Subbarin elementin pienentyvä tila

Ruune UJ Soossi

Käyttäjä
Liittynyt
25.8.2009
Viestejä
539
Kaupunki
Helsinki
Siis onko minkälainen haitta/hyöty kun elementti 8" siis alaspäin ja jalat on 4cm joista pitäisi ottaa 1cm pois. Siis elementti olisi 1cm lähempänä lattiaa. Miten tuo vaikuttaa ääneen ?
 

Janne H.

Käyttäjä
Liittynyt
20.12.2008
Viestejä
7 247
Kaupunki
Huittinen
kokeile laittaa joku sentin paksuinen levy, esim. lastulevy subbarin alle niin sillähän tuo selviää. tuskin vaikuttaa kuultavasti. miks jalkoja yleensä pitäis lyhentää?
 

behrelec31

Käyttäjä
Liittynyt
29.7.2009
Viestejä
4 656
Kaupunki
Vihti.
ruunelle.

minulla on sellainen muistikuva kun monia monia vuosia siten omaa genelec 1094a basso/subia aloin asentaa reflecsiaukkoja kohti lattiaa (huom. 15" tuuman basso elementti on refleksien takana kotelon sisällä noin 50 cm suu aukoista) niin kun etsin tuota optimi saundia sulautuessa pääkovaäänisiini. niin huomasin että noin 7-7.5 cm sisällä on oltava etäisyys reflecsiaukkojen kotelonpinnasta suhteessa lattian rajapintaan jotta saundi kuulostaa laakealta ja laskee mahdollisimman loivasti syvemmälle kuin mitä se normaalisti olisi antanut perus käytössä.

muistaakseni se meni näin että sitä korkeampia taajuuksia vahvistaa mitä ylempänä tuo kotelon pohjapinta on lattiasta. ja jos laittaa liian alas lattiaa vasten tulee liian vahva ja raskaskorostus tietyille taajuuksille joilloin tuo piikki taajuus huomattavasti erottuu aina musiikista erillisenä möykkynä. jännää on se että on helppo löytää se optimi etäisyys jos hiukka näkee vaivaa tuohon etsimiseen. ei muuta kuin erikokoisia palikoita subin alle centin välein ja kuuntelee samaa/samoja äänitettä jossa on bassoo ja rekisteröi sitten vaikka paperille tilastoa mikä on se paras hyöty/kompromissi palikoiden etäisyysmitta, jossa bassoa venytetään alemmas ilman liian korostavaa piikkiä kuin se normaalisti venyisi verrattuna elementtiin joka on muuten näkyvissä sivulle tarkoitettuna käyttää.

itselläni se oli tuo 7-7.5 cm. lopulta laitoin kumilevyt pohjaan ruuveilla sekä konttorikaluste pyörät sitten niihin kiinni ja senjälkeen subia on ollut paljon helpompi siirtää paikasta toiseen kun etsii sitä huoneen parasta paikkaa. ja se toimii.

kannattaa kokeilla.


terv. behrelec31
 
Ylös