Surkein superbändi

  • Keskustelun aloittaja pjv
  • Aloituspäivämäärä

pjv

Käyttäjä
Liittynyt
15.7.2009
Viestejä
2 877
Tulipa tuossa eilen mieleen että minkähänlainen kokoonpano olisi maailman surkeimmassa superbändissä. Siis: bändi koottaisiin nimekkäiden bändien artisteista jotka eivät tunnetusti ole esiintyjinä parhaimmasta päästä.

Mulla tuli mieleen että rumpupatteriston taakse laitettaisiin joko Metallican Lars tai Ringo Starr. Solistiksi pukkaisin Neil Youngin (anteeks vaan Youngin ihailijat). Mutta ketkäs laitettaisiin kitaristeiksi ja basistiksi?
 
Ihan duo-linjalle mentäessä voisi kokoonpano Kaarle Viikate ja Olli Lindholm tiputtaa kilpailijat laudalta paskin bändi -kisoissa.
 
pjvfinland sanoi:
Mulla tuli mieleen että rumpupatteriston taakse laitettaisiin joko Metallican Lars tai Ringo Starr. Solistiksi pukkaisin Neil Youngin (anteeks vaan Youngin ihailijat). Mutta ketkäs laitettaisiin kitaristeiksi ja basistiksi?

Neilin kirkas falsetti voi antaa mukavan lisän superbändin soundiin, mutta Ringoa en ymmärrä, rinkku paukuttaisi pienellä rumpusetillään kaikki ajalleen joten tähän verrattuna Lars olisi ehdottomasti parempi valinta.
Neilinkin voisi vaihtaa vaikka Amy Winehouseen jonka fraseeraus on semmoista mokellusta tai soundimielessa Axl Roseen.
Kitaristin pitäisi olla joku tekninen tiluttaja jolla ei ole mitään käsitettä fiiliksestä. Vaikka Malmsteen joskin uskon enemmän kitaristeista tietävien keksivän pahempiakin edustajia.
 
Juu, ei saa Ringoa haukkua, äijällä oli todellakin timing hallussa. Jos joku oikeasti huono rumpali pitäisi mainita niin virolaisen Metsätöllin kannuttaja, komppi sleebaa sinne tänne ihan miten sattuu - ainakin livenä. Levyistä en tiedä, en ole kuullut, pro tools aikakaudella kun eletään niin avuton soitto voidaan niin helposti kätkeä...

Toi rumpalihemmo kannuihin, Vicious bassoon ja solistiksi aivan järkyttävä rääkyjä Axl Rose (Gunnarit oli loistobändi mutta Axl nyt vaan on niin hirveä "laulajana") niin siinähän sitä jo ollaan matkalla pohjalle...surkeata tai ainakin törkeän yliarvostettua kitaristia ei just nyt tule mieleen...
 
kronos sanoi:
surkeata tai ainakin törkeän yliarvostettua kitaristia ei just nyt tule mieleen...

Ei ihan just sitä, mutta kunnes löytyy sopiva voitais palkata Bolanin Marc kepittämään. Jollei ole available, toi Padovanin Henry vois ehkä tuurata.
 
No joo, Bolan ei nyt mikään virtuoosi ollut. Mutta ei kai yrittänytkään olla? Kiinnostavampia olisivat semmoiset tapaukset jotka yrittivät soittaa yli kykyjensä. Silloin syntyy usein kaikkein hupaisinta jälkeä, Bolan ei varsinaisesti ylitellyt kompetenssinsa rajoja (jotka epäilemättä eivät kovin kummoiset olleet)...
 
Oasiksen Noel Gallagher voisi sopia surkeimman superbandin kitaristiksi. En tiedä onko herra varsinaisesti "huono", kai se perusrokkiriffejä osaa vääntää siinä missä tuhat muutakin hemmoa. Mutta jos herra soittaa muka 1990-luvun isoimmassa bändissä vailla alkeellisintakaan persoonallisuuden häivää niin kyllä tusinatyypistä silloin on kyse. Kyllä Oasis on saanut aikaiseksi muutamia oikeinkin hyviä ralleja mutta eipä niistä mitään kovin ihmeellistä kitarismia löydä, sooloissakaan ei oikein ole ihmeteltävää.

Mutta tää huonousjuttu on vähän hankala. Onko esim. joku Johnny Cash yleisellä tasolla kitaristina kummoinenkaan? Osasiko monenlaisia juttuja? Tuskin. Mutta ei silti tule herraa kuunnellessa ollenkaan mieleen että onpas huono kitaristi, päinvastoin, tulee mieleen että on hyvä kitaristi. Ja miksi näin? Siksi että sen vähän minkä osaa, tekee ihan älyttömän hyvin, erittäin persoonallisen painokkaasti eikä edes yritä mitään mihin ei pystyisi. Johnny Cash plays flamenco, tämmöistä levyä ei koskaan tehty.

Pirkalta hyvä veto. Se vähäinen mitä Asialta olen kuullut, on kyllä melkoista sontaa. Periaattellista lahjakkuutta, lopputulos tyhjänpäiväistä höttöä.
 
Gallagherissa kyllä kiteytyy kaikki moukkamaisuus, mitä starassa vain voi olla. Hyvä ehdokas tähän allstars bändiin.

Jyri
 
Jyri sanoi:
Gallagherissa kyllä kiteytyy kaikki moukkamaisuus, mitä starassa vain voi olla. Hyvä ehdokas tähän allstars bändiin.

Jyri

Eli greatest supperband olisi:
Neil Young: Vocals, acoustic guitar
Mr. Gallarher, lead guitar, vocals
Sid Vicious, bass, "vocals"
Lars Ulrich, drums

Porukka soittaisi coverina Asian biisejä. Tai ainakin yrittäsi...
 
Neil Young ei kyllä oikein natsaa tohon superbändiin. Eikös Lead Singerissä pitäis olla sitä glamouria ja vetovoimaa?

Eli..

Tädää!

Posh Spice (a.k.a Victoria Beckman)

Victoriabeckhampole.jpg
 
"laulaja" - Glenn Danzig
"kitaristi" - Richie Sambora
"rumpali" - Matt Sorum
"basisti" - Gene Simmons


:-\
 
Eiköhän se kiratisti kannattaisi kaivaa Rollareista, Keith ei taida nykyisin tietää missä kädet vaeltaa...

--
 
Golli sanoi:
"laulaja" - Glenn Danzig
"kitaristi" - Richie Sambora
"rumpali" - Matt Sorum
"basisti" - Gene Simmons

:-\
Välttämättä en lähtisi laittamaan Richie´tä tuohon kitaristiksi, sillä vaikka Bon Jovissa tekeekin mitä tekee, (tosin onhan sielläkin upeita biisejä niissä EI-hiteissä) on varsinkin miehen 1. soololevy oikeinkin hyvää tavaraa.

Ballad Of Youth
Stranger In This Town
One Light Burning


JA onhan se parempi solisti kuin bändin vakituinen...
 
hippitomi sanoi:
Neil Young ei kyllä oikein natsaa tohon superbändiin. Eikös Lead Singerissä pitäis olla sitä glamouria ja vetovoimaa?

Eli..

Tädää!

Hmm... periaatteessa juu, mutta en laskis Spice beibejä siihen legendaluokkaan joka voisi vetää ölympiastadionia täyteen. Aikaisemmin mainittu Rosa-Axel (a.k.a Axl Rose) voisi sittenkin olla se über-vinkuja jonka vois laittaa bändin nokkamieheksi.
 
Jos sallitaan alkuperäisen kysymyksen uusi tulkinta, niin kokoaisin allstars-bändini muusikoista, jotka ovat arvostettuja, mutta jotka eivät mene minun jakeluun.
Laulu: Rod Steward - Tuntuu laulavan aina päissään, eikä ääntäkään juuri ole
Kitara: Pat Metheny - Ainoa hyvä biisi on Last Train Home (Still Life (Talking) albumilta). Liikaa välineurheilua
Basso: Ei tule huonoja mieleen - bassoahan osaa soittaa kuka vaan :D
Koskettimet: Miles Davis - Suutari pysyköön lestissään
Rummut: Terry Williams (Dire Straits) - Ehkä ainoa rumpali, jonka olen kuullut soittavan levyllä väärin
Tuottaja: Rush+kirjava joukko "ammattilaisia" - Äkkiä Terry Brown takaisin tuottamaan ilmavia ja dynaamisia levyjä
 
Keulaan Ville Valo
Vasemmalle Rob Trujillo
Oikealle Mick Mars
Taakse Nicko McBrain

Kovia nimiä, mutta henk. koht. keikalle en menisi :D Soitto taidoissa ei kavereilla ole mitään vikaa, mutta jotenkin puistattaa koko ajatus nähdä heidät samalla lavalla samaan aikaan.
 
Back
Ylös