Suomen paras laulaja/lauluntekijä?

  • Keskustelun aloittaja v-a
  • Aloituspäivämäärä

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 704
Kaupunki
Helsinki
Jollei tätä vielä ole selvitetty, niin kysytään nyt.

Kuka on ehdokkaasi, ketä äänestäisit parhaaksi ja millä perusteella, jos yksi pitäisi nimetä maamme parhaaksi singer/songwriteriksi?

Avaan pelin omissa arvoissani aivan ylivoimaisella Tuomari Nurmiolla.

Perusteluina miehen muihin verraten käsittämätön monipuolisuus ja kyky uudistua ja vaihtaa tyylilajista toiseen tason juurikaan tipahtamatta.
Eino Leino -palkinnon arvoiset lyriikat kruunaavat kokonaisuuden. Miehen omin sanoin: "Aina siinä roiskuu kun rapparit rappaa, mut kun Dumari tulee, Dumari tappaa."

:) v-a

PS. Tuli äkkiä outo de ja vu, olenko avannut itse tällaisen ketjun jo aiemmin? Kääk! No menkööt sitten uudestaan, jos olen.
 
juice leskinen on musta ehdottomasti paras sarjassaan ( edesmennyt )
 
Pyhä kolminaisuus:

Tuomari Nurmio
Ismo Alanko
Juice Leskinen


Mihinkään paremmuusjärjestykseen heitä ei voi (luonnollisestikaan) laittaa. Mutta siis sanottakoon, että "He" ovat ne parhaat, taitavimmat, tyylitajuisimmat, vaikuttavimmat, omaperäisimmät ainakin minun korville ja aivoille. Taidankin ladata heidän tuotantoaan levylautaselle ja cd-kelkkaan huomenna, kun saan Holpotin paneelit koekuunteluun-ompahan ainakin moneen kertaan kuultua matskua.
 
Jiillä alkavat:
J. Vainio
J. Karjalainen
J. Leskinen
 
^^^
Kamalimmaksi/huonommaksi olisin ehdottanut.
Suurimmat keuhkot on mielestäni tällä hetkellä Taagella.
 
Dumarille olis täältäkin ääni lähtenyt, mut pistetään vaihtoehtona Jarkko Martikainen. Herralla on hieno, persoonallinen ja tunnistettava tyyli!
 
Ismo Alanko
J. Karjalainen
J. Leskinen

En osaa järjestykseen suoraan laittaa. Jokaisella oma tyylinsä ja oma juttunsa...paitsi tietysti kaikilla monia tyylejä :)
 
Puuhis sanoi:
Pate Mustajärvi

Laitas nyt Patelta muutama esimerkki. Siis hänen omia teoksiaan, ei Hanhiniemen, Juisen, tai jonkun muun tekeleitä. Siankorvaa ja raanavettä ei vielä kyllä riitä tässä ketjussa, vaikka mielipideasioitahan nämä on.

Jyri
 
Heittäisin kärkeen Hectorin, ja vieläpä kovalla marginaalilla seuraaviin. Tosin nyt kun puhutaan laulaja/lauluntekijöistä täytyy Harman kohdalla muistaa että mies on lainannut paljon myös muiden tekemiä lauluja käännettynä kielellemme. Hectorin sanoituksissa, varsinkin vielä 70-luvulla on todella nerokkaita oivalluksia. Väittäisin että mies olisi kulttihahmo (ellei ole?), jos olisi menettänyt henkensä traagisesti jossain vaiheessa (onneksi ei ole).

Villinä korttina heitän Peitsamon Karin, lyhyine oivaltavine tarinoineen mies on ainutlaatuinen maamme musiikkikartalla, osittain jopa maailmamme. Myös Karin parhaimmat vaiheet sijoittuvat 70-80-lukujen taitteeseen IMHO. Kaikkea en ole kuullut, mies lienee nauhoittanut 50+ albumia tähän päivään.

Edellämainituista arvostan kyllä Juicen sekä Dumarin kättenjälkeä suuresti, mutta omassa arvoasteikossani jäävät kyllä Hectorin taakse, siihen Peitsamon tuntumaan...
 
Omat:

Heikki Salo
J. Leskinen
G. Sundqvist
J. Vainio
A.W Yrjänä

Vieläkin tulisi lisää, mutta edellä mainitut näin nopeasti..
 
Hyviä lueteltu, lisäisin Rauli Badding Somerjoen.
 
Kumma kun Syrjää ei vielä kukaan maininnut. Minähän en mitään tiedä suomirockista, se on varma.
 
Dave Lindholm on tehnyt myös pitkän uran ja hyvinkin erilaista materiaalia julkaisten.
 
shellraiser sanoi:
Dave Lindholm on tehnyt myös pitkän uran ja hyvinkin erilaista materiaalia julkaisten.

Aijai minua tyhjäpäätä, unohdin Daven täysin! Heti löytää Dave sinne Hectorin kupeeseen omalla listallani.
 
Remara sanoi:

Jaa joku ehtikin jo. Ainoa jonka sanoitukset kestää päivänvaloa ja vaikka paperilta luettuna ilman myötähäpeää. No tais nekin mennä lopuksi "taiteelliseksi tekop@skaksi" vai mites se ite sanoi joskus jostain, siis nää lopunajan hörhöilyt avaruusteemoineen.
 
Aika paha kysymys, mutta vastaan Kauko Röyhkä.Eniten kulutettu täällä.
 
alspe sanoi:
Kumma kun Syrjää ei vielä kukaan maininnut. Minähän en mitään tiedä suomirockista, se on varma.

Suosikkeja mulle myös Eput, mutta en ihan osaa kategorioida kumpaakaan Syrjän veljeksistä singer/songwriteriksi, vaikka molemmat yhteen niputettuna ne sitä olisikin. Oisko ne singer/songwriterbrothers? No joo... Olikos se niin, että Pantse on kutsunut veljesduoa Suomen Lennon-McCartneyksi, Martti on siis se viiva siinä välissä.

Mutta toinen suosikki, eli Pauli Hanhiniemi kyllä osuu mielestäni kokonaisuudessan tänne oikein hyvin.
 
Hanhiniemen minäkin listaan henkkoht-lemppareiden kärkikastiin, sinne Juicen ja Göstan seuraan.
 
Back
Ylös