Subbaria kaveriks

jouniu

Käyttäjä
Liittynyt
14.2.2010
Viestejä
293
Kaupunki
Kangasala
Moro

Elikkäs nykysessä setissä on pääkaiuttimina http://www.audioreview.com/mfr/kef/floorstanding-speakers/q65/PRD_120971_1594crx.aspx
Vahvistimena on H/K AVR630. Kuunneltava musiikki koostuu pääasiassa rock:ta ja heavysta ja vinyyli/cd 50/50.
Muuten oon tohon tyytyväinen mutta alapäätä sais olla enemmän. Tähän tarkotukseen sitten tarvis väsätä subbari.
Hyllystä löytyy uudenkarhee Peerless XLS-10 elementti.
Minkälaista ratkasua tälle suosittelisitte jos pääkäyttö on musiikin kuuntelu mutta leffoissakin ois kiva saada murahduksia.
Tulevaisuudessa on tarkotus laittaa koko setti ~24m2 kuuntelu/leffa huoneeseen.
vaihtoehtoja:
XLS-10:
-Refleksputkella
-umpikotelo
-passiivisäteilijän kanssa
Vai jotain ihan muuta?

Myös vahvistinsuosituksia otetaan vastaan.
 

Joe

Käyttäjä
Liittynyt
4.4.2007
Viestejä
720
Mulla on kyseinen elementti suljetussa kotelossa. Musiikilla toistaa varsin hyvin alas asti kunhan jakotaajuus on alhainen. Mulla on noin 50 Hz. Elokuville se ei riitä ollenkaan 80 Hz jakotaajuudella. Linkwitz korjain on suunnitteilla. Kokeilin piikkaavaa kytkentää, mutta se on saman kuuloinnen kuin refleksikotelokin eli ei ainakaan mun makuun riittävä. Passiivielementistä ei ole kokemusta, mutta käsittääkseni toimii yhtä huonosti. Joku on varmasti erimieltä tästä.

Tein passiivisen ensimmäisen asteen suodon linjatasoisena 30 Hz ja silloin se toimii myös elokuvilla. Musiikilla en ole edes kokeillut, alhaisempi jako tuntuu antavan riittävästi ulottuvuutta. Esimerkiksi Pink Floydin Pulselta sorow biisin jyrähdykset tulee mukavasti.

Mulla on myös aika pienessä olohuoneessa systeemi, noin parikymmentä neliöä, ehkä vähän alle. Kokeilin refleksikoteloa ensin, mutta kuten yllä totesin, se ei ainakaan tässä huoneessa toimi eikä edellisessä asunnossa. En vaan pidä refleksin äänestä.

Tosi voi toimia suljettuna ilman korjaimiakin. Rokilla ja hevyllä kun ei pääsäänöisesti kovin matalia murahduksia ole, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ne onkin sitten toisi matalalla ja lujaa.
 

Janne H.

Käyttäjä
Liittynyt
20.12.2008
Viestejä
7 247
Kaupunki
Huittinen
mulla on huutonetissä pilkkahintaan dynaudio contour sub. ainoat syyt myyntiin sen suuri koko ja liian korkea jako mun kaiuttimille. värkki uutena noin 3000 amerikan dollaria.
 

javakalle

Käyttäjä
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
1 776
Kaupunki
Lohja
käy tsiigaamassa dvd plazan foorumeilta xls rakennus ohjeita, siellä on oma lahko kyseistä subia varten
 

jouniu

Käyttäjä
Liittynyt
14.2.2010
Viestejä
293
Kaupunki
Kangasala
javakalle sanoi:
käy tsiigaamassa dvd plazan foorumeilta xls rakennus ohjeita, siellä on oma lahko kyseistä subia varten

Tjoo pitääpä vilkuilla. Toi suljettu kotelo vois kyllä olla musiikin kuuntelun kannalta paras ratkasu. Eipä tuo nyt ainakaan hirveän kallis kokeilu tule olemaan.
 
Ylös