Suosituksia ulkoiseksi äänikortiksi

ssr

Käyttäjä
Liittynyt
26.2.2007
Viestejä
135
Kaupunki
Kinkomaa
Mmmmoi.

Tavoitteenani on ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa opetella huonemittausten tekemistä Room EQ Wizardilla. Uusimmassa Hifimaailmassa todettiin: "Kannettaville tietokoneille on saatavissa ulkoisia USB-äänikortteja, jotka toimivat hyvin ohjelman kanssa". Elikkäs, tarkoitus on pistää tilaukseen Hifimaailman jutussa mainittu Behringerin ECM8000 + "tarvittava esivahvistin" ja hommata "sopiva äänikortti".

Huonemittaukset ovat keskeinen syy kortin hankinnalle. Muuten standardi stereoulostulo (RCA) riittää. Digitaalinen ulostulo voi olla plussaa, muttei välttämätön tai erityisen tarpeellinen ominaisuus. Saattaisin toisinaan, mutten päälähteenä, soitella tietokoneelta musaa - lähinnä työmatkoilla tilaisuuden tullen (?). Elikkäs toki digitulostulo antaisi mahdollisuuden erillisen DAC:n käyttöön, mutta epäilen tarpeen jäävän niin pieneksi, että kortin oma äänenlaatu käytännössä riittäisi. Leffoja en aio katsoa tätä kautta, joten esim. 5.1-ominaisuudet tuntuvat tarpeettomilta.

Toivoisin kortin hintatason jäävän noin 150 e alapuolelle. Tai summan ylittämiselle tulisi olla hyvät perusteet. Paskaa en halua ostaa, mutta käyttötarkoituksen suhteen mielekäs taso on hakusessa.

Olisin kovin kiitollinen suosituksista.

-Samppa

edit: Niin, nimenomaan ulkoisia kortteja, sillä mulla on kannettava.
 
K J Manner sanoi:
En tiedä suosittelemisesta, perusteluista enkä toimivuudesta tarkoitukseen, mutta E-MU 0202 USB menee hintaluokkaan.

Tällainen vehje onkin aika kiinnostavan oloinen, kun siinä on mikrofoniesivahvistin itsessään. Valitettavasti tuon 0202:n phantom-jännite näyttäisi olevan 5V, kun Behringerin ECM8000 vaatii 15-48V jännitteen. Jos siis ymmärrän homman oikein, niin 0202 ei skulaa tuon mittamikin kanssa yksiin (?). Toisaalta, mikkiesivahvistimet 48V phantomillla maksavat (Behringer) alkaen 44 e, joten sen summan sinänsä voisi liittää vastaavan kaltaiseen USB-vehkeeseenkin, mikäli silloin välttyy erillisen esivahvistimen hankinnalta... :p

-Samppa
 
Back
Ylös