suositellaan leffaa

  • Keskustelun aloittaja pma
  • Aloituspäivämäärä

pma

Hifiharrastaja
Liittynyt
7.10.2006
Viestejä
662
Kaupunki
Rauma
en keksinyt parempaakaan nimeä,musiikin ystäville hyvä dokumentti;crossing the bridge:the sound of istanbul.kertoo turkkilaisesta nyky musiikista.sisältää kaikkia lajeja.turkkilainen rap ja hip-hop aika mielenkiintoista.kannattaa katsoa,ihan hyvät äänetkin.
 
Erittäin paljon on tehty loistavia musiikkielokuvia ja dokkareita.Tässä pari mitä voin suositella.Vaikka artistit ei olisi suurimpia suosikkeja.
-John Lennon:Imagine-Document
Tässä eräs kaikkien aikojen parhaista musiikkidokkareista.Dokumentti kertoo John Lennon:in tarinan lapsuudesta Beatlesin kautta soolouralle.Dokumentin olisi voinut venyttää hieman vielä pidemmäksi.Mutta kyllä tässä on erittäin hyvin saatu tiivistettyä Lennonin elämä ja musiikki.Uudesta Special edition dvd-julkaisusta löytyy lisäksi paljon bonusmateriaalia.
Bob Dylan:No direction home-Document
Tämä dokkari keskittyy Dylanin uran alkuvuosiin.Mukana on myös tarinaa lapsuudesta ja tutustumisesta ylipäätänsä musiikin maailmaan.Dylan on aina ollut hankalan miehen maineessa.Mutta tällä dokumentilla mies kertoo erittäin avoimesti tekemisistään.Musiikkia dokkarissa on erittäin paljon.Live pätkät ovat erittäin mielenkiintoisia.Koko dokkari on mielestäni kasattu tosi ammattitaitoisesti.Tätä jaksaa katsoa aina uudestaan ja uudestaan.
 
dylan dokkari on hyvä.olen ja kuvitellut miehen "ilkeeksi".näin dylanin jazzeilla;esitys oli jotenkin "kylmäkiskoinen"
taidolla vedetty silti.dokkariin oli löydetty dylanin parhaat puolet;ihmisenä tuntuis olevan ihan mukavakin.
tuli jotenkin hinku kuunnella lisää näitä vanhoja dylanin esikuvia.niistä varmaan lähtenyt moni muukin nykypäivän bändi.
 
Kattelen just yhtä kaikkien aikojen parhaimmistoon kuuluvaa musa leffaa DVD:nä: Milos Formanin HAIR.

Varmaan vaikuttaa se että nuoren 60-70 luvuilla kuljin niin leveelahkeisissa sammareissa että purjehduslupaa kyselivät ja tukka oli pitkä mutta on tää hyvä.
 
pirkka sanoi:
Kattelen just yhtä kaikkien aikojen parhaimmistoon kuuluvaa musa leffaa DVD:nä: Milos Formanin HAIR.

Varmaan vaikuttaa se että nuoren 60-70 luvuilla kuljin niin leveelahkeisissa sammareissa että purjehduslupaa kyselivät ja tukka oli pitkä mutta on tää hyvä.

offtopic
lahkeiden ympärysmitta 1 metri ja n.7 sentin kengänpohjat.
 
Tuolta Pirkan mainitsemalta kaudelta yksi musaleffa jota voi suositella lämpimästi on tietty Woodstock, hienoja esityksiä ja muikeaa ajankuvaa. Elokuussa 1999 tuli pidettyä soittajakollegoiden kanssa Woodstock-iltamat ihan siksi kun siitä festarista oli kulunut 30 vuotta, sopivasti nautintoaineita peliin ja sitten katsottiin leffa. 8) Ei mitään omakohtaista nostalgiaa kuitenkaan kun vuonna 1969 olin itse vasta 2-vuotias.

Omat suosikkipätkät siitä... niitä on monta, tässä pari maistiaisiksi:
Canned Heat, erityisesti kannattaa panna merkille basisti Larry Taylorin, öh, eläytyminen biisiin :D
http://www.youtube.com/watch?v=dVF4--uslh4&mode=related&search=

Santana - Soul Sacrifice: bändillä aivan hil-li-tön groove ja ehkä koko festarin komeinta rumputyöskentelyä tarjosi Michael Shrieve joka oli silloin vain 19-vuotias (!). Jostain Santana-historiikista luin muuten että Carlos Santana oli keikan aikana meskaliinitripillä, hyvin se soitto silti kulkee..
http://www.youtube.com/watch?v=XnamP4-M9ko&mode=related&search=

The Who - Sparks: ankaraa paahtoa, Townshend soittaa tosi hienosti eikä Keith Moon ollut vielä päässyt lihomaan ja rapistumaan. (Tuo Who-pätkä on kopioitu Kids Are Alright-leffasta kun siinä on alussa Townshendin haastattelu, mutta liveosuus on kuitenkin Woodstockista)
http://www.youtube.com/watch?v=eiEHhXKFW7c
 
Minuun on kolahtanut seuraavat hauskat musiikkiaiheiset elokuvat:
The Blues Brothers http://www.imdb.com/title/tt0080455/
Wayne's World http://www.imdb.com/title/tt0105793/
Wayne'e World 2 http://www.imdb.com/title/tt0108525/

Nuo kolme olen katsonut uudestaan viime vuosien aikana ja ihan yhtä hyviä ne on vieläkin. :D.

Ja sitten mielessä on vielä yksi leffa joka on sekä hauska että muutenkin hyvä. Irlantilais-soulia:
The Commitments http://www.imdb.com/title/tt0101605/
Elokuvaa tehdessä laulusolisti Andrew Strong oli 17 vuotias. Uskomaton laulaja ikäänsä nähden sanon minä.
 
Petethebassman sanoi:
Tuolta Pirkan mainitsemalta kaudelta yksi musaleffa jota voi suositella lämpimästi on tietty Woodstock, hienoja esityksiä ja muikeaa ajankuvaa.

Tunnistat kenties avatarani :) Minä kun muistelin että se Santanan rumpali oli vasta 16v. Ihan nuori kloppi se oli! Mutta kyllä paukutti. Sitten oli Alvin Lee ja I'm going home... ja jotta jammaa.
 
Tuossa ylhäällä mainittiin The Commitments leffa.Se on tosiaan aivan mielettömän hieno elokuva.Mä ostin sen aikoinaan vhs-kasettina kun se julkaistiin.Olen yrittänyt sitä etsiä dvd-julkaisuna.Mutta ei sitä tunnu löytyvän mistään.Ei varsinkaan teksteillä varustettuna.Tuota vhs-versiota kyllä tulee usein katseltua.Vaikka nauha onkin parhaat päivänsä jo nähnyt.

Blues Brothers on kanssa erittäin loistava elokuva.Taitaa olla paras "oikea" musiikkileffa.Blues Brothers 2000 on kanssa musiikin osalta laadukasta tavaraa.Mutta ei se leffana ole läheskään niin hieno kuin ykkönen.Mutta kyllä sitäkin tulee usein katseltua.

High Fidelity leffaa ja kirjaa tulikin jo hehkutettua tuolla kirjakeskustelussa.Mutta kannattaa siitä vielä tässäkin hehkuttaa.Yleensä tämmöisestä erinomaisesta kirjasta ei saa tehtyä hyvää elokuvaa.Mutta tämä on ehdottomasti poikkeus tapaus.Elokuva on tosiaan todella hieno esimerkki hyvin onnistuneesta kirjan siirtämisestä valkokankaalle.

Standing in the shadows of Motown täytyy ehdottomasti mainita tässä ketjussa.Tämä dokkari kertoo Funk Brothers bändistä.Joka soitti kaikilla tärkeillä Motown tuotoksilla taustabändinä.Dokumentti on erittäin hauska ja samalla koskettava tarina tästä unohdetusta yhtyeestä.Dokumentissa on paljon hyvää musiikkia mukana.Laulajina vierailee mm.Ben Harper,Joan Osborne,Bootsy Collins ja Chaka Chan.Livenä soitetut pätkät osoittavat että Funk Brothers soittajat ovat edelleen vetreässä soittokunnossa.Vaikka ihan pikkuisen ikää alkaakin jo olemaan.Ehdottomasti Top-5 julkaisu musiikkidokkarien sarjassa.Voidaan suositella kaikille musiikista kiinnostuneille.

Jos tuossa tuli hehkutettua hienoja musiikki leffoja.Niin tähän väliin on hyvä laittaa myös yksi varoitus.Ostin viime perjantaina Rolling Stones kitaristi Brian Jonesista kertovan leffan Stoned.Pettymys oli erittäin suuri elokuvan katsottuani.Leffa oli mielestäni erittäin huono ja tylsä.Vaikka olenkin kova Rolling Stones fani.Niin en meinannut millään jaksaa katsoa tätä loppuun asti.Elokuva oli kaikessa karmeudessaan jo lähes camp tavaraa.Tätä voisi verrata vaikka lööppilehtien tapaan tehdä juttuja.Kaivetaan kaikki sensaatio hakuinen materiaali esille.Ja aletaan mässäilemään sillä.Kyllä Brian Jonesin elämään varmaan kuului muutakin kuin viina,huumeet,seksi ja väkivalta.Ketä fania kiinnostaa katsella tämmöistä tavaraa.En usko että ketään ainakaan uskaltaa semmoista tunnustaa.Tätä samaa jankkaamista on saanut lukea useista Rolling Stones kirjoista.Vaikka Brian olikin lievästi sekopää.Niin silti voisi kertoa miehen tekemisistä hieman toiseltakin kantilta.Niin ja tämän elokuva kuuluu siihen sarjaan.Jonka mukaan Jones ei hukkunut vaan hänet hukutettiin.En ota siihen mitään kantaa.Mieluummin diggailen mihen saavutuksia musiikin saralla.Muusikkona Brian Jones oli jotain suurta.Onneksi ainakin minä ja monet muut fanit pitävät sitä tärkeimpänä asiana.Tällä leffalle annetaan viikon "älä osta" suositus.
 
Katsokaahan Walter Hillin STREETS OF FIRE.

Musa Ry Cooderilta, ehdottomasti parhat "konserttiosuudet" , bussissakin laitellaan accapellaa...
Tarinakin taattua Hill- kuljetusta.
Suosittelen
 
Tuossa ylhäällä mainittiin The Commitments leffa.Se on tosiaan aivan mielettömän hieno elokuva.Mä ostin sen aikoinaan vhs-kasettina kun se julkaistiin.Olen yrittänyt sitä etsiä dvd-julkaisuna.Mutta ei sitä tunnu löytyvän mistään.Ei varsinkaan teksteillä varustettuna.

Sitä ei varmaankaan saa suomenkielisillä teksteillä. Tilasin omani Cdon:sta ja siinä ei ole suomenkieliistä tekstitystä (mikä ilmenee myös Cdonin sivuilta). Hinta taisi olla yli 20e.

Musiikkileffoista pitää myös mainita
Pink Floyd The Wall: http://www.imdb.com/title/tt0084503/
Tuon olen nähnyt BioBio elokuvateatteissa 80-luvun lopulla. Elokuvahan on vuodelta 82, mutta tuo pyöri tosiaan uudestaan BioBiossa vielä myöhemmin. Tykkäsin silloin tuosta paljon ja Watersin aikainen Pink Floyd on muutenkin ollut aina lähellä sydäntä. Täytyy jossain vaiheessa katsoa tuo leffa uudestaan jos vaikka vieläkin tykkäisin.

U2: Rattle and Hum: http://www.imdb.com/title/tt0096328/
Dokumentti U2:n kiertueelta vuodelta 1988. Tykkäsin silloin mutta muistkuva leffasta on aika hatara. Ainut kohta, jonka muistan on kun rumpali lopetti soittamisen kun piti raapia jalkaa. Oliko sitä mielenkiintoisempia kohtauksia? Luultavasti. Musiikki ainakin on hyvää.
 
Laitetaanpa tähänkin jotain (alkuun itsestäänselvyyksiä):

Pink Floyd - The Wall (1982, Alan PArker) - Näin tämän elokuvateatterissa esimmäisen kerran, mykistyttävä!
Led Zeppelin - The Song Remains The Same (1976)
The Rolling Stones - Let's Spend The Night Together (1982) - myöskin leffateatterissa, järisyttävä!
The Great Rock 'n' Roll Swindle - eipä tällä paljoa Sex Pistolsin kanssa tekemistä ole, vaikka bändi pääosassa onkin. Näkemisen arvoinen joka tapauksessa. Mulla on tästä jossain laatikon pohjalla iso elokuvajuliste.
Blank Generation - mukana Richard Hell, Andy Warhol jne. ei tää mikään huippu ole, mutta kannattaa tsekata jos kohdalle sattuu.
Chuck Berry - Hail! Hail! Rock 'n' Roll - V*tun hyvä dokkarimuuvi!
 
-Hellacopters:Goodnight Cleveland
Dokumentti kertoo Hellacopters bändin USA kiertueesta 2002.Filmi on erittäin mukavaa katseltavaa.Tästä dokkarista tulee hyvin esille miten korutonta kiertäminen voi olla.Hellacopters vetää keikkoja pienissä klubeissa.Missä mikään ei todellakaan ole luksusta.Bändi on ollut erittäin läheinen mulle ensimmäisestä levystä lähtien.Olen Hellat nähnyt livenä ainakin 10 kertaa.Tämän dokumentin nähtyäni bändin arvostus nousi vieläkin korkeammalle.Tämä on erittäin hyvä esimerkki hyvin onnistuneesta kiertuedokkarista.
 
-Sacred Steel:The Steel Guitar Tradition of the House of God Churches
Tässä erittäin hyvä dokkari gospel/steel guitar musiikista.Dokkarin on julkaissut Arhoolie.Jonka kautta onkin tullut paljon hyvää musiikkia.Dokumentissa musisoivat mm.Campbell Brothers ja Robert Randolph.Erittäin hienoa sacred steel musiikkia ja asiallisia haastatteluja.Tästä on hyvä alkaa tutustuminen kyseiseen musiikkiin.Suosittelen vaikka gospel/sacred steel ei olisi vielä tuttua tavaraa.
 
Cameron Crowen puoliomaelämäkerrallinen Almost Famous

Aivan ihana leffa!!! Paikallinen kriitikko kirjoitti arvostelussa: "elokuvaa katsellessa teki mieli halata itseään".
Elokuvan bändi ja kappaleet ovat aivan kamalia (vrt. youtoo), mutta se on tässä sivuseikka. Mikäli Kummisetä trilogian kahta ensimmäistä osaa ei olisi ikinä tehty, niin tässä puhuttaisi maailmanhistorian parhaasta elokuvasta.

Elokuvan paras repliikki: "I never said I was a golden god . . . or did I ?"

Suosittelen isojen pusujen ja sampanjapullon kera!! :)
 
Back
Ylös