Studiokuulokkeet musiikinkuuntelussa?

fozi

Käyttäjä
Liittynyt
6.12.2006
Viestejä
396
Kaupunki
Vantaa, Mikkola
On tässä vuosien varrella tullut kokeiltua/omistettua varmaan kaikkia varteen otettavia hifikuulokkeita, mutta ei yhtään studiokuuloketta esim. Sonylta tai AKG:lta.

Rupesin tässä pohdiskelemaan, että mitenköhän esimerkiksi Sonyn studiokuulokkeet toimii musiikinkuuntelussa? Toimiikohan yhtään niin hyvin kuin Genelecit kotikaiuttimina? Luulisi että olisivat ainakin vasteeltaan kovin tasaisia. Tosin eihän tuo vielä kuuntelunautinnosta tai muusta äänenlaadusta vielä mitään kerro..

Olisi mukava kokeilla esim. Sony MDR-7506 ja 7509, joita myydään ainakin Verkkokaupassa.
Noita luureja näkee usein käytettävän studioissa (siis telkkarissa olen nähnyt ;)). Tosin HD 650 olen yllättävän usein nähnyt käytettävän studioissa.

No mutta, ilmaiskaas mielipiteitänne/kokemuksia studiokuulokkeista musiikinkuuntelussa.

Edit: kappas, tuolla 'AKG 271 Studio' osiossa vähän sivutaan aihetta. Sori :-\
 
MDR-7506 soi parhaillaan päässä tätä lukiessa, joten pakkohan tähän on jotai kommentoida.

- Rakenteeltaan kenties laadukkaimmat omistamani kuulokkeet, korjattavissa ja varaosia saa varmasti. Mukana tulee jopa huolto-ohje!
- Hiostavat korvia, joten ei jaksa kuunnella tuntikausia, kuten avoimia kuulokkeita.
- Melko herkät joten pystyy tarvittaessa ajamaa suoraan iPodilla tmv. Impedanssi muistaakseni luokkaa 64 ohm, ei siis aivan mahdoton kuorma.
- Pidän enemmän ykkösluurieni (HD600) äänestä kokonaisuutena, mutta esim. runsasbassoinen musiikki toimii mielestäni paremmin näillä.
- Läppärin kuulokeannosta suoraan kuunneltuna ääni jotenkin rasittava, ja esim. audiopiirin kytkeytyminen päälle/pois aiheuttaa ikävän metallisen napsahduksen, jota ei kuulu muilla (suurempi-impedanssisilla?) luulokkeilla.

Ei studiokuulokkeissa kai soundimielessä ole mitään erikoista miksi ne sopisivat hifiluureja huonommin tai paremmin musiikin kuunteluun. Studiokäytössä lienee tärkein ominaisuus on suljettu toimintaperiaate jotta ääni ei vuoda mikkiin sekä rankkaa käyttöä kestävä rakenne. Sonyt myös mykistyvät kun ne otetaan päästä pannan painaessa kuuloke-elementit kiinni toisiinsa, mikä varmasti on myös kätevä ominaisuus studiossa. Samoin kierteinen johto, josta itse tykkään.

Hintaansa nähden tosi hyvät, vaikka ovatkin Suomessa jopa 3x kalliimmat kuin vaikkapa USAssa.

BTW mitkään kuulokkeet eivät ole vasteeltaan läheskään tasaiset, eikä sellainen edes toimisi kiinni korvassa.
 
Back
Ylös