Sony PS-X55

Letor

Käyttäjä
Liittynyt
7.6.2021
Viestejä
28
Denon soitin meni ja ei voi mittään.

Nyt huomasin tori.fi myyntipalvelussa Sony PS-X55 soittimen. Onko se minkälainen vekotin?
 
Nyt sekin myyty! Ollut varmaankin puoli vuotta myytävänä.

MItä nyt?

Parilla sadalla soitin, mikä on suosituksenne?
 
^Mun suositukseni olisi luopua tuosta automaatin tavoittelusta ja ostaa joku "oikea" levysoitin. Jollain taisi olla TD165S myytävänä ihan tällä samalla foorumilla. Tuo vain esimerkkinä.
 
^Mun suositukseni olisi luopua tuosta automaatin tavoittelusta ja ostaa joku "oikea" levysoitin. Jollain taisi olla TD165S myytävänä ihan tällä samalla foorumilla. Tuo vain esimerkkinä.
Eli levysoitin jossa on automatiikkaa ei ole "oikea" levysoitin? Mutta mummosoitin on?
 
Ei se automatiikka poissulje sitä, etteikö soitin voisi olla laadukas. Sellaiset pelit ovat kuitenkin aina olleet vähän marginaalissa. Nykyään niitä on vieläkin vähemmän. Mummosoitin on aika liukuva käsite. Useimman nuoren jonnen mielestä nuo automaatit ovat juuri niitä "mummosoittimia".
 
Viimeksi muokattu:
Ajattelin tutustua Dual 505 soittimiin mutta onhan niissäkin automatiikkaa.
 
^Nuo ovat käytännössä yksi ja sama tuote. Nelosversiossa rasiakelkka on irrotettavissa ja kolmosessa se on kiinteä. Aika vähän noissa on huollettavia kohteita. Tippa öljyä muutamaan kohtaan kymmenen vuoden välein ja kaksi vaihdettavaa hihnaa (á20€). Sanoisin, että yleinen siisteys ratkaisee.
 
^^
Dualin 505-sarjalainen on aivan asiallinen ja jopa hyvälaatuinen soitin. Sama konstruktio on ollut Dualin mallistossa jo 40 vuoden ajan.

Relevantti vajeensa on tumppusoundinen OEM-äänirasiansa DN165//Ortofon OM-10 neuloineen, joka soundi kohenee jo pelkällä neulapäivityksellä -> OM-20. Orkkisrasian//neulan alabassot ovat niukat, ja diskanttipää tukkoinen. Tasokkaampia äänirasioita neuloineen Dualin 505-sarjalaiseen saa alkaen satasella parilla, jolloin puhutaan jo täysin hifisoundista.

Jos ensimmäistä levariaan on hankkimassa, Dualin 505-sarjalaisen kanssa ei huonoa levaria, tai ainakaan tarpeetonta pohjamelua hanki. Oletan, että Dualin 505-sarja saattaa jopa olla maailman myydyin levysoitinmalli, ja myöskin pitkäikäisin yksittäinen malliversio. Dual on levysoittimiin erikoistunut brändi//valmistaja, ja jos 505-sarja olisi heikkotasoinen, sarja ei olisi mallistossa neljääkymmentä vuotta kestänyt.

70-luvulla mulla oli kaksi Dualia, ja viitisen vuotta sitten hankin varalevariksi 505-3:n. Jos originaalin DN165-äänirasiansa [vrt. Ortofon OM-10] neuloineen jättää pois laskuista, soitin on kelpo peli. Viimeisin malliversio CS 505-4 uutena maksaa 800...900 euroa, missä hinnassa mielestäni on parisataa euroa viimevuosien vinyylibuumin ekstraa. Käytetyistä CS-505...3:sta huudellaan kolmeakin sataa. Omastani maksoin viisikymppiä, minkä väärti soitin ehdottomasti oli, DN165//OM-10 askeineenkin. Yli kahdensadan en orkkisaskillaan CS-505:stä maksaisi.

-ilkka
 
Minulla oli joskus 70-luvun lopulla 506nen, enkä muista sitä pahalla. Dualit ovat ihan asiallista ja huoletonta tavaraa, kunhan ei ihan antiikkisista (kai) puhuta.

Ylläolevista ottaisin 503sen, soittokunnossa kun on.
 
Veikkaan että levari myyty, ja (kerrankin) myyjä on poistanut ilmoituksen myynnin jälkeen.
Edulliset Dual 505-3 dualit menee aika nopeasti (itse myynyt 2..toinen oli oma, toine oli appiukon).
Mitä @ilkka_S sanoi on aikalailla se mitä mieltä itsekkin soittimesta olen. 3:n riittää, 505-4 ylihinnoilteltu (ja vanhat myös koska vertaavat tämän päivän uusien hintoihin). Simppeli, hyvä levari, itse jopa onnistuin sitä vähän korjaamaan (eli on tarpeeksi simpeeli) + neulan päivitin itsekkin tuohon ortofonin 20:een (vähän kirpaisee) ja äänenlaatu parani huimasta (myös ortofon red on ihan passeli, halvempi).



...noita otsikolla "MYYTY;..." on tuolla myytyvänä palstalla vaikka ohjeissa neuvotaan ne poistamaan...ihan vain sivuhuomautus...henk-koht. aina ärsyttänyt ;)
 
Joo mutta tein tarjouksen soittimesta. Hetken päästä se olikin poistettu
 
Tein muuten siitä Sony PS-LX5:sta tarjouksen muttei kelvannut:mad:
 
Back
Ylös