Squeezebox ja av-vahvistin --> Troels Gravesen PMS, mitä väliin?

nietze

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2006
Viestejä
17
Eli mikä olisi hyvä tapa lähestyä aihetta? PMS:t tulevat siis hoitamaan kotiteatterin etukajareiden ja stereokajareiden virkaa. Ajatuksissa olisi iskeä väliin Beresford DAC tms. ja integroitu jossa fixed gain tulo/prosessor loop tai miksi sitä sitten haluaakaan kutsua. Toisaalta olen käsittänyt että uudempi Beresford olisi ihan ok etunen, jolloin voisi käyttää jotain hyvää päätettä ja rca-switchillä vaihtaisi av-tulojen ja beresfordin tulojen välillä. Tämä olisi halvempi ja vähän työläämpi vaihtoehto.

Kaikkein integroiduin vaihtoehto olisi luonnollisesti kallis av-vahvistin (korvaisi ehkä squeezeboxin ja dac:inkin) mutta pärjääkö mikään alle 2000 euron av-vahvistin esim. nait 5i:lle stereotoistossa?

Eli vaihtoehtoina integroitu, pääte + dac:in etuaste (ja rca switch) tai uusi kallis av-vahvistin. Mikä mahtaisi palvella parhaiten laadukasta stereotoistoa? Hintaa ei yhteensä tarvitse tulla ainakaan 2000 euroa enempää.
 
Jos vain paikkakunnalta löytyy hifi-liike niin suosittelen hakemaan vaikkapa Yamaha RX-V3900 kotitestiin. Kalliimman pään laitteissa on varsin hyvä ääni, joskin en osaa verrata Naim laitteisiin. Olen kotioloissa kuunnellut Yamahan tuon luokan laitetta ja Nad:n parasta integroitua ja erot ei tosiaankaan ole suuria. Molemmat ovat erottelukykyisiä ja voimaa riittää. Naim:lla on ymmärtääkseni energinen ja hieman omanlainen saundi, eli varmaankin itse olet oikea tuomari asian suhteen. Itse pystyn kyllä ongelmitta kuuntelemaan musiikkia av-laitteista, mutta katu-uskottava se tosin ei ole ja tällä palstalla saa sen mukaisesti sitten väheksyntää osakseen... Mitä DAC:iin tulee niin paremmissa av-laitteissa itse piirit ovat yleensä varsin korkealaatuisia, mutta tiedä sitten millainen oparihässäkkä niiden ympärillä on, joten varsinainen äänenlaatu riippuu muistakin asioista. Yamahaa testatessa sen DAC ei häpeillyt asialliseen CD-soittimeen vertaillessa.
 
Nait 5i irtosi kaiutinkaapeleineen käytettynä 650 eurolla ja äänenlaadun parantumisen Marantz SR5002:n verrattuna huomaa jopa vaimo pienillä äänenvoimakkuuksilla. Nyt kajareina siis vielä bipole laajakaistat jotka Naim ottaa kontrolliin kyllä ihan eri tavalla kuin periaatteessa hyvä-ääninen av-härpäke. Av-käyttö ei häiriinny juuri lainkaan koska naim on aina päällä ja stereokäytön lopuksi voi vaihtaa tulon av:n puolelle.
 
Back
Ylös