Suoravetosoittimet LP

No joo,

Onhan noita muitakin kuin Technics SP10. Mikro Seikin lisäksi varmaan Luxin 300 on ihan ok, samoin 555 jne. Käsittääkseni tuo KKoskelan EPA100 vipukin on enemmän kuin ok. Henkilökohtaisesti karsastaisin robottivarsisia Denoneita ym. Ovathan monet soittimet hienon näköisiä, mutta se soundi ei läheskään aina ole ulkonäön kanssa samassa suhteessa.

Nopeuden korjauksessa ei ole mitään vikaa, kun tiedetään miten se tehdään. Alkuaikojen japsisoittimissa se ei ollut erityisen toimiva musiikin toistoa ajatellen. SME:kin on parannellut omaa elektroniikkaansa, jo kolmas versio menossa. Itselläni on kokemusta noista kaikista ja viimeisin on ehdottomasti paras. Kuten Korvanlehteen aikoinani kirjoitin, niin mm. rytmiikka parani selvästi tällä viimeisellä powerilla.

Suoravetosoittimiahan löytyy lisäksi esim Goldmundilta: Studio, Studietto. Goldmund tosin varoitteli jossakin vaiheessa käytetyn Goldmundin ostoa sivuillaan, koska varaosia mm. moottoria ei ole enää saatavilla.

Yksi moderneimpia suoravetosoittimia lienee hiilikuituplinttinen Grand Prix Audion Monaco. GPA:n soittimessa moottorin magneettikenttä pitää huolen levylautasen sivuttaislaakeroinnista ja ainoa mekaaninen kontakti on pystylaakeroinnin kuula. Moottorinohjausta varten on kehitetty oma DSP-ohjelma joka korjaa nopeutta todella vinhaan tahtiin. Lisäksi tuo plintti on erityisellä pieteetillä kehitelty, jossa oppia on otettu mm.omista laitetelineistä. Hintaa tuolla jenkkisoittimella on melkoisesti, mutta ainakin teoriassa se on melkoisen edistyksellinen lajissaan.

Torvihörhö
 
Vähän vähemmän musikaalisena ihmisenä otan osaa keskusteluun. Minulla on kakkossoittimena Dual 505-4. Siinä on loppukatkaisu, eikä edes täysin pilalle mennyt äänikään. Twiikkasin soitinta paperikonematolla laittaen palat mattoa jalkojen alle. Olen tehnyt saman twiikin toiseenkin soittimeen ja tuo twiikki kyllä toimii.
Ykkössoittimena on Audiomeca Roma, tuossa ei ole loppukatkaisua. Yleensäkän paremmissa soittimissa ei ole loppukatkaisua, jota pidetään musiikintoistoa huonontavana asiana.

Itse pidän nykyisestä laitteistostani, mutta voin yhtyä Ossin ja Torvihörhon kommentteihin. Jospa Mika hommaisit sen Linnin ja Dualin, myisit sitten ProJectin pois. Olen kuullut Ossin Linniä ja se todella kuulostaa hyvältä.
Makuja on toki monia, toiset haluavat jopa katsella kaunista-suodaan se heille. Musiikinkuuntelu on niin monimuotoista ja on kiva ettei kaikki kuulosta samalta. Monista eri laitekokonaisuuksista olen kuullut huomioita herättäviä erilaisia kuuntelukokemuksia.

On hyvä kuunnella eri systeemejä, niin tulee tietoiseksi minne suuntaan itse haluaa kehittää laitteistoaan.
 
Ompas aivan perkuleen ruma laitos. Ei pojat tämän näköinen kaveri voi tuommoista hommata, menee niin rajusti kokonaisuus pakkasen puolelle eli joku roti se sentään olla pitää.. :)
 
Mika K sanoi:
Ompas aivan perkuleen ruma laitos. Ei pojat tämän näköinen kaveri voi tuommoista hommata, menee niin rajusti kokonaisuus pakkasen puolelle eli joku roti se sentään olla pitää.. :

Niin, eikös tässä jo ole moneen kertaan sanottu, että LP12?
 
Joitakin soittimia omistaneena sanoisin, että LUX PD-300/SME 310 yhdistelmää on enempi ikävä, kuin LP12/ITTOK III:sta. Ei silti, kyllä minä tuon skotinkin kanssa tulin hyvin toimeen.

-128-
 
Mulla joskus oli tommonen suoraveto Luxman PD-291, ihan hienohan se oli. Mutta kyllä väittäisin että Duali pesisi tuon äänen osalta. Rasiana aikanaan Glanz:n tuotos, myöemmin Gradoa.
 
Luxman PD-291 on ihan eri sarjaa kuin PD300. 200-sarjalaiset erikseen. Vai? ??? Taitaa niitten 200-sarjalaistenkin speksit vaihdella paljon keskenään, mm. paino.
 
jiisimula sanoi:
Mulla joskus oli tommonen suoraveto Luxman PD-291, ihan hienohan se oli. Mutta kyllä väittäisin että Duali pesisi tuon äänen osalta. Rasiana aikanaan Glanz:n tuotos, myöemmin Gradoa.

Luxin 300 on kuitenkin vähän eri sarjaa kuin 291.
PD300 on hihnavetoinen, jousitettu (pelkkä) pyöritin jossa on parikymmentä kiloa enemmän massaa kuin 291 -soittimessa. Kolmesatasessa oli myös manuaalinen alipaine-imuri, joka oli ihan hyvä niin kauan kun tiivisteet kestivät.
PD-291:kin minulla on joskus 80-luvun alussa ollut. Vähän tuon ajan keskivertoa parempi soitin, jossa muuten oli äänivartena "kilon halko".

Tuon Mutasen mainitsema PD-555 ja myöskin sen pikkuveli PD-444 ovat hyvin haluttavia äänilevyn alustoja.
Uudemmat PD-310 ja PD-350 ovat niin ikään komeita pelejä, mutta eivät kuitenkaan ihan kolmesatasen tasoa.

-128-

(Kappas. Manner ehtikin jo tähän väliin)
 
Niin, toiset kuuntelee enemmän silmillään, kuin korvillaan..
Sitähän se high end juuri on.

Vai Lux... heheh. No joo. Kopioidaan ulkomuotoon oleelliset
tunnistetekijät siitä parhaasta, hiukan hohtoa ja finessiä
viimeistelyyn ja pannaan hienoja teknisiä gimmikryjä.
Siinä se on yksinkertainen massaan uppoava resepti.
Ja tulee aina olemaan. Ns. japanilainen Xerox-design.
Niinkuin tojotatkin ym tehdään.

Monesta kakusta on ihan hyvä puhua tässä yhteydessä.
 
Toisinkuulija sanoi:
Niin, toiset kuuntelee enemmän silmillään, kuin korvillaan..
Sitähän se high end juuri on.

Vai Lux... heheh. No joo. Kopioidaan ulkomuotoon oleelliset
tunnistetekijät siitä parhaasta, hiukan hohtoa ja finessiä
viimeistelyyn ja pannaan hienoja teknisiä gimmikryjä.
Siinä se on yksinkertainen massaan uppoava resepti.
Ja tulee aina olemaan. Ns. japanilainen Xerox-design.
Niinkuin tojotatkin ym tehdään.

Monesta kakusta on ihan hyvä puhua tässä yhteydessä.

Siinäpä meillä on oikea besservisseri :p

-128-
 
Mikäs se muuten on 'tojotan' esikuva nykyisin? Noin laatumielessä? ;)
 
Littunatelkkari sanoi:
Siinäpä meillä on oikea besservisseri :p

-128-

Niinpä, mutta jotkut sanovat, että sodassa, rakkaudessa ja markkinoinnissa kaikki keinot ovat sallittuja. Jokainen saa päätellä mistä tässä tapauksessa on kyse... >:D

t. jjahifi
 
Luxman PD-300, PD-555 ja PD-444 olivat kyseisen valmistajan parasta osaamista. Minusta jos puhutaan Luxmanista, niin nuo mallit on hyvä muistaa. Muistaakseni esim. PD-300 oli pitkään mm. Hifi News:in Martin Collomsin referenssi-pyöritin, siis 80-luvulla.

Torvihörhö
 
kkoskela sanoi:
sl-m1-arm-in.jpg


Tuommoinen viritelmä on tuossa minun varressa, eli viiden rubiinikuulan varassa aina kukin nurkka.
Noissa on lyhyt ja paksu jousi joka huolehtii tuon kontaktin sopivana pysymisestä.

Minusta ihan hyvin toimiva soitin.
Osta vaan Mika suoraveto loppukatkaisulla, perustetaan Ouluun jääräpää jaosto... :D

Onko tääkin brittihifikauppias?

kyselee poppari
 
poppari sanoi:
Onko tääkin brittihifikauppias?

kyselee poppari

Mitä meinaat? Japaniksihan nuo tekstit on, japsihifin, en nyt sano fani, mutta tyytyväinen omistaja...

Toisinkuulija sanoi:
Niin, toiset kuuntelee enemmän silmillään, kuin korvillaan..
Sitähän se high end juuri on.

Kyllä se jaksaa, eikös Ossi täällä Oulussa olisi aika tulla pitämään luento. Kiinnostunutta porukkaa löytyy, ja halua kuulla sitä parasta.
Messudemot on yleensäkin vähän sinne päin, mutta ei se kyllä syksyllä millään lailla vakuuttanut. Se paras
Tule ja vakuuta, äläkä vain rakkikoirana räksytä siellä taustalla.
Yritän kyllä sinnepäin tullessa saada luvan ja ajan päästä kuulemaan sitä parasta.
Jospa sitten nuo kamat joutais vaihtoon.
 
Joo, anteeksi kommentti PD-291, luulin että tässä topicissa jauhettiin yleisesti suoravetosoittimista.. Ilm. sitten ei.
 
Kaipa tässä puhutaan. (Huomasin vasta vastattuani, ettet välttämättä rinnastanut PD-300 soittimeen, josta juuri edellä puhuttiin. "Tommonen" oli ehkä ratkaiseva sanasi niin luulemaan. Anteeksi vaan. =) (Eihän täällä osata lainata toisen tekstiä, kuten minunkin vastauksestani voi todeta.)

Minulla oli PD-291:tä kevyempi PD-284. Sekin on kelpo soitin, hyvä ääni.

http://www.hifi-studio.de/hifi-klassiker/plattenspieler.htm
 
Juu:)

Kait noita kiva keräillä olis jos tilaa oisi.. en kauhean korkealle tuota PD-291:stä kuitenkaan arvostaisi.
 
Mika K sanoi:
Juu robottivarsia ei tueta jos Denoniin kallistutaan. Olen ollut siinä uskossa että moni on päivittänyt jotenkin noihin Denoneihin esim. SME:n varren ja olisi ollu ihan bueno. Olenko aivan hakoteillä jos kuvittelen että nuo paremman pään DD denonit olisi ihan asiallisia pelejä.. ???

Nuo Kenwoodit on myös ainakin jenkkilässä aika arvostetuja vermeitä, euroopassa ebayssa aika edullisia. Ehkä semmoinenkin saattaisi olla vaihtoehto millä DD kieputinta voisi kokeilla.

No et ole, tommoinen dp-80 olisi aivan ehdoton. Denoneissa hinnat yhdessä vaiheessa karkas aika mahdottomiksi, mutta viimeaikoina olen ollut havaisevinani pientä maltillistumista tai sitten mulla on tulot nousseet. Just tommoinen pianolakattu jalopuulaatikko Denonin UFO-n muotoisella koneistolla olis just se oikee. Niillä oli myös erilaisia runkovaihtoehtoja johonkin aikaan jopa sellaisia, jossa paikat kahdelle äänivarrelle. Kaikki Denonit eivät siis olleet robottivartisia. Samasta syystä joskus näkee pelkkiä dp-sarjan koneistoja. Emmä sitä robottivarttakaan ihan ensimmäiseksi vaihtamaan lähtis, mutta kukin makunsa mukaan kunhan kuuntelematta ei tee mitään. Samoin kenwood pianomustana olis aika ässä. Tosiaan noita kenwoodeja löytyy näistä kaikkein edukkaimmin.

Listalta jäi vielä puuttumaan JVC:n QL-55 ja 66 tässä kuolevaisten hintaluokassa, Varsinkin JVC:n hommaamisessa pitää tosiaan käyttää niitä nahkalärpäkkeitä eikä vaan lukea valmistajan nimi kannesta niin kuin jotkut hörhöt tuntuvat jossain päin tekevän. Onneksi täällä hifiharrastajien foorumilla suhtaudutaan kaikkeen avoimin mielin. Lottovoittajaluokkaan jää vielä Denon dp-100 (ikinä en ole sellaista nähnyt myynnissä missään) ja kenwoodin kd-07.

terv.
-poppari-
 
Back
Ylös