Suositeltava musiikki-dvd?

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
9 042
Kaupunki
Lahti
Täällä on toki enemmistö stereokavereita, mutta varmasti joskus tulee eteen vaikutuksen tekevä konsertti- tai musiikkivideo-dvd. Olen kuunnellut musiikki-deeveedeitä pitkään ja jopa yllättävän moni puolustaa paikkaansa jopa äänentoistollisesti.

Otan tässä esiin Pink Floydin uuden upean 'Pulse'-DVD:n, jossa kunnon subbarilla persus tärisee :D Tai sitten Depeche Mode:n Devotional-konsertin, joka pelkällä kuvauksellaan hakkaa monet äänilevybiisit. Onko kellään heittää peliin omia suosikeita?
 
Itselläni on jäänyt mieleen Timo Rautinen & Trio Niskalaukauksen DVD, jossa yhtyeen albumeihin verrattuna on soundit harvinaisen hyvin kohdallaan. Lisäksi levyllä on kaikenlaista muutakin kiinnostavaa materiaalia (musiikkivideoiden lisäksi siis). Pitäisi hommata ko. levy itsellekin kun ei vielä kokoelmista löydy :)
 
Erinomainen DVD on The Who yhtyeen The Kids are allright . Siitä on olemassa alkuperäinen, todella rupinen versio ja sitten special edition kahden kiekon julkaisu, jossa sekä äänet että kuvat on upeasti restauroitu. Mukana myös pätkiä, joilla voi verrata uutta ja vanhaa. Todella havainnollinen kaikille remasterien haukkujille. Mahtavaa työtä nykytekniikalla saadaan aikaan! Ja musa tietty ihan kymppiä.

Pink Floyd faneille kelvannee Roger Watersin In The Flesh DVD. Siitä lienee jokin tuplaversio julkaistuna. Itselläni on se alkuperäinen 1 dvd:n julkaisu. Konsertti on käytännössä ihan sama kuin minkä vetäisivät Hartwall areenalla.

Roy Orbisonin Black and White on loistava pätkä. Helmenä pohjalla pitkä versio Pretty Womanista jossa Bruce Springsten osoittaa osaavansa soittaa kitaraa. Mukana keikalla mm: k.d. lang, Bonnie Raitt, Elvis Costello, J.D. Souther, Bruce Springsteen, Jackson Browne, Tom Waits, and Jennifer Warnes ja Elviksen 60-70 lukujen taustabnändi!.
 
Onhan noita hyviä. Esimerkiksi Progematskun puolelta vaikkapa Threshold - Critical Energy sekä Dream Theater - Metropolis 2000: Scenes from New York, eikä unohdeta Ayreonia, eli Star One - Live on earth. Sitten on pakko mainita ELP, eli Emerson, Lake & Palmer - Live at Montreux 1997, tämä on taidetta! Myös Metallican Cunning Stunts on katsottavan ja kuultavan arvoinen, subi saa kyytiä. Sitten naisäänestä ja hienosta soitannasta pitäville on ehdoton valinta Blackmores Night - Castles & Dreams, ja vaikka ei musasta pitäisi, voi tyytyä ihastelemaan laulajaa.
 
Cunning Stunts taitaa siirtyä ostoslistalle typerästä nimestään huolimatta... 8)
 
Tässä olisi muutama dvd-suosikki omasta hyllystä:

-ALLMAN BROTHERS BAND:Live at The Beacon Theatre
Taitaa olla paras dvd-julkaisu Allmaneilta.Todella loistava keikka ja erittäin hyvin kasattu paketti.Warren Haynes ja Derek Trucks kitaroivat erittäin upeasti.
-GEORGE HARRISON:Concert for Bangladesh
Rhinon julkaisema Deluxe-painos 2005 vuodelta.Harrisonin mukana keikalla mm.Ravi Shankar,Eric Clapton,Ringo Starr,Billy Preston,Leon Russell ja Bob Dylan.Todella hieno ja hyvän asian puolesta pidetty konsertti vuodelta 1971.Billy Preston vetäisee That's the way god planned it-kappaleen lievästi sanottuna tunteella.
-LYNYRD SKYNYRD:Freebird-The movie
Yksi kaikkien aikojen parhaista bändi "leffoista".Voi suositella jokaiselle musadiggarille.Vaikkei Southern-rock olisikaan ihan sitä mieluisinta musiikkia.Tästä ei paljon taas kitarointi parane.Joukossa mielenkiintoisia haastattelu pätkiä.
-HOODOO GURUS:Tunnel vision
Sisältää kaikki videot,hyvän keikan ja erinomaisen haastattelu/dokkarin.Aussie-rockia sieltä parhaasta päästä.
-DEREK TRUCKS BAND:Songlines-Live
Tämän hetken suurimman suosikkini loistava live tältä vuodelta.Todella loistavasti yhteen soittava bändi.Hienoja biisejä ja hyvin toteutettu nauhoitus.Sisältää sitä paljon puhuttua parhautta 100%.
-VARIOUS:The American Folk Blues festival Vol.1-3
Todellinen blues diggarin unelma julkaisu.Tällä hetkellä 3 osaa julkaistu.Kiekoilla mukana mm.Muddy Waters,Sonny Boy Williamson,Otis Rush,Memphis Slim,Otis Spann,Eddie Boyd,Willie Dixon,Junior Wells,John Lee Hooker,Bukka White,Big Mama Thornton,Little Walter,Son House,Big Joe Turner,Skip James...Todella hienosti kasatut paketit.Voin suositella jokaista näsitä kolmesta julkaisusta.
 
No ilman muuta kannattaa kaikkien testata King Crimsonin Eyes Wide Open! ;) Vanhukset on vedossa..., loistavat piisivalinnat kaikenlisäksi! 8) 8)

Itelläni on pyöriny viimeaikoina hyvinkin tiiviisti Judas Priestin Electric Eye. Kahlaa musallisesti aika hyvin läpi yhtyeen historian.. 8)
 
Opeth - Lamentations
Pain of Salvation - Be Live

Erinomaiset konserttitaltioinnit löytyy molemmista.
 
David Gilmour: In Concert

Hyvää musiikkia + paras DVD-äänitys mitä olen kuullut..
 
David Gilmour: In Concert

Tuo pyöri Hifimessuilla monessa huoneessa pari vuotta sitten. Silloin heräsi ostohalut mutta jostain syystä jäi hankkimatta. Hyvä kun taas muistui mieleen.
 
Kraftwerkin tour de france on ainoita musiikki-dvd:tä, joka on kolissut hyvin. Kerrankin dvd, johon on panostettu eikä ole "räkäinen" :D
 
Neil Young & Crazy Horse: Rust Never Sleeps.

Onko Jimin Montereyn keikkaa julkaistu DVD:llä? VHS:n olen kuluttanut melkein puhki.

Red Hot Chili Peppersin Live at Slane on myö hyvä konsertti-DVD.
 
Tässäpä joitakin konserttitallenteita:

Alison Krauss + Union Station: Live
Blue Wild Angel: Jimi Hendrix Live At The Isle Of Wight
Eric Clapton: Unplugged
Joni Mitchell: Shadows And Light
Marianne Faithfull: Live In Hollywood
Norah Jones and The Handsome Band: Live 2004
Norah Jones: Live In New Orleans
Santana: Supernatural Live
Tom Petty & The Heartbreakers: Sound Stage
Katie Melua: On The Road Again

Joo, minulta myös ehdottomasti ääni David Gilmourin konserttitallenteelle! Ja American Folk Blues Festival-levyt ovat rautaa!

Kovasti on naispainotteinen lista. Mikä lienee?
 
Hesusnis sanoi:
David Gilmour: In Concert

Hyvää musiikkia + paras DVD-äänitys mitä olen kuullut..

Samaa mieltä asiasta. loistava levy. Lisää tälläisiä. 8)
 
Kelpo DVD on ainakin JJ Cale: In Session at the Paradise Studios. Ei tietenkään ole konserttitallenne, kun JJ tykkää enempi soitella kotikuistilla, mutta hyvää meininkiä vuodelta 1979, jos pitää tuon kaltaisesta musasta. Ja selviäähän katsellessa millaisesta kitarasta ne komeat soundit ovat tulleet, eipä olisi arvannut. Positiivisesti löytyy äänikin sekä Dolby että DTS viisikanavaisena.
 
Onko kenelläkään tuota Canned Heat:Live at Montreux 1973 dvd:tä?Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteitä.
 
King Crimsonin eka DVD: DejaVroom. Jos KC ylipäänsä kolisee, kolisee tämäkin. Soundit eivät taatusti ole hifiherkuttelijoiden mieleen, kuvaus on paikoin rakeinen, mutta bändi (tupla-trio-kokoonpanossa; Fripp, Belew, Gunn, Levin, Mastelotto, Bruford) toimii ja musiikki *on* uljasta.


-m-
 
thomas_s sanoi:
Tuo pyöri Hifimessuilla monessa huoneessa pari vuotta sitten. Silloin heräsi ostohalut mutta jostain syystä jäi hankkimatta. Hyvä kun taas muistui mieleen.

2004 Hifimessuilla ei pyörinyt kuin yhdessä huoneessa... ;)
 
Diana Krall - Live in Paris
Jamie Cullum - Live at Blenheim Palace

Nuo ovat kultaa. On mulla muitakin live dvd lättyjä, mutta nuo ovat suosikkini. Musta tuntuu, että kaikki taitavien artistien live levyt ovat hyviä. Monet hyvin tehdyllä studioalbumilla hyvältä kuulostavat, mutta todellisuudessa surkeat artistit ovat aivan karmivaa kuultavaa/katseltavaa live DVD:llä.
 
Back
Ylös