Suoravetosoittimet LP

Mika K

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
14 196
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Onkos täällä porukalla kokemusta noista paremman pään suoravetoisista soittimista tuolta 80-luvulta? Esim. Denon DP60 tai DP67, Yamaha YP-D8 tai jotkut vastaavat hifimmät japsimyllyt? Ja tietty Thorens on yki vaihtoehto. Karilla ainakin on se Teknarin SL-M1 ja se on aika namu otus ja käytännössä testattukinoikein toimivaksi peliksi. Kommentteja ja suosituksia otetaan vastaan.

Pidän noiden ulkonäöstä todella paljon ja olenkin kauan haaveillut ostavani tuommoisen itselleni esim ebaysta myös käytön helppouden takia kun nykyään tuon täysmanuaalisoittimen kanssa ei aina ole mahdollisuutta puuhastella kun täytyy pikku-Ukon kanssa touhuta ja silti vinyyliä olisi mukava kieputtaa enemmänkin. Aina kun levy loppuu niin kadet on työtä täynnä tai sitten ihan kirjaimellisesti paskassa ;) ja niinpäs ainakin automaaginen loppukatkaisu olisi poikaa..

Pari kivaa kuvaa kyytipojaksi.

Denon DP 60

denondp60l.jpg


Yamaha YP-D8

yamahaypd81.jpg


Kenwood KP-7010

kp-7010.JPG
 
Jos Japsi-Vintagea halajat, niin Technics SP10-/SP10MK2-pyörittimet on parasta, unohtamatta Garrard "Hinkkas" Kolmenollaykköstä. Muut lienee ajanhukkausta...

Torvihörhö
 
Ai niin, vielä unohtui EMT:n soittimet ja tietenkin vanha kunnon LP12, joka on todella hiljainen verrattuna vaikkapa Thorens:sin 160-soittimeen, jonka jousitus kolisee kuultavasti.

En ikinä unohda sitä kokemusta, minkä koin siirtyessäni Thorens 160Mk2 soittimesta Oracle Delphi Mk kakkoseen, täydellinen hiljaisuus Thorenssin kolinoista. Ei niitä kolinoita kukaan jaksa kuunnella, jos on kuullut hiljaista soitinta.

Torvihörhö
 
Technicsin 1200/1300/1400-sarjaiset pelit (70-luku) ovat järeätä tekoa, eivätkä ilmeisesti ihan kehnoja muutenkaan. Samoin Pioneerilla ja Kenwoodilla oli tuohon aikaan yritystä tukevimmissa malleissaan. Valitettavasti monien muskeli-japsien äänivarret olivat luokattomia - klappia tuntuu tolkuttomasti eikä säätämälläkään saa välyksiä kuntoon. Jotta olkaatten tarkkana. Denonin robottivarret... hmm... no, oli ne 'hienoja'.
 
Juu robottivarsia ei tueta jos Denoniin kallistutaan. Olen ollut siinä uskossa että moni on päivittänyt jotenkin noihin Denoneihin esim. SME:n varren ja olisi ollu ihan bueno. Olenko aivan hakoteillä jos kuvittelen että nuo paremman pään DD denonit olisi ihan asiallisia pelejä.. ???

Nuo Kenwoodit on myös ainakin jenkkilässä aika arvostetuja vermeitä, euroopassa ebayssa aika edullisia. Ehkä semmoinenkin saattaisi olla vaihtoehto millä DD kieputinta voisi kokeilla.
 
Noiden Teknareiden varrethan ovat kuitenkin melko järkeviä laakeroinninkin suhteen, eikös?
 
Niin ja se LP12 olisi hiano, mutta tällä hetkellä olisi haussa hieman enemmän semmoinen yksinkertainen ja kaunis plug&play laite. Onko LP12:ssa muuten loppukatkaisua? Ei taida olla vai onko..
 
Minusta, jos ajattelee asiaa järkevästi, niin LP12 on järkevin vaihtoehto. Teknarin SP kympit on ylihintaisia, samoinkuin Garrardit. Ebay on pullollaan hyviä Sondekkeja, joihin saa varaosia hyvin. Lisäksi, joku näkyy tekevän jopa upgreidaus plinttejä Sondekkiin. Linnin hinnat ovat järkeviä, koska tarjontaa löytyy ja oikein viritetty LP12 kuullostaa todella hyvältä. Nuo muut soittimet ovat enemmän tai vähemmän riskiostoksia.

Torvihörhö
 
Näin olen ymmärtänyt.

Aika hieno ratkaisu olisi jos laittaisi kaksi soitinta, Linnin LP12 olisi toisena viimosen päälle säädettynä ja twiikattuna ja sille kaveriksi sitten "arkikäyttöön" joku tuommoinen 80-luvun Denoni tjsp suoravetoautomaatti.. :D Eikun mietintämyssy päähän..
 
Loppukatkaisu vimputtimia on ainakin löytynyt myös jälkiasennus-laitteina. Alphason on ollut yksi sellainen. Sopisi varmaan miettiä myös, kumpi on tärkeämpi soundi vai loppunosto?

Torvihörhö
 
Mika K sanoi:
ja sille kaveriksi sitten "arkikäyttöön" joku tuommoinen 80-luvun Denoni tjsp suoravetoautomaatti.. :D Eikun mietintämyssy päähän..

Hah, pölyyntymään se jäisin LP12:n rinnalla! :D
 
Kyllä semmoinen laitos täytyy saada, jossa on tuo loppukatkaisu. Voi silloinkin huoletta kuunnella vinyylejä vaikka on yksin pikku-Ukon kanssa kotona hästäämässä.. :D
 
pmutanen sanoi:
Sopisi varmaan miettiä myös, kumpi on tärkeämpi soundi vai loppunosto?

Varmasti. Olin vannoutunut loppukatkaisuihminen, mutta sitten tapahtui hyvin helppo käänne. Onhan minulla cd-soitinkin. Eikö Mikallakin?

Sitäpaitsi ei kai se neula siinä lopussa ylettömästi kulu. Vai taidat ajatella jotain nukuttamista, jossa itsekin nukahdat.
 
Mika K sanoi:
Kyllä semmoinen laitos täytyy saada, jossa on tuo loppukatkaisu. Voi silloinkin huoletta kuunnella vinyylejä vaikka on yksin pikku-Ukon kanssa kotona hästäämässä.. :D

Hittoon ne loppukatkaisut! Ei se ole vaarallista jos se rasia siellä lopussa aikansa vahingossa kyntäisikin.
 
Kakkossoitinta (siis sitä 'huonompaa') ei sitten juurikaan tule käytettyä. Trust me, I know...
Kaksi erilaista hyvääkin on lopulta vähän iinä ja iinä 8)
 
Niin kyllä se neula joskus siellä hieman kyntää turhaan ja napsuu, eikä se vaarallista ole. Kuitenkin semmoinen ominaisuus on tuo loppukatkaisu, joka olis mukava olla kun väliilä on tilanne päällä yläkerrassa tai on jossain jotain touhuamassa esim nukuttamassa tai jotain. Tätä mieltä on varsinkin hallitus, joka kanssa toisinaan vinyylejä mielellään kuuntelee kun kotona päivät yksin on. Sen kuuntelu ei kuiteskaan ole niin keskittynyttä että koko ajan vahtaisi mitä siellä tapahtuu ja joskus on pidempäänkin jäänyt turhaan kyntämään.

Vaarana tietty ons e ettei tulkisi itse kuin toista käytettyä, mutta ehkä hallitus ainakin voisi käyttää sitä toista.. :D
 
Ne loppukatkaisut on akkojen vehkeitä! Ei sanaakaan enää! Et saa ostaa sellaista!


:D
 
Back
Ylös