Stereovahvistin 400-600€(käytetty)

spour

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
445
Elikkä Nytten tarviaisin vahvistinta Usherin v-601 kaiuttimille.Mitä suosittelisitte?
 
Vakiovastaus: Harman Kardon HK 970 tai vaikkapa Marantz PM-7001. Menevät tuohon hintaluokkaan uutenakin

Rega Brio 3 menestyi hyvin Hifimaailman testissä.

Jos käytettynä tulee vastaan Creekin Evo(lution), niin voisi olla aika kova vaihtoehto, tosin tälle voi parittaa jo paljon kalliimpiakin kaiuttimia. Toisaalta miksei noille muillekin, mutta ovat hinnaltaan ehkä enemmän linjassa Ushereiden kanssa. Creekin kohdalla voi ongelmaksi muuttua cd-soitin koska se oli hieman ranttu noiden otto- ja antoimpedanssien suhteen.

Toinen hyvä käytetty voisi olla Consonancen 100A Linear jos löytyy. Tosin Usher taisi olla 4 ohmin kaiutin, joten oliko Consonancelle suosituksena vain 8 ohmin kaiuttimet? Muistaakseni jotain tuollaista Consonancen kohdalla oli ettei kovin raskasta kaiutinkuormaa kannata sille laittaa. Tinkaamalla vois yrittää saada uuden Consonancen ja Creekin jo lähelle kuuttasataa.
 
Tarkoitus olis kuunnella välillä myös kovaa ja vahvistimen olisi hyvä pitää kaiuttimet kontrollissa.Edullisemmassa Regassa ainakin on tehoa varsin vähän.Kykeneekö tuo toistamaan bassot kunnolla kovemmillakin voimakkuuksilla ja pysyykö paketti muutenkin kasassa.Loppuuko tehot?
 
Tuo riippuu kaiuttimen herkkyydestä, huoneen koosta ja musiikistakin.
Consonance A100 Linear on ainakin tehokas. Eikä lämpene niin paljon kuin tuo nykyinen vahvistimeni.
 
Sinullahan taisi juuri olla tuo 740a?
Osaatko sanoa, että saanko selvää parannusta ääneen, jos vaihda Onkyon tx-sr605 viritinvahvistimen tuohon?
 
spour sanoi:
Osaatko sanoa, että saanko selvää parannusta ääneen, jos vaihda Onkyon tx-sr605 viritinvahvistimen tuohon?

Kuulematta tuota Onkyota minä ainakin olettaisin että saat. En itse rankkaa CA:ta mitenkään hintaluokassa saavuttamattomaksi, mutta niiden hyväksi puoleksi kuitenkin mainittakoon rasittamattomuus. Tulee kyllä sitten tarkkuuden ja eläväisyyden kustannuksella. Sopiiko tämä sitten kaiuttimillesi, on vaikea sanoa. Eip' o tullu kuultua.

Käytettyjä putkosiakin on tohon hintaluokkaan... Ei sekään tosin ole välttämättä oikotie onneen.
 
CA 740A on ihan hyvä vahvistin, siistisointinen ja kohtuu tehokas. Soundissa oli ihan mukavasti sellaista voimaa, jota on vähän hankala kuvailla. Räväkkyys olisi väärä sana, koska sitä vahvistin ei hirveästi ollut, mutta sellaisen voimakkaan ja siistin kuuloinen. Jonkilaista auktoriteettiä ehkä... Kuitenkaan en itse henkilökohtaisesti aivan ihastunut vahvistimeen vaikka viaksi luettavia asioita siitä ei oikeastaan löytynyt.
 
spour sanoi:
Sinullahan taisi juuri olla tuo 740a?
Osaatko sanoa, että saanko selvää parannusta ääneen, jos vaihda Onkyon tx-sr605 viritinvahvistimen tuohon?

Oli. Myin huvikseni, en vahvistimen heikkouden takia.

Op kuvaili ihan hyvin 740A:n. Siisti, mutta ehkä vähän lattana. Esim. Mira3:een verrattuna jämäkämmän oloinen kontrolli, mutta Mirassa enempi iloa ja meininkiä. Kannattaa kysellä Azur 840A v.1:sta. Niitä voi olla vielä varastossa kohtuu hintaan koska on tullut uusi malli. 840A on aika paljon parempi kuin 740A.

Cambridge Audion eduksi näen monipuolisuuden ja mm. nimettävät + herkkyyssäädettävät input (vaikka ääni vahvarissa onkin tärkein). Lisäksi sarjan cd-soittimissa on 2 x digi-inputit joka ainakin itselle olisi mieluinen lisä.
 
No miten esim Usher v-601 + Consonance a100linear

Niin ja onko Rega briossa kaukosäädin?
 
spour sanoi:
Niin ja onko Rega briossa kaukosäädin?
Ei, valitettavasti.

Jos joku tietää vahvistimen, joka tarjoaa Brion lämpöä ja kuuntelun helppoutta kera napakamman alapään, hieman paremman erottelun & kaukosäätimen, saa vinkata mullekin!
 
Consonancen vahvistimen hyvä puoli oli äänen tukevuus. Tykkäsin siitä kovasti.
 
Back
Ylös