroniseen musiikkiin mene myös koneellisempi "jatsi" kuten nils petter molvaer, yesterdays new qvintet, cinematic orchesta, jne..

Tsekkaa Boomkat niminen levykauppa - todella hyvä, voi koekuunnnella kaikkea. Paljon kokeellista musiikkia, elektroa, uutta klassista, indietä, jne.
 
Hmm, nyt kun luin kaiken kirjoittamisen jälkeen viestisi vielä tarkemmin niin taisi mennä 90% antamistani bändeistä metsään..

No kokeile niistä sitä deeppi, grime ja dubtekno-osastoa.
 
Tuossa edellä tuli jo aika paljon hyviä ehdotuksia. Mutta yksi viime aikojen superlevy on jäänyt mainitsematta. Eli Burialin debyytti-kokopitkä (Burial: s/t Hyperdub-lafkalla). Menee tuohon jo alla mainittuun dubstep-kategoriaan, mutta on atmosfäärisempää kuin suurin osa siitä kamasta (Skream, Digital Mystikz, Loefah jne.) Todella loistava levy, jonka uskoisin tippuvan myös ei-niin-biiteistä-innostuneille kuuntelijoille.

Ja kehottaisin kaikkia tutustumaan myös tähän elektronisen musiikin perinteeseen. Avaa ehkä silmiä ja korvia monella tavalla. Jo mainittu Ohm-kokoelma on todella mainio alkuaskel. Sub Rosa -lafka on julkaissut jo useamman jakson An Anthology Of Noise and Electronic Music -sarjaa, sen mitä olen biisilistoja vilkuillut niin oikein pätevältä johdannolta nuokin vaikuttavat.
 
Back
Ylös