Subfoowerin vaimennusaine tarvitaanko ja miksi

marko_j

Käyttäjä
Liittynyt
12.7.2009
Viestejä
148
Olen lukenut ja tavannut monia laatikoita joissa on tai ei ole vaimennusainetta,miksi jotkut käyttäväta ja toiset eivät,koteloon kun laitetaan vanua niin elementti luulee olevansa isommassa kotelossa,on yksi asia mikä on tullut ilmi ihan todistetusti,onko mitää muuta järkeen käypää selitystä miksi kotelossa on vanua tai ei?

Kuva esimerkistä,esimerkki ei liity mitenkään omaan projektiini,sattui löytymään netistä helposti


Mod. Edit: Otsikko t. rajani
 

Liitteet

  • subba12.jpg
    subba12.jpg
    11,3 KB · Katsottu: 215
Vs: Subfoowerin vaimennus aine tarvitanko ja miksi

Toinen syy on, että vaimennusaine tekee kotelosta häviöllisen ja erityisesti jos vaimennusainetta on suoraan elementin takana. Tällä voi kompensoida vaikka liian pienen kotelon piikitystä. Häviöllisyys alentaa hyötysuhdetta.
Kolmas syys on harmonisten vaimentaminen. Jos suodin ei ole riittävän jyrkkä, elementti säteilee myös korkeampioa taajuuksia. Se ei sinällään ole kovin suuri ongelma (yleensä) jos niiden taso vaimenee taajuuden kasvaessa sopivasti pääkaiuttimiin nähden mutta jos kotelon mitat menee sopivasti eikä vaimennusainetta ole voi jotkut taajuudet vahvistua ja säteillä kartion läpi aiheuttaen vaimennuskaistalle voimakkaita piikkejä jotka varmasti kuuluu.

Vaimennusaineen tarve siis riippuu monesta tekijästä.

Jos et ole sinut suunnittelun kanssa niin laita kaikille seinämille (ei elementin taakse) 5-10cm vaimennusainetta tai täytä vanulla koko kotelo.
 
Vs: Subfoowerin vaimennus aine tarvitanko ja miksi

Miksi elementin taakse ei saa laittaa vaimennusainetta?
 
Vs: Subfoowerin vaimennus aine tarvitanko ja miksi

CyberDog sanoi:
Miksi elementin taakse ei saa laittaa vaimennusainetta?

Voi sinne laittaa, mutta muistaa että ei tuki Puhekelan jäähdytystä täysin.
 
Näin mäkin sen olen ajatellut. Ja nyt kun luin ton uudestaan ymmärsin ton ehkä oikein kun ekalla kerrala tajusin sen niin että ei ois takaseinälle saanu laittaa...

Mulla on yleensä kotelot aika täys vanua.
 
Täytteen vain seinille ei ole erityisen vaikuttavaa, koska hiukkasnopeus seinällä on nolla. Täytteen vaikutus on suurin kotelon keskellä. Vaikeus on vain saada se kellumaan siinä. Yleensä ei pyritä lisämäämään häviöitä. Normaaleissa villoissa ääni kulkee häviöttömästi. Häviöllisten materiaalien käyttö on ihan tieteenhaaransa.

Vanhis
 
Back
Ylös