Stax kuulokkeiden elementtien poksuminen

  • Keskustelun aloittaja poikakeskipohjolasta
  • Aloituspäivämäärä
P

poikakeskipohjolasta

Moi !! Omistan vanhat Stax Lambda nova kuulokkeet joiden ongelmana on elementtien poksuminen.Osaako joku sanoa mikä on vikana? Korvatyynyjen vaahtomuovi elementtien päällä on kulunut puhki ja korvat ovat suoraan kosketuksissa elementin ritilään,voisiko ongelmalla olla tämän kanssa tekemistä, vai ovatko elementit rikkoutumassa?
 
Veikkaisin - kokemusteni perusteella - poksunnan aiheuttajaksi hiusta/partakarvaa, joka purkaa pienessä mittakaavassa staattorin jännitettä. Ei vaarallista eikä kohtalokasta, mutta kiusallista.

yst.terv: jaffae
 
Hei!

Kannattaa myös tarkistaa ettei johto ole murtunut, omissa kuulokkeissani tuo aiheutti napsumista.

T. Vesa
 
Myös meikäläisen Staxeista alkaa vaahtomuovilevyt olla finaalissa. Mistä saisi helposti varaosia tai korvaavaa tavaraa?
 
Minulla oli muinoin Lambdad, ja niihin kokeilin vaahtomuovien tilalle muutamia erilaisia ratkaisuja - Etolasta ostettua vaahtomuovia, paria erilaista kangasta ja jotain kuitumattoakin, joka oli muistaakseni tarkoitettu autosubbareiden verhoiluun. Kaikki ne materiaalit, jotka säilyttivät muotonsa ja päästivät tarpeeksi ääntä läpi (koeiltavissa helposti asettamalla joko korvien päälle tai kaiuttimen diskanttielementin eteen kaiuttimilla kuunnellessa) toimivat kutakuinkin ok. En siis usko, että on tarpeen yrittää metsästää alkuperäistä materiaalia. Pieniä säätöjä sointitasapainoon tapahtuu väistämättä sen mukaan mitä materiaalia ja miten paksua käyttää. Kokonaan ilman oli ääni muistaakseni aika lailla liian kirkas. Kannattaa kokeilla.

T. Tapio
 
^ Tuolla näkyy vain korvatyynyjä, mutta ei vaahtomuovilevyjä elementin ja korvan väliin.
 
LaJazz sanoi:
^ Tuolla näkyy vain korvatyynyjä, mutta ei vaahtomuovilevyjä elementin ja korvan väliin.

Olisiko mahdollista, että tuo vaahtomuovilevy tulee vain korvatyynysetin mukana?

Head-fi:n puolella on jonkin verran keskusteltu uusien Staxien korvatyynyistä. Ilmeisesti tuo 'levy' on myös muuttunut samalla, millä sitten on ainakin periaatteessa vaikutuksensa sointiin. SR-507 on uudistetun sarjan huippumalli. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä osuus sen sointiin on juuri tuolla levyllä, mikä taas varsinaisella elementillä.

Omien Staxieni johto kaipaisi vaihtamista. Ilmeisesti vaihto-operaatio tietää myös tyynyjen vaihtamista. SR-404LE:n ja SR-507:n tyynyt olisivat aitoa nahkaa, mikä kuulostaa houkuttelevalta nykyisiin vinyylityynyihin verrattuna.
 
Tiukkapipo sanoi:
Olisiko mahdollista, että tuo vaahtomuovilevy tulee vain korvatyynysetin mukana?

On. Tai siis omissa, mutta toistaiseksi asentamattomissa vaihtotyynyissä on se vaahtomuovilevy kiinni valmiiksi.
 
^ Ahaa, nyt alkaa homma selvitä. Kiitos tiedosta!
 
Back
Ylös