Suoravetoisen DJ-vinyylisoittimen virittäminen kuunteluun

T.TiGR

Käyttäjä
Liittynyt
4.2.2010
Viestejä
3
Näin osion mukaan, harrastuksen alkutaipaleella kiinnostuksen herättyä olen ajatellut virittää toisen levarini kotikuunteluun. Käyn harrastuksena pyörittelemässä vinyylejä muutamia kertoja vuodessa joten isommat modifikaatiot eivät käy. Käsittääkseni rasian vaihdosta voisi lähteä liikkeelle. Mitäköhän tässä pitäisi ottaa huomioon?
Ja toinen päivitettävä asia olisi kai levarin etuvahvistin. Soittimessa on phono/line katkaisin joten joku sisäinen siellä varmasti on mutta minkä laatuinen. Laite maksaa noin 400€ tänä päivänä. Ja levari on myös suoravetoinen joten ehkä sekin pitäisi ottaa huomioon etusta valitessa? Hirveän montaa sataa en viitsisi näin aluksi asiaan sijoittaa jos vaikka hallitus myöntyisi vielä joskus kolmannen levarin taloon tuomiseen;)

Mitä muuta asiaan liittyy?
Ajatuksia?
Neuvoja?

Olennainen osa laitteistosta on:
2*Synq-Audio X-TRM1 (http://www.synq-audio.com/#product=x-trm1)
Marantz SR5004
2*Aurelia Magenta
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Kolme teknaria omistaneena, koetan kirjoittaa jotakin.

Teknari on ylivoimaisesti paras noihin hifimodifikaatioihin. Riaa:ta en sinuna lähtisi vaihtamaan ensinkään. Jos rasian tulee olla dj-käyttöönkin kelvollinen, voinet hommata kruunuradiosta Gradon dj200i:n, Sen raitaseuranta dj-käytössä ei ole huippuluokkaa, eikä sen antojännitekään ole kovin korkea, eli mikseriltä vaaditaan enemmän gainia. Ääneltään se on dj-rasioista paras.

Yksi vaihtoehto olisi ostaa toinen rasiakelkka jostakin dj-puljusta halvalla ja kiinnittää siihen vaikkapa ljudiasta Grado Prestige Gold. Pienellä tuurilla tuo Gold-sarjan neula kävisi myös DJ200i:n rasiaan, eli voisit selviytyä aina tilanteen mukaan vain neulaa vaihtamalla. Ljudian hinta Goldille lienee Euroopan halvin. DJ-sarjaa eivät tiettävästi myy lainkaan.

Toinen tviikki on vaihtaa johdotus parempaan ja kokeilla kotelon sisälle bitumia. Laitan tästä yyveetä, koska mulla saattaa löytyä tähän ratkaisu.

Vinkkjä halvoista hifirasioista löydät keskustelupalstan vinyyliosion ketjuista.

Yst. Terv.
-svoo-
 

T.TiGR

Käyttäjä
Liittynyt
4.2.2010
Viestejä
3
Kiitos ajatuksista. Ajattelin hankkia Ortofonin Concorde-tyyppiset, suoraa varteen kiinnitettävät rasiat soitto käyttöön jolloin kelkka jäisi kuuntelurasialle. Enkä siis ajatellut vaihtaa sisäistä etuvahvistinta vaan ottaa ottaa kuuntelu käytössä signaalin vahvistamattomana ulos levarista ja vahvistaa se mahdollisesti laadukkaammin suoraan vahvistimeen, unohtaen mikserin täysin välistä. Onko jokin syy miksei näin kannattaisi tehdä?

T.TiGR
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Moi,

Ei ole. Olet ihan oikeilla jäljillä. Värkkäilin joskus mixuppeja promokäyttöön ennen radiokeikkoja ja tuli kokeiltua vähän parempiäänisen mikserin linjaottojen kautta myös erillisiä riaa-korjaimia. Ne olivat tosin vain Pro-Jectin Phonobox, Phonobox MK 2 ja Phonobox SE. Yksikään näistä ei kumma kyllä yltänyt mikserin oman riaa:n tasolle. Käytännössä tarkoitan, että mm-rasioille dedikoitua hyvää riaa:ta ei saa ihan halvalla, mc-rasioille se tulee sitäkin kalliimmaksi. Eniten kiistatonta parannusta tuottaa juuri rasiavalinta ja tietenkin sen kohdilleen säätäminen, mikä sinulta onnistuukin keskimääräistä paremmin. Jos katsot tarpeelliseksi upgreidata suoraan mc-rasioihin, muistathan kiinnittää erityistä huomiota kaapelien ja riaa:n sähköisiin arvoihin.

Tilanteesi näkisin aika hyvänä. Levysoitin itsessään vaikuttaa paremmalta kuin oletinkaan, ja erikseen dj-käyttöön dedikoidut concordemallit ovat lyömätön järkihanke tapauksessasi, imo. Oikeastaan voisit suoriltaan unohtaa mainitsemani Gradon rasiat ja katsastaa vaikkapa jotakin oikeasti sinua kiinnostavampaa. Se mc-rasian hommaaminen voi olla iso juttu, mutta sieltä löytyy todellisia helmiä mm. Benziltä ja Dynavectorilta. Käytännössä tällaisen rasian ja soveliaan riaan hommaaminen räjäyttää tietenkin budjettisi.

Imagination, use it as a weapon. Hyvää mm-rasia voisi olla helpoin tie. Koko summa, mikä se sitten lieneekään, tuohon. Olisiko se siinä? Sisäisellä riaa:lla eteenpäin. Ehkä sinne voi kolvata parempaa johdinta sisuksiin ja läiskiä hieman bitumia minne nyt saat mahtumaan. Tuskin menee hukkaan ja toteutuksen hinta kieppuu tuolla kahvirahan tuntumassa. Raskasmatto olisi vieläkin parempaa, ja sitä saisi varmasti hukkapaloja teollisuus-Etolasta.

Yst. Terv.
-svoo-

Ps. Laitoin yyveetä, tulikohan se perille?
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Anteeksi... Unohtui yksi mm-rasia. Nagaoka!
 

T.TiGR

Käyttäjä
Liittynyt
4.2.2010
Viestejä
3
Moro. Katselin noita Nagaokan rasioita ja sieltä löyty kohtuu hintaisia vaihtoehtoja Synqille. Lähdin siitä oletuksesta että dj-levarin varsi on hieman painavampi ja siihen löytyi rasioita. Kokemattomana ajatus rasian säätämisestä hieman hirvittää mutta eiköhän se tuosta kun lähtee vaan yrittämään.
Mikä tuon bitumin tarkoitus olisi? En kyllä usko että tuolla soittimen sisällä juurikaan tyhjää on, sen verran raskas/tasapainoinen se on.
Johdotuksien uusiminen kuulostaa mielenkiintoiselta. Kuinkakohan iso operaatio se olisi ja minkälaista piuhaa tulisi käyttää?

Mikserin riaa:sta en tiedä, mutta sen tiedän että se on digitaalinen ja soundi sen kautta huomattavasti heikompi kuin suoraa vahvariin joten kuuntelussa se jää välistä.

T.TiGR

ps. piuhan pituus ei riitä, soittopöytä ei olisi miellyyttävä aivan kajareissa kiinni.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Moi,

Ymmärretty. Jotain kuparijohdinta mikä on tefloneristettyä. Voinet kysäistä vaikka Niinimäen.comista Kimmolta. Eipä ole kallis paukku. Ei noissa rasioiden säädöissä tuolla levarilla sulla vaikeuksia tule, unohdat vaan hirvittelyt suorillaan.

Hyvä kun selvensit tuota riaa-osiota. Sitten se ei tule kysymykseen. Joka tapauksessa siihen saa panostaa jonkin verran, että saa kannattavan paranuksen sointiin.

Harmi, olisi olleet kivat välikaapelit ne mitä yyveenä tarjosin. Eivät soin maksa uusinakaan maltaita. Googlella löydät valmistajan sivut. Täällä osiossa ei mainosteta. On muuten hyvä asia, jos saat edes levysoittimelta riaalle suhteellisen lyhyen kaapelivedon. Siitä vahvistimelle tehtävä pääsääntöisesti jo helpottuukin.

Lykkyä tykö!

Yst. Terv.
-svoo-
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Bitumin merkityksen arvasitkin. Sen verran sanon, ettei se tässä asiayhteydessä ainakaan huononna signaalia.
 
Ylös