Subin valinta hintaluokassa max 700€

Rapsutus

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2010
Viestejä
13
hommasin genelecin malliston pienimmät hyllylle ja seuraavana listalla olisi subin hommaaminen,
en halua mitään äijä subia kuten hifimaailman uusimmassa oli esittelyssä, tarvisi olla pieni ja kuitenkin hyvin soiva ja aikas alas ulottuva, onko mahdoton yhdistelmä?
mitä kokemuksia kansalla on ja millaisia ehdotuksia löytyy?
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

700€ saat erinomaisen subbarin, joka tuskin raskaassakaan käytössä hyytyy poislukien puutalojen suuret huoneet elokuvapaineilla. Genelecin omat subwooferit lienee muu setti huomioiden aika hyvä vaihtoehto (näin taitaa saada helpon ylipäästön kaiuttimille). Muita hyviä vaihtoehtoja tuohon hintaan on vaikkapa BK Electronics:in mallit.
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

Listaa pienemmistä subeista:

- BKelecin XLS-200 on melko yleinen valinta (löytyy myös Gemini ja XXLS-400).
- Emotivalla on juuri nyt edullinen tarjous: http://emotiva.com/ultra_sub12.shtm ja http://emotiva.com/ultra_sub10.shtm Emotivan subeilla taitaa olla esikuvina Martin Loganin subit. Näitä saattaisi saada stereoparin tuohon hintaan, eivätkä varmasti ole hassumpia.
- Martin Loganin Dynamo 700 voisi irrota juuri ja juuri 700 eurolla uutena kun tinkii.
- Sunfiren HSR 10 tai 12 käytettynä, jos löytyy. Uutena hinta menee yli.
- SVS:n suljetut mallit lienevät myös hyviä, esim. tämä: http://eu.lsound.no/Avdelinger/Prod...2-NSD-Subwoofer---12-and-400W-DSP-100707.aspx Posteineen pikkusen yli 700€.
- Audio Pro:n joitakin malleja voisi myös katsoa, vaikka imo parempiakin vaihtoehtoja on olemassa.

edit. täytyy korjata etten tiedä käykö emotivan subit 230V-verkkoon.
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

BK:n XLS200 oli aikoinaan suoranainen pettymys. Toki se olisi voinut olla huonompikin, mutta musiikille se ei soveltunut ensinkään. Leffoillakin se oli aika ponneton pienestä koostaan johtuen. Loppujen lopuksi, en saanut missään vaiheessa onnistuneesti sovitettua Zu Druideille. ???
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

Vaihtoehdot toiveet huomioon ottaen ovat melkeinpä Genelec 5040 tai Anthony Gallo TR-1. Eivät ole mitään elokuva subbareita, mutta musiikilla toimivat säädettynä hyvin.
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

Porkka sanoi:
Anthony Gallo TR-1. Eivät ole mitään elokuva subbareita, mutta musiikilla toimivat säädettynä hyvin.

Gallo TR-1 on ihan ok, jos on pieni huone ja ei kuuntele kovin kovaa. Esim. kerrostaloon sopiva, jos löytää käytettynä n. 200 eurolla. 700 euron budjettiin löytyy parempiakin.
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

rajani sanoi:
700 euron budjettiin löytyy parempiakin.

Löytyy toki, mutta kun pientä kokoa haetaan niin tulee fysiikan lait peliin.. Eli 700 eurolla vaan SVS PC-12-NSD + Anti-Mode, nurkkaan häpeämään omaa olemustaan. :p
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

kiitoksia kaikista kannanotoista, svs pc-12nsd on liian korkia muuten kyllä olisin sellaisen hommannut, luulen että käännyn martin loganin dynamoa koittamaan
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

muuten kyllä lupaavan oloinen tuo rellin strada mutta mitoiltaan se ei sovi meikäläisen olohuoneeseen
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

Tulipa tässä mieleen, kun olin jo taannoin suunnittelemassa daccia tietokoneen jatkoksi, että jospa sittenkin sijoitan ensiksi vähän basson toistoon. Kuuntelen sen verran tuplabasarilla varustettua tavaraa että jamo sub 550 ei nopeudellaan täysin tyydytä. En viitsi luukuttaa kerrostalossa kamalasti, enkä niin tekisi muutoinkaan, joten oliskohan tuo kaikkien tuntema bk xls200 df vielä miten passeli, vai joko on tullut hintaluokkaan parempia vehkeitä? Jamo pysyy elokuvien katselussa paikallaan, on omiaan juuri siihen touhuun. Ja anti-mode minulta löytyy tietenkin tuolle bk:lle. Elokuvakäytössä jamo ei sitä tarvitse ollenkaan, kun sen sijoituspaikaksi löytyi sohvan välitön läheisyys. Kokeiltu juttu, edellisessä asunnossa ei toiminut lainkaan. Sohvakin tärähtää todella mukavasti subin paikallistumatta.
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

xami sanoi:
Kuuntelen sen verran tuplabasarilla varustettua tavaraa

Kunnollisilla kaiutin- ja vahvistinvalinnoilla saisit tuplabasarit toimimaan, jolloin et välttämättä edes huomaisi kun subbari olisikin sammuksissa. Subbari yleensä vain jatkaa toistaen ihan alimmat äänet, joihin pääkaiuttimet eivät kykene. Tämä tietysti riippuu omista tarpeista ja tottumuksista.

Jos lisäät toimimattomaan systeemiin vain isomman subbarin, niin lopputulos on saattaa jäädä vaisuksi ensi-ihastuksen kadottua.
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

Svoo sanoi:
BK:n XLS200 oli aikoinaan suoranainen pettymys. Toki se olisi voinut olla huonompikin, mutta musiikille se ei soveltunut ensinkään. Leffoillakin se oli aika ponneton pienestä koostaan johtuen. Loppujen lopuksi, en saanut missään vaiheessa onnistuneesti sovitettua Zu Druideille. ???
Siinä alkaakin olla pääkaiuttimet ja subi niin eri luokassa, ettei tuollaisessa asettelussa ole järkeä. Ei voikaan saada sopivaa suoritusta tuollaisella parituksella. BK:n valikoimasta eka edes hieman järkevä Druidien kanssa on varmaan 400.
 
Alkuperäiseen kysymykseen ehdotukseni olisi Genelecin 7050 käytettynä. Niitä meinaan liikkuu aika useasti ja saa reippaasti alle budjetin. Ei mahdottomia äänenpainevaroja mutta laatua.. Heittää jonkun rätin päälle jos ulkonäkö ei omaa silmää miellytä.. :D
 
Vs: subin valinta hintaluokassa max 700€

xami sanoi:
Kuuntelen sen verran tuplabasarilla varustettua tavaraa että jamo sub 550 ei nopeudellaan täysin tyydytä.

Voi olla säädöissä tuo vika, viive etupäässä, mutta jakotaajuus ja tasokin kannattaa mitata.
 
Juu no monitor audio rx6:t on kaiuttimina joista musiikki tulee. Ja säätämistä jamolle on tehty melkoisesti, se kyllä toistaa ne basarit ilman kummempaa puuroutumista, mutta se on soinniltaan vähän turhan muhkea siihen. rx6:t itse toistavat melkoisen tarkasti, mutta yksin niihin jää kaipaamaan vähän tanakkuutta alapäähän, ei paljoa. Jamo sub 550 subbarista tuli sellainen mieleen, että jossakin hifimaailmassa sitä väitettiin suljetuksi. Näin ei kuitenkaan ole. Refleksiaukko on kotelon yläosassa.
 
xami: MA:n RS W12 oli myös sellainen pyöreän muhkea (pehmeä), kun joskus testasin.
 
^Jahas, Nämä rx6:t tässä tilassa ainakaan eivät mitkään kovin pehmeät ole(ellei materiaali sitten satu olemaan). Minulla ovat herkästi monella materiaalilla vähän, hyvin vähän diskanttiin ja keskialuetta korostavat. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä ne soivat silti miellyttävästi ja erottelevasti, juuri sitä mitä näiltä kaiuttimilta halusin edellisten tilalle. Bassotoistoa täten olisi omaan makuun hieman tuettava. Voi johtua tilastakin, varsinainen olohuone on jo 24 neliötä, ja se on avonainen eteiseen ja keittiöön asti.
 
^Tiedän, sen takia subbari ei silloin sopinutkaan MA:n RS-sarjan kaiuttimille, koska kaiuttimet olivat käyttämäni transistorivahvistimen sointisävyn takia paljon tarkemman kuuloiset kuin yllä mainitsemani sarjan oma RS W12 -subbari. Joten jos napakampaa etsit niin ehkä Velodynelta saattaisi löytyä tai sitten tee-se-itse -osastolta.
 
Eilisiltana armottomassa pakkasessa hain naapurikaupungin puolelta lainaan tuon xls200df subin. En viitsinyt illalla ruveta tekemään anti modella huonemoodien korjausta. Kokeilin silti ilman sitä, ja ihmettelin että mitä helvettiä, kuulostaa aivan kamalalta.. sijoitusta kokeilin nurkassa vasemmalla puolella, sitten toiselle puolelle josta nurkkaan on 3m matkaa, ja tulos ehkä jopa vielä huonompi. En vielä kuitenkaan heittänyt kirvestä kaivoon kun tiesin kokemuksesta jo kuinka hyvin anti-mode toimii. Siispä tänään aamulla tein sillä equtuksen tuonne nurkkaan, 1m kummastakin seinästä etäisyyttä. Sitten musiikki soimaan ja hieman säätöä. Ihmetys oli suuri, ja on edelleen, tämä kuutiohan soi aivan mahtavasti! Napakkuus ja tarkkuus on ihan eri luokkaa kuin jamolla. Voimaa ei sitten läheskään yhtä paljon(ajatellen elokuvia), mutta en olisi koskaan uskonut tuosta kuution pahaisesta lähtevän noinkaan voimakasta soundia, noinkaan alas asti. Nurkan läheisyyst toki voi auttaa tähän. Phasen säädin ei vieläkään ehkä ole parhaassa kohdassa, mutta täytyy sanoa että tämä lähtee joulun jälkeen tilaukseen melko varmasti. Ylitti odotukset lähes joka osa-alueella. En ikinä viitsisi luukuttaa niin kovaa ainakaan tässä kerrostalossa, että tuon bk:n puhti loppuisi. Elokuvilla silti jamo rokkaa edelleen. Voisinkin väittää, että ilman anti-modea tai vastaava, tätä bk:ta on monessa kerrostalo asunnossa ainakin todella vaikea säätää, niin kauhealta se kuulosti ilman anti-modea. Vahvistimen hurinaongelmista olen lukenut myös jotain, mutta ei tässä yksilössä ainakaan sellaista ole.
 
Back
Ylös