Subbari suunnitelmia.

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 140
Kaupunki
Nokia
Lueskellessani tätä hazaa:n http://www.peukalokeskellakammenta.com/hifi_volvo/part_II/sls.html autosubbari proggista, niin alkoi omiakin rakentelu sormia syyhyttää.

Eli elementit olisivat samat Peerlessin SLS165, mutta refleksi kotelon, jossa bassot sijaitsevat vierekkäin tjsp. samassa ilmatilassa asemesta ne olisivatkin isobarik mallisesti. Kotelo tilavuus pienenisi. Ei sillä, että se olisi jotenkin ongelma, mutta aiheutuisiko tuosta sitten jotain haittaa? Muuta kuin refleksi putken sijoittelu ongelmia.

En nyt laskenut noille mitään optimikoteloa, mutta jos kahdelle elementille se on noin 10 dm^3 nettona, niin isobarikissa siis 5ltr netto. Tottahan toki tuosta voi tehdä isommankin, jotta tuunailu helpottuu.

Ainoa syy oikeastaan on, että haluan saada mahdollisimman pienillä ulkomitoilla varustetun "bassomonsterin" aikaseksi. Susi lampaan kuteissa. :)

Raapustin paintilla kuvan puolessa minuutissa:
katkoviiva edustaa rengasta, johon toinen elementti tulee kiinni.

Sanokaa nyt ettei kannata alkaa tuollaista tehdä! ;)
 

Liitteet

  • supi2.jpg
    supi2.jpg
    32,8 KB · Katsottu: 3

Jounika

Käyttäjä
Liittynyt
7.7.2008
Viestejä
1 453
Kaupunki
Tampere
Et sinä sitä saa putkella tai neliskanttisella kanavalla viritettyä 5 litraista koteloa 30 hertsiin, passiivilla onnistuisi. Muutenkin elementin poikkeuttama tilavuus vs. kotelotilavuus suhde taitaa tuoda säröä jo monta prosenttia.

Ei kannata! :)
 

CyberDog

Käyttäjä
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
378
Kertosko joku tyhmälle miten noita passiivisäteilijöitä voi simuloida.
 

Jounika

Käyttäjä
Liittynyt
7.7.2008
Viestejä
1 453
Kaupunki
Tampere
CyberDog sanoi:
Kertosko joku tyhmälle miten noita passiivisäteilijöitä voi simuloida.

A) ohjelmalla, joka onnistuu passiivisäteijöiden käyttö kotelon virittämiseen esim (WinISD pro).

B) Virität putkella/putkilla, jonka pinta-ala sama kuin passiivielementin. Kun saat sopivan virityksen ja putken pituuden selville, lasket, paljonko putken sisällä oleva ilma painaa. Ja se on passiivin massa (perusmassa+vaadittu lisäys)

Siis passiivielementti toimii melkolailla vastaavasti kuin refleksiputki.
 

CyberDog

Käyttäjä
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
378
Ai winISD Pro taitaa tuon. Mitenhän mä en oo ko. ominaisuutta hoksannut... Oon kait niin tohkeissani simuloinut vaan perus refleksejä yms. En tosiaan tullutkaan ajatelleeksi että tuo menis ihan tolleen massan perusteella... Mutta siis tarkoititko tuossa sitä että putken suun pinta-ala on sama kun passiivielementin josta sitten arvotaan oikea pituus jonka perusteella saadaan massa joka vastaa passiivielementin massaa?
 
Ylös