Suosituksia lasten levyistä

  • Keskustelun aloittaja Tawe
  • Aloituspäivämäärä
T

Tawe

Meillä aika monella on sen ikäistä jälkikasvua, että lasten levyjäkin täytyy tietysti joskus ostaa, siis jotain muutakin kuin Rööpelin palikoita ja vanhoja Muumilauluja. Tähän ketjuun voisi laitella vinkkejä hyvistä lastenlevyistä.

Kaveri suositteli mulle (tai siis myös Ella tytölle) Moomin Voices Muumilauluja Mika Pohjola -levyä, ja voin suositella sitä kyllä muillekin. Laatumusaa vanhemmillekin, jatsahtavaa kamaa.

Mitäs muuta? Ainakin kaikki M.A.Nummisen levyt ovat suositeltavia.

Eräs toinen kaveri toi tytölle lahjaksi Paukkumaissi (Kiima-1004) -levyn, tääkin on ihan yees.
 
Niin ja hei, ehdottomasti suositeltaviin lastenlevyihin lukisin myös Kardemumman Rosvot, tuon vuonna 1982 julkaistun tuplavinyylin (jota tietojeni mukaan ei edelleenkään saa CD:nä, korjatkaa jos olen väärässä). Elina Salon, Harri Saksalan, Vesa-Matti Loirin ja kumppaneiden tulkinta klassisesta tarinasta (joka kirjana kuuluu myös perusvarustukseen lapsiperheessä IMO). 

http://images.tradera.com/591/34403591_1.jpg-m-
 
Sås och Kopp tai suomeksi Sotta ja Pytty.
Toimii loistavasti molemmilla kielillä. Hämmästyttävän hyvin käännetty myös sanaleikit.
http://www.sasokopp.net/


Vauva-lehden kustantamana löytyy hyllystämme kantelemusiikkilevy. Tuutulauluja kaikenikäisille, ainakin isi tykkää.
 
Tää menee nyt off topic tavallaan, mutta Raymond Scott'in "Soothing Sounds for Baby" -levyt tuli kerran hommattua. Tuo elektronisten äänten ja käyttömusiikin pioneeri tuotti 60-luvun alkupuolella 'lapsille suunnattua elektronimusiikkia', nämä tuotokset sitten (uudelleen)julkaistiin CD:llä 90-luvun lopulla. No pitihän ne hankkia. Tuskin näitä nyt lapsille kuitenkaan soittaa kannattaa, mutta varhaisesta elektronimusiikista kiinnostuneille ne, samoin kuin Manhattan Research -levy & kirjanen ovat mahdollisestikin mielenkiintoisia juttuja.


http://www.last.fm/music/Raymond+Scott/+albums


-m-
 
Joo, täältäkin tuo Mika Pohjola saa suosituksen. Reijo Karvosen Kuka lohduttaisi nyytiä soi kanssa silloin tällöin. Eero Koivistoisen Musa ja Ruusa on hyvä. Rag Paanasen ja Vesku Loirin Merirosvo Ynjevi Lavankokopsahdus on haussa. Ja Radiopuhelimet saa ehdottomasti perheen pienimmän innostumaan: "Lajua musiikkia meille soimaan!"


J
 
thomas_s sanoi:
Vauva-lehden kustantamana löytyy hyllystämme kantelemusiikkilevy. Tuutulauluja kaikenikäisille, ainakin isi tykkää.

Pakkohan tähän on kommentti heittää kun juurikin tällä hetkellä tuo soi lasten tuutumusiikkina, täällä kaikki tykkää.
Hyvä levy on myöskin Lennä lennä leppäkerttu. Kuunnelkaa tuosta linkin takaa tärppinä luzernista rigiin...
Alkuperäiset äänitykset n. 1963.
 
Äh, ei mitään pikkuoravia, Saukki & Oravat sieltä 1960-luvun alkupuolelta, se on aito asia. Suosikkibiisi on edelleenkin "Jee jee jee" tai "Pikkuoravien kuuraketti". Tuo on hyllyssä LP:nä ja olen sitä omillekin lapsille soittanut, pitivät jopa siitä. Ja tässä ketjussa mainittu Lennä lennä leppäkerttu on hyvin tuttu omasta lapsuudesta, meillä oli se LP kotona, kansi oli hieman erilainen.
 
Minä muistan omasta lapsuudesta "Aja hiljaa isi" sekä "Kuka ajaa punaisella Jaguaarilla... Jee jee Jerry Cotton" 8). Mistäköhän niitä saisi?
 
thomas_s sanoi:
Minä muistan omasta lapsuudesta "Aja hiljaa isi" sekä "Kuka ajaa punaisella Jaguaarilla... Jee jee Jerry Cotton" 8). Mistäköhän niitä saisi?
Cottonin biisi on ainakin Kontra nimisen bändin tuotantoa. Tosin en tiedä onko se sama kuin kyseinen lastenlaulu :D
 
Kukaan ei liene maininnut vielä täällä frööbelin palikoita. Sehän on oivaa lapsimusaa. Minä kun tein töikseni melkoisen kookkaita gigaluokan datapumppuja niin pojat osti mulle frööbelien pumppulaulun! Nyt kaikki miehet pumppuihin! Ne oli niitä hyviä aikoja kun Pirkan hommana oli Pumping at the data whorehouse vai mikä DW se olikaan :D
 
Minulla on yhtenä bongaamisen kohteena vanhemmat lastenlaululevyt. Kirppareilta olen löytänyt hyviä älppäreitä 50snt-2e hinnoilla. Oisko noita joku vähän kolmattakymmentä rivissä. Osa on ihan skeidaa, osa on hyviä. Omat lapseni tykkäävät kovasti esim. Marjatta Pokelan levystä Kupperkeikku, sen saa myös cd:nä kirjastosta.

Uusista lastenlevyistä en henkilökohtaisesti pidä. Niissä on vähemmän laulua, enemmän meteliä(vaiko metallia) ja örinää. (No..kohta se Loordi varmaan tekee lastenlevyn metallin ystävillekin ;D)
 
Mummo oli ostanut tytölle Lastenkamari rokkaa - 18 rockbiisiä lapsille ja lapsenmielisille -cd:n (pokocd 308). Tää on ihan hauska, tuttuja biisejä: Nico Rosberg Formula Rock (Conny Bergros), Mörrimöykky (Popeda), Postimies Pate (Jussi Hakulinen), tao Tao, (Guava) Pikkuoravien Kuuraketti (jättioravat), Kanoottilaulu (Sielun Veljet), Aja hiljaa Isi (Kontra), Muumi Muumi (JJS), Totuus Löytyy KAurapuurosta (Lama), Philadelphian Jättilaissammakot (Ne Luumäet), Kuinka Saisin Rikki Kookospähkinän (Jamrock Band) jne. Isikin tykkäää!
 
Vanhoista levytyksistä vielä semmoinen laulaja kuin Heikki Juhani. Se on paras! Erityisesti intiaanien sotahuuto. On niin reipasta laulua, että alkaa itelläkin jalka vipattamaan :D Ei tämmösiä enää tehä... Ei näitä uusia oikein jaksa. Poikkeuksiakin tietysti on. "Myy-levyä" tyttö haluaa kuulla nyt päivittäin, tarkoittaen sitä Mika Pohjolaa. Sitten muut valinnat on "Punainen levy" (Gila: Bury my heart at Wounded Knee) ja "Keltainen levy" (Radiopuhelimet: Varmaa hapuilua). Tiedä sitten onko valinnat tehty vain mukavan väristen selkämysten perusteella vai miten...

Ja uusin ihastus oli "Pupulevy" eli Bo Hanssonin El-ahrairah. Älpyn kannessa on kaksi pupua...


J
 
Mikko Perkoila: Laiska Kottarainen
Häpeällisesti mulla on kopioitu kappale (CDR) mutta lupaan ostaa alkuperäisen heti kun löydän. Ja jos muutkin Perkoilat on NÄIN hyviä, ostan ne kaikki. Oikeata hyvää soittoa, ideoita, kunnollista tuotantoa, inhimillistä musiikkia. Perkoila on Hieno Tyyppi.

-m-
 
Minkäs ikäisille lapsukaisille te noita levyjä suosittelette? Itse kuuntelin 4 vuotiaana enon CCR kokoelmaa, sitten 6 vee tulikin jo Stray Cats ja oikeastaan heti perään kaiken maailman hevit. Toki Duran Duran oli myös kova sana. Käytännössä skippasin kaikki lastenkasetit. Eli katsokaahan mitä lapsillenne soitatte.

t:Varoittava esimerkki
 
Nykypäivänä lasten ei anneta olla lapsia, vaan tuodaan 'aikuisten maailman arvot' aivan liian varhain tarjolle. Kyllähän meilläkin juuri koulunsa aloittanut tytär kuulee toki muutakin kuin lastenmusiikkia (ei kuitenkaan rockia yms, vaan 'oikeaa musiikkia', klassista ja jazziakin), mutta niin kauan kuin lapsi haluaa kuunnella enimmäkseen (hyvää) lastenmusiikkia, asiat ovat oikealla tolalla.

-m-
 
Minun vähän yli kolmevuotias poikani kuuntelee oikein mielellään metallimusiikkia ja Slayer on hänen suurin suosikkinsa. Olemme yrittäneet soittaa lastenmusiikkia, mutta ei näytä hirveästi kiinnostavan. Ei kai häntä voi oikein pakottaakaan sitä kuuntelemaan?
 
Tone sanoi:
Minun vähän yli kolmevuotias poikani kuuntelee oikein mielellään metallimusiikkia ja Slayer on hänen suurin suosikkinsa. Olemme yrittäneet soittaa lastenmusiikkia, mutta ei näytä hirveästi kiinnostavan. Ei kai häntä voi oikein pakottaakaan sitä kuuntelemaan?

Haha :D Skidi on ainakin oikeilla jäljillä >:D
 
Back
Ylös