Subbarin asennuspähkinä

Hermes

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
28
Terve,

Tässä sitä olisi taas yksi helppo kysymys ammattilaisten riesaksi.

Ajattelin laajentaa Genelec 8040A:n toiston ulottuvuutta subbarilla, jotta kuuntelemani klasari ja urkumusiikki pääsisivät paremmin oikeuksiinsa. Huone on betonipunkkeri (3,5 x 7 m) joten mitään valtavaa bassojyrää en tarvi, vaan pääkaiuttimiin hyvin integroituvan alapään jatkeen. Elokuvia en katso vaan käyttö on 100% musiikin kuuntelua ja volyymit pääosin kohtuullisia.

Jonkinlaista vertailua tehneenä, olen päätynyt BK xls 200 subbaseen, jonka pitäisi tarjoilla itselleni riittävästi hönkää näissä tiloissa. Tarkoitus kun on säilyttää naapurisopu. Ongelmani koskee subin kytkentää. Genelecit saavat signaalin Citypulsen Da2.03:n ainoasta variable lähdöstä. vapaaksi jää vain fixed lähtö, joka käsittääkseni tarjoaa kiinteää linjatasoista signaalia => ei kelpaa. Joten miten saisin fiksusti kyseisen subbarin kytkettyä tuohon etuvaffariin? Hankinko jonkinlaiset haaroittimet että saan signaalin pilkottua kahtia, vai mitä pitäisi tehdä?

Ja lisäksi haluaisin etukäteen mielipiteitä/kokemuksia, kannattaako genejä ylipäätään parittaa muun merkkisten subbarien kanssa kuin genelecin omien? En itse välittäisi investoida lähes puoltatoistatonnia subiin. Jos jollakulla on kokemuksia genejen parittamisesta bk:n tai vaikkapa anthony gallon subien kanssa, ottaisin kokemuksia mielelläni vastaan.

T.Henkka
 

Hermes

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
28
Ooooho... taisin laittaa liian visaisen pähkinän... tai sitten liian helpon. Luulisi että edes joku suomen suurimmalta ja mahtavimmalta Hi-Fi foorumilta osaisi sanoa, voiko tuohon ylipäätään subia kytkeä vai ei. Ja jos voi niin silloin olisi mukava tietää, miten se tapahtuisi käytännössä.
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 290
Kaupunki
Turku
Minä mitään mistään tiedä, mutta sanoisin että Y-mallinen rca-haaroitin (x2) varmaankin hoitaisi homman.
 
Ylös