Sony scd-xa 9000 es -markkinahinta?-

tiiikeri

Käyttäjä
Liittynyt
16.3.2008
Viestejä
17
Moi! Onko kellään antaa ideaa / arviota mitä kannattaisi maksaa siistikuntoisesta
Sonyn scd-xa 9000 es soittimesta? Onko kukaan hankkinut / saanut ostettua sellaista
käytettynä?

T:Toni
 
www.audiomarkt.de -sivustolla oli vähän aikaa sitten myytävänä joku puolikymmentä vuotta vanha yksilö 1450€ ellen ihan väärin muista. Ei ole enää tuolla myynnissä.
 
OK...ei mikään paha hinta, kun muistaa että uutena soitin maksoi muistaakseni melkein 4000 euroa, jos en väärin muista.Kaipa noita muuallakin on, Suomessa en vaan ole aikoihin nähnyt myynnissä käytettynä yhtään kappaletta. Kiva ois vaan saada vertailukohtaa, niin tietää budjetoida oikein tuon "ostorahaston"...
 
Joo, ja myyjällä toimitus vain Usa:han+rahti+verot+tulli+...eikös myös sähköpuolessa ole jotain eroa meikäläisten vehkeisiin?Liian kaukana joka tapauksessa.

Mihin perustuu arvio, että 1450€ on kallis hinta ko.soittimelle?En sano sitä, onko soitin kallis vai halpa, mutta onko kellään tietoa, että onkonäitä ollut myynnissä Suomessa / euroopassa enemmänkin käytettynä, josta voisi tuota hintaa enemmänkin haarukoida.
 
Uuden hinta taisi olla 3 tonnin tienoilla, Sonyn ovh (4keur) oli yli "katuhintojen". Eipä noita paljoa käytettynä liiku, en ole koskaan nähnyt myynnissä Suomessa. Liekö niitä edes kovin montaa koko maassa.
 
miun faijalla on tuo sonyn 9100es. sacd/cd/dvd soitin. hyvähän se on kieltämättä. olen räpeltänyt/kuunellut/tutkinut sillä yhtä sun toista erityyppistä musiikkia. mutta ei semmoisen perään kannata kuolata jos äänenlaatu cd/dvd käyttösoittimena kiinnostaa. osta mieluummin lg:n dvx492h soitin musiikille. maksaa 60 euroa. sen voi saada myös halvemallakin. ja väitän pääpölkyllä että eroa ei ole äänenlaadussa oikestaan mitään aianakaan stereo rca-ulostuloista verrattaessa toisiinsa. niin samaa kauraa että.

täysin käsittämätöntä että nykyään saa aivan samaa identtistä ääntä halvemmista laitteista. oon tehnyt vertailuja monenlaisentyyppisellä musiikilla sekä onkyon esivahvistin prc886 kautta että pelkästään passiivisäätimen(askelvaimennin) kautta. ja kaikissa täysin identttinen äänikuva molempien soittimien kohdalla.

itse sain isäpapan ostamaan muutama vuosi sitten tuolta kruunuradiosta stadista kesällä. oli muistaakseni viimeisen malli heillä silloin esillä. oli muistaakseni 1800 euroa hintakin. kuviakin löytyy tuosta jos ei uskota. mutta nyt en jaksa kaivaa niitä esiin. myös sacd- toisto on oikein hienoa. vaikka levyjä nyt ei ole kummallakaan kuin jokunen hassu kpl.

muistaakseni s/n kohinasuhde on tuossa 9000es sarjalaisessa aika tasan 1khz:llä 112 db. eikä se ole mikään ihmeeliinen tänäpäiväne edes ohittaa.
suosittelen ihan vakavasti harkitsemaan muuta merkkiä ja paljooooooon halvempaa kuin tämä. vaikka kyllä tuo on ihan hyvä soitin. ainoastaan turhan hidas käynnistyminen kun levy työnnetään pesään ja musa alkaa. sekä näytön valikot on suorastaan neuvostooliitosta joskus 80- luvulta insinöörikäsialalla työstettynä. sitä en käsitä? miksi niin rumat valikot.

yksi todella todella huono puoli on myös se tuossa soittimessa että sillä ei pysty pikakelaa eteenpäin cd-musa materiaalia. en tiiä mistä johtuu. mutta se täytyy olla tyyppi vika. muuten aika ihan toimiva kapistus. ainii joo.. se antaa maksimissaan kuvaa 1920x1080 i muodossa eli ei anna progresiivista kuvaa ulos. videotykillä kuva on kyllä moitteetonta mutta kun sitä ei pahemmin käytetä leffoissa, kun on tuo bluray soitin on sitävarten ostettu.

eikä tuo pidä juurikaan mitään ääntä kun levyt pyörii siinä joka on toki hyve sekin.
silti en suosittele tuhlaamaan rahoja tuohon kun parempaakin varmasti jo löytyy markkinoilta. vaikka ääni on eriittäin tasaisen vakuuttavaa.

uskokaa tai älä. lg pystyy samaan lopputulokseen.

terv. behrelec31 :) :) :) ;) :)
 
Nyt sitten on kyseessä täysin eri pelit...dvp-ns 9100 es ja scd-xa 9000es. Eli toinen on dvd-soitin ja toinen cd-soitin. Ja scd-xa 9000 es CD-soittimesta puhutaan, ei dvd-soittimesta...Palataan siis otsikonmukaiseen vehkeeseen.
 
no niinpäs onkin. :-\

kyllä mä oon tosi pöljä! ??? ??? ???

kattelin äsken tuon scd-xa 9000 es specsejäkin. niin onhan tuo hieman vanhempaa kamaakin jo. no ehkä se on kovapeli. jokatapauksena niin samanlaisia ukonäöltäänsä..meni plasmat sekaisin.

voihan ryökäle.

terv. behrelec31
 
On tosi hankala määritellä mitä tuollainen soitin maksaisi nyt käytettynä. Uusi SCD-XA5400Es maksaa noin saman mitä on ehdotettu, eli ~1400€. Linkittämäni soitin on uusi takuineen, mutta jos halajat sitä 9000Es mallia niin tuon mainitun hinnan se varmaan maksaa?
 
tiiikeri sanoi:
Mihin perustuu arvio, että 1450€ on kallis hinta ko.soittimelle?En sano sitä, onko soitin kallis vai halpa, mutta onko kellään tietoa, että onkonäitä ollut myynnissä Suomessa / euroopassa enemmänkin käytettynä, josta voisi tuota hintaa enemmänkin haarukoida.
Hinta arvio perustuu siihen että reilusti parempaa mallia (SCD-777ES) saa markkinoilta käytettynä hintatasoon 1000-1300€. Esimerkiksi täältä köytyy sellainen 1200 dollarilla.

http://cgi.ebay.com/Sony-SCD-777ES-SACD-Player-/300468912076

Hinta jää rahteineen ja tulleineenkin alle 1300 euron. Painoa SCD-777ES mallilla on reilut 25 kiloa. Tuota SCD-XA 9000Es mallia teknisesti lähinnä vastaava malli on SCD-555ES ja sitä saa Suomestakin hyvinkin 900 eurolla. Siis esitetty 1450€ hinta on reilusti yläkanttiin. Jos jossain on sellainen ollut myynnissä 1450€:lla ei se kuitenkaan tarkoita muuta kuin pyyntihintaa. Veikkaan että kauppahinta on todellisuudessa ollut hyvinkin paljon edullisempi.

Suosittelen sinua etsimään kohtuuhintaisen SCD-555ES mallin. Omien kokemusteni perusteella sekin on todella hyvä cd-soitin. Se on Suomesta ja Euroopasta paljon helpompi löytää kuin 9000ES. Vastikään Saksan Ebayssa myytiin todella hieno SCD-555ES shamppanjan värisenä hintaan 560€. Oheisessa kuvassa alempana oleva soitin on oma SCD-555ES soittimeni.
 

Liitteet

  • Sony SCD555ES_1.jpg
    Sony SCD555ES_1.jpg
    141,1 KB · Katsottu: 13
^hmmm... vertailet nyt monikanavaista SACD-soitinta kaksi sukupolvea vanhempaan tavalliseen soittimeen. No eihän siinä mitään jos ei kyseistä ominaisuutta tarvi.
 
Seppo Kaksonen sanoi:
On tosi hankala määritellä mitä tuollainen soitin maksaisi nyt käytettynä. Uusi SCD-XA5400Es maksaa noin saman mitä on ehdotettu, eli ~1400€. Linkittämäni soitin on uusi takuineen, mutta jos halajat sitä 9000Es mallia niin tuon mainitun hinnan se varmaan maksaa?

Tätä minäkin vähän tässä tuumailin, kun omistan tuon Sonyn scd-xa5400es soittimen, että vaihtaisinko käytettyyn vanhempaan sonyyn whateverES. En.
 
kre sanoi:
^hmmm... vertailet nyt monikanavaista SACD-soitinta kaksi sukupolvea vanhempaan tavalliseen soittimeen. No eihän siinä mitään jos ei kyseistä ominaisuutta tarvi.
No tuota...On minulla toki ollut noita monikanavaisia analogisilla ulostuloilla varustettuja SACD-soittimiakin. Enpä vain koskaan tullut kytkeneeksi analogista monikanavaista ulostuloa käyttöön. Varmaan aika moni muukin on jättänyt kytkemättä. Tuo anaolginen monikanavaulostulo löytyy esimerkiksi scd-XB740Qs mallistakin eikä siltikään kyseessä ole kuin 100 euron soitin nykypäivänä. Eipä tuota omainaisuutta näytä enää olevan tuossa uudessa 5400ES mallissakaan. Silti SACD ominaisuus on edelleen säilytetty SCD-777ES:n ja SCD-555ES:n tapaan. Yhtenä plussana 5400Es mallissa on kuitenkin HDMI-ulostulo moniknavaiselle äänelle. Muu tekninen rakenne jää kuitenkin edellä mainittuja malleja köykäisemmäksi.

Mitä tarkoitaat tuolla: vertailet nyt monikanavaista SACD-soitinta kaksi sukupolvea vanhempaan tavalliseen soittimeen. Onko esimerkiksi Accuphase DP-85 SACD-soitin määrittelemäsi tavallinen soitin?
 
jarroi1 sanoi:
No tuota...On minulla toki ollut noita monikanavaisia analogisilla ulostuloilla varustettuja SACD-soittimiakin. Enpä vain koskaan tullut kytkeneeksi analogista monikanavaista ulostuloa käyttöön. Varmaan aika moni muukin on jättänyt kytkemättä. Tuo anaolginen monikanavaulostulo löytyy esimerkiksi scd-XB740Qs mallistakin eikä siltikään kyseessä ole kuin 100 euron soitin nykypäivänä. Eipä tuota omainaisuutta näytä enää olevan tuossa uudessa 5400ES mallissakaan. Silti SACD ominaisuus on edelleen säilytetty SCD-777ES:n ja SCD-555ES:n tapaan.

Mitä tarkoitaat tuolla: vertailet nyt monikanavaista SACD-soitinta kaksi sukupolvea vanhempaan tavalliseen soittimeen.

Sitä, että kun aikoinaan hommasin oman ysitonniseni, niin ainut syy siihen oli se että kyseessä on monikanava-SACD-soitin. Jos sellaisen haluaa, mikään vanhempi, eikä muuten uudempikaan Sony ole ominaisuuksiltaan vastaava.
 
Minulle riitti monikanavakokeiluun yksi SCD XB-740QS. Uuden 5400ES:n hieno ominaisuus on digitaalinen monikanava ulostulo HDMI liitännän kautta.
 
jarroi1 sanoi:
Minulle riitti monikanavakokeiluun yksi SCD XB-740QS. Uuden 5400ES:n hieno ominaisuus on digitaalinen monikavanaulostulo HDMI liitännän kautta.

Sehän on hienoa jos sellaista tarvitsee. Minä taas käytän analogiulostuloja, joten minun näkökulmasta 5400 on turha kapine.
 
No jos analogitulot monikanavana on tarpeen niin 5400es:n voi unohtaa, muuten ei kannata sivuuttaa. Itse olen erittäin tyytyväinen ja josko se mitään kenellekään merkitsee niin Stereophilen mukaan hakkaa esim 9000es:n äänenlaadussa (class A+). Erityisesti ihmeteltiin myös tavallisen CD toistoa ja siinä kyllä komppaan Stereophileä, pitää paikkansa. Levykelkka ei ole yhtä tukeva (joskaan ei millään mittapuulla huono) mutta ääneen se ei vaikuta. Enpä käy mistään väittelemään mutta suosittelen lämpimästi jos nyt edes jossain tähän törmää. Pakko ei oo noteerata :) Joo mennään takaisin topiciin ja jätetään muut huomioimatta....
 
Uskon itsekin että Sonyn SCD5400Es on yksi hintaluokkansa parhaista cd-soittimista tätä nykyä. Minulla ei ole ollut muita Sonyn ES-sarjan cd-soittimia kuin SCD777ES, SCD555ES ja CDP XA-50ES. Todella hyviä nuo kaikki ovat olleet - varsinkin hintaluokassaan. Siksi on hyvä, että myös Sonylla on jälleen kohtuulaatuinen cd-soitin valikoimissaan. Hyvä varmaankin on myös scd-xa 9000 es, mikäli sellaisen sattuu kohtuuhinnalla löytämään.
 
Hienoa, että asiasta saadaan keskustelua aikaiseksi... :D! Onkos kellään kokemusta äänenlaadusta, kun käytetään i-link väylää esim ta-da 9000 es tai str-da 7100 es:n kanssa. Ainakin joissain arvosteluissa äänenlaatu pääsee "uusiin ulottuvuuksiin" tuolla i-link kytkennällä...
 
Back
Ylös