Täällä diggaillaan suomirockia!

  • Keskustelun aloittaja Matti Lehtinen
  • Aloituspäivämäärä
M

Matti Lehtinen

Dingo - Autiotalo..

Jokajamppa tietää tämän biisin..

Mitenkäs Yö, Eppu Normaali, Juice Leskinen, CMX, Ultrabra, Leevi & The Leavings, Hurriganes, Egotrippi, Hassisen Kone, Pelle Miljoona, Kotiteollisuus ja Turmion Kätilöt jne..

Tähän ketjuun ei välttämättä tarvitse pistää Maija Vilkkumaan - Ei biisiä, mutta jos vain on tiedossa suomirockin klassikoita, vaikka englanniksi laulaen, niin antaa mennä suosikkibiisinsä!

P.s. Kingston Wall ja Wigwam on sitten toivottavasti tuttuja tässä ketjussa. ;)
 
Itselle uppoaa eritoten tuo raskaampi haara kotimaisesta rokista sen progen lisäksi, heitetään vaikka Stam1na ja Mokoma vielä. Ja 22 pirkot ja Jolly Jumpers hieman rauhallisemmasta mitä ei mainittu. Jokerina Juicen, Alangon (löytyyhän hyllystä vinyylinä lähes kaikki Hassisen koneen ja Sielun Veljien lätyt :D) ja Hanhiniemen tuotanto uppoaa lähes poikkeuksetta, kuten myös Kari Peitsamon. Niin ja Raittinen kanssa omaa joitain mukavaa materiaalia.

Tietty jotkut hyvät punk- ja hc-aktien puolelle laskettavat kanssa menee, Wasted, I Walk The Line, Endstandt, Aivolävistys. Mutta liekö tuo sitten tähän genreen suoraan kuuluvaa.
 
Raittisilla tosiaan on ollut paljonkin meininkiä. Muuten tulee mieleen mainita juuri nyt Tasavallan Presidentti, Wigwam, Tuomari Nurmio, Isokynä Lindholm (ja kyllä Davekin=), Kari Peitsamo, Pelle Miljoona, Juice Leskinen ja Ismo Alanko. Mutta että rockia, mikä on rockia, aloitukseenkin viitaten. Koska Ultra Bra on mainittu, on mainittava ehdottomasti Kerkko Koskinen! Siinä vasta runoilija ja muusikko.

Kingston Wall toimii myös vanhalle Hendrixin ystävälle.
 
Eppujen, Pellejen ja Hassisten ensimmäiset tuotokset jaksavat jollain tavalla lämmittää mieltä edelleen, suomirockabillyn lisäksi tietenkin. Mutta "reppuriiminrupisen" ajan rallatukset ovat ihan liian kevyttä kamaa minulle. Punkahtavaa sen pitää olla, tai sitten rokkia ja pillu... Kröhöm.
 
Matti Lehtinen sanoi:
P.s. Kingston Wall ja Wigwam on sitten toivottavasti tuttuja tässä ketjussa. ;)

Vasta vuosi sitten löysin tuon Kingstonin trilogian, huimaa menoa!

Suomeksi laulettua en ole kuunnellut ennen törmäämistä CMX:n Vainajalaan. A.V. laittaa suomeksi tehdyn sanoituksen riman uudelle tasolle. Muiden suomalaisten sanoitukset aiheuttavat tämän jälkeen entistä suurempaa myötähäpeää.

Olen ylpeä saadessani mainita täällä ensimmäisenä LAPKOn, josta olen ollut tohkeissani. Pitää malttaa odottaa neljättä levyä.
 
Kaukana hifistä mutta niin loistokasta soittoa kuin vain voi olla: Kingston Wall, Real Live Thing, 3cd, the official 2-track bootleg recordings. Todella nautittavaa kitarointia, selkeä Hendrixin läheinen. Ja se on paljon sanottu se. Ja muukin bändi on tietenkin mukana, jazzrumpali se oli Henkallakin..

CMX:n Dinosaurus Stereophonicus soi täällä jokunen vuosi sitten paljon. Upea teos. 2cd.
 
ja fiddu, royals, siinä oli kova ja aliarvostettu bändi! maijanen, järvinen, kätkä, saakeli soikoon. se tuplalive, huh huh...
 
Keskitysleiriin....siellä kaikilla oli niin mukavaa! Eikä tätä tietä mennä Peyton Placeen? Perskules, puolet porukasta ei edes tiedä missä mennään.

Milesdavis
 
Perskules! Unhoitin Röyhkän ja Nurmion, mites tässä näin pääsi käymään ??? Ja Jarkko Martikainen on kanssa soolotuotantonsa kanssa oikein hienoa kuunneltavaa..
 
Siis sanokaa mitä sanotte, mutta 80-luvulla tehtiin parhaat suomirockit. Ei näitä nykytätejä ja setiä voi oikein suomirokiksi kutsua, kun ovat niin amerikkalaistyylisiä.

Omia suosikkialbumeitani ovat ainakin seuraavat:

Kauko Röyhkä & Narttu - Onnepäivä
Tuomari Nurmio & Viides Kolonna - Maailmanpyörä palaa
Se - Jäähyväiset aseille
Sielun Veljet - Kuka teki huorin?

uudemmista:

Joose Keskitalo - Kaupungit puristuvat puristimissa
Paavoharju - Yhä hämärää
Matti Johannes Koivu - Kovat piipussa
 
Sella sanoi:
Siis sanokaa mitä sanotte, mutta 80-luvulla tehtiin parhaat suomirockit. Ei näitä nykytätejä ja setiä voi oikein suomirokiksi kutsua, kun ovat niin amerikkalaistyylisiä.

Sella, millä luvulla tuo sun ikä 21v. pitää kertoa että päästään totuuteen :D
 
Sella sanoi:
Mielummin vanha kuin aikuinen!

Sama asenne täällä, keski-ikäinen teinipoika!

Ps. Pitäiskö laittaa itelle 17v. niin saa paremmin ymmärrystä ja vapauksia. Nykyään nuo viestit pakkaa häipymään b(r)itti- ja skottitaivaaseen ???
 
Täällä onkin mainittu jo paljon meikäläiselle tuntemattomia artisteja.

Kiitoksia paljon, jo tässä vaiheessa. Minä pistän korvan taakse näitä, jahka seuraavan kerran levyostoksille menen. :)
 
Matti Lehtinen sanoi:
Tähän ketjuun ei välttämättä tarvitse pistää Maija Vilkkumaan - Ei biisiä, mutta jos vain on tiedossa suomirockin klassikoita, vaikka englanniksi laulaen, niin antaa mennä suosikkibiisinsä!

Boycott

Serkku soittaa kitaraa kyseisessä bändissä. Pirun kovaa suomirockia, minä tykkään. Kannattaa tutustua. 8)
Ensimmäistä lättyä löytyy remasteroituna melko monesta paikasta, mutta muita en ole löytänyt. Vinyylinä tosin on pari muutakin bändin levyä hyllyssä.
 
sepi_1 sanoi:
Sella, millä luvulla tuo sun ikä 21v. pitää kertoa että päästään totuuteen :D

Kyllä itsekin olen syntynyt -74 vuonna, mutta musiikki mitä kuuntelen on pääsääntöisesti tehty ennen syntymääni, tai siihen aikaan kun olen polkumopolla ajellut paskat housussa. Jonkun verran menee myös -80 luvun heavyä, mikä enempi soi silloin teinivuosina. Kuuntelin kyllä silloin jo enempi -70 luvun tuotoksia. Sabbath, Zeppelin ja Purple olivat silloin teinivuosina isoin juttu. Sen jälkeen on toki skaala hiukan laajentunut, mutta aikas hyvin -70 luvulla on kuitenkin pysytty.

Harvaksellaan lautasella toki kaikkea hyvää jopa 2000 luvulta.

Jyri

EDIT:

ettei mennä aivan topikista, niin Kolmas nainen oli suomalaisista se nuoruus aikainen juttu. Nykyään suomalaisesta uppoo parkaiten KW, CMX ja YUP.
 
Back
Ylös