Sphinx-vahvistimien liittäminen optisella kaapelilla

bobi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
52
Kaupunki
Espoo
Tämä Ketju on erotettu Vintage-asiaa ketjusta. Digikaapelit eivät kuulu Vintage-aihepiiriin. t. rajani


Terve, Onnellisten sattumusten johdosta olen päätynyt Sphinx merkkisen etuvahvistimen ja monoblokkien omistajaksi. Laitteet suo tällä hetkellä suurta musiikillista tyydytystä mutta pieni kauneusvirhe löytyy. Laitteet on nimittäin mahdollista kytkeä toisiinsa valokaapelilla (optical cable). Tämän kaapelin tarkoitus on että kun esivahvistimesta painaa standby niin myös päätevahvistimet siirtyvät nukkumaan sekä päinvastoin. Olenkin tähän tilannut toslink kaapelit mutta eipäs ne sopineetkaan niille tarkoitettun reikään.Eli, tietääkö joku minkä mallinen valokaapeli tähän käy ? Manuaalista se ei selviä ja eipä noita enää myynnissäkään ole. Ongelmahan ei suuren suuri ole voihan sitä kolmesatkin laitteesta laittaa sähkön päälle ja pois mutta kun se mahdollisuus on... .
terv bobi
 
Onkohan kyseess ns. SC optiset liittimet?
sc-connector.jpg

SC_F.jpg


Jos on, niin niitä saa esim. Multitronic'ista

Kuvia Sphinxeistä: http://www.lucaudio.nl/sphinxproject2mkiiproject12mkiii.html
 
Hardsoftin kuvalinkki näyttää aika tutunoloiset liitinpaikat. Laitteeni ovat etuvahvistin project 8 ja päätevahvistimet project 12. Tosin uskon että sama valmistaja on pitäytynyt samassa liittimessä kaikissa malleissaan. Kiitoksia avusta, kokeillaan noita SC-liittimllä olevia kaapeleita.
 
Jos nuo on SC-SC kaapelit, niin tarvitset vielä tiedon ovatko MM (Multimode) vai SM (Singlemode) kuitua ennen kauppaan kirmaamista. Multimodea epäilen, mutta varmaa tietoa ei mulla ole.

EDIT:
Sen mitä katselin Project 12:sten kuvia Springairilla niin en usko että kyseessä on SC -liitin. Näyttää minusta liian neliömalliselta verratuna SC:n suorakulmaan. Samaten uros-liittimen lukitus/ohjaus ura näkyisi uupuvan.
 
Mulla on noita SC-SC kaapeleita duunissa ja meinasin ensin kokeilla sellaisella, myös noita lc kaapeleita löytyy jos ei sc sovi. Jos ei kumpikaan niin sitten otetaan kamera esille ;) bobi ps. eiks ole kummalista miten montaa eri liitintä löytyy valon kuljettamiseen ? Se siitä standardoinnista !
 
Pistää laitteet takapuolet vastakkain, eikös siinä välissä valo kulje :D

Voisiko toimia, ilman kaapeleita siis?
 
Kiukas sanoi:
Pistää laitteet takapuolet vastakkain, eikös siinä välissä valo kulje :D

Voisiko toimia, ilman kaapeleita siis?

Vakavasti ottaen...kaksi meikkipeiliä oikein sijoitettuna mahdollistaa laitteen käytön etupanelista:

↔ █████

\ ↔ █████

Totta puhuen, jos kyseessä on vain ja ainoastaan ohjausliitäntä, niin miksi se on toteutettu kuidulla? Luulisi sähköisen liitännän hoitavan saman homman helpommin, kun galvaaninen erotuskaan ei voi olla syynä sillä em. laitteet kytketään kuitenkin sähköisesti toisiinsa.

Onko tietoa siirtyykö kuitua pitkin jotain muutakin dataa?
 
^ Laitevalmistajakin on sitä mieltä että meikkipeilit toimii koska varoittaa että laitteita ei saa jättää suoraan auringonpaisteeseen tai ainakin pitäisi peittää nämä valoreijät jotta vältyttäisiin epätoivotuilta sammumisilta. Se on ? miksi tähän ratkaisuun on päädytty, manuaalin mukaan näitä "control" liityntöjä käytetään vain muiden samanmerkkisten laitteden standby/on tilan ohjaamiseen. Mitä merkkejä/signaaleja siihen tarvitaan ei ole mun tiedossa.
 
Tiedoksi vaan kiinnostuneille ettei se SC-kaapelikaan tehnyt autuaaksi. Oli liian iso tuohon reikään. Palaillaan.
 
Kannattaa kysäistä Sphinxiltä mitä liitäntää käyttävät. Ei maksa kuin vaivan.
 
Linkki on hieno ja kuvatkin varmasti auttavat mutta kyseistä firmaa ilmeisesti ei ole ollut olemassa enää pitkään aikaan. Tämä siis on tuote jonka valmistus on loppunut firman omistajien riitoihin ?
 
Suuret Kiitokset ystävälliselle harrastajalle joka toimitti kyseiset kaapelit. bobi
 
Back
Ylös