SUB välijohtojen käyttäjiä?

riqu.ruisku

Käyttäjä
Liittynyt
29.2.2008
Viestejä
3 392
Onko kenelläkään käytössä varsinaisesti subbari käyttöön tarkoitettuja RCA piuhoja?
Muutamilla valmistajilla kuten Supra, Tara Labs (useampikin malli), Chord... kun löytyy subi käyttöön suunnattuja tuotteita, niin olisi mukava tietää että saako näillä oikeasti jotain etua verrattuna tavalliseen välijohtoon? Itse kun tarvin signaalin stereona subille asti niin joutuisi ostamaan 2 subi monopiuhaa. Lieköhän moinen järkevää?

http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=6413

http://www.chord.co.uk/chordweb/chord_crimson_technical.htm

http://www.taralabs.com/home.asp

Samu voisi ottaa asiakseen testata Hifimaailmassa että mitä näistä irtoaa, ja mitä tapahtuu äänelle jos näitä käyttää vaikka ihan tavallisen äänisignaalin viemiseen (eli toistaako nämä myös diskanttela kuten "tavallisetkin" johdot).
Esim. Tuo Tara Labsin Prism 300s näyttää suht samalta kuin merkin stereokaapeli malliltaan Prism 100a (eri värisellä pinnalla ja hivenen toisella liittimellä). 100a on vain paljon halvempi kuin 2 kappaletta 300s:iä.
 
Eiköhän se ole parempi pitää ne subbarin suotimet siellä subbarissa tai prosessorissa/vahvistimessa. Kyllä niistä subbaripiuhoista menee koko audiokaista läpi. Jos ei mene, niin jotain on vialla (tai kaapeliin on lisätty suotoa).

Minulla on vahvarin ja subbarin välissä TF-cablen subbaripiuha. Ei siinä taida mitään erityistä olla, kunhan myydään yksittäisenä.
 
Pikkusen Jyrki korjaan. :) Se kaapeli on ihan Temptationin pohjalta tehty, mutta vaan monona. Sittenhän tuo TF Typhoon on se ihan subbaripiuhaksi tehty, mutta kulkee siinä koko kaista. Mutta subbaripiuhana sitä puhutellaan.

Taneli Fält, TF Cables
 
riqu.ruisku sanoi:
Onko kenelläkään käytössä varsinaisesti subbari käyttöön tarkoitettuja RCA piuhoja?

On tullut käytettyä 'subbarijohtoja' satunnaisesti erilaisten pitkien vetojen tarpeisiin. Ihan tavallisia kaapeleita ne useimmiten ovat, mutta valmistetaan pitkinä pituuksina ja myydään kappaleittain. Paneuduttu ehkä keskimääräistä enemmän häiriönsietoon / suojauksiin.
 
Mä tänään sitte sorruin ja hain Tara Labsin Prism 300s subinarut kotiin, että sai tuon digiboxinkin äänet taas kuuluviin (oli se piuha nääs tikitikin ja vahvarin väliltä lainassa subille). Olipa kyllä pettymys nuo Taran nykyiset rimpulaliittimet. Muuten ihan hyvältä kuulostaa (tuli myös postissa QED kajari piuhat, samaan konkurssiin ;))

P3040003.jpg
 
Back
Ylös