Sonos järjestelmä. Musiikkia, vai ääntä.

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 520
Kaupunki
Korvessa
http://www.sonos.com/landing/all_lp6.htm?tref=land&ovchn=GGL&ovcpn=Google+Scandinavia&ovcrn=sonos&ovtac=ppc&gclid=CPCcl-Sj048CFQ1OMAod9A-8zA

Minua on askarruttanut jo jonkin aikaa ko. järjestelmä lopullisena ratkaisuna. Systeemissähän on yksikkö ilman vahvistinta ja tuon voi liittää stereovahvistimeen äänilähteeksi, toinen yksikkö d- luokan vahvistimella varustettuna, lähetin, sekä kapula.
Lisäksi tarvitaan tietokone. Minä tarvitsisin myös toisen äänikortin, koska tietokone on nuorison käytössä lähes kaiken aikaa.
Tuossa tapauksessa olisi hyvä olla myös ulkoinen kovalevy jolle talletetaan vain äänikirjaston materiaalia. Tuota ulkoista kovalevyä suosittelisin myös Sauramalle, niin olisi vähemmän cd- soitinta ikävä.
Ulkoinen kovalevy musikkikirjastoksi on hyvä jo siksikin, ettei se käytä eikä siihen ole asennettu mitään koneen toimiseen tarvittavaa tiedostoa. Tällöin tietokone toimii omana yksikkönään eikä esim pelit pääse rikkomaan kovalevyn tiedostoja.

Olen tästä höyhännyt jo aieminkin paikallisessa osiossa, "Jyväskylän harrastajatapaamiset..." Järjestelmän tulisi edustajan tietojen mukaan soittaa myös pakkaamattomat ja paremmalla dynamiikalla tallennetut tiedostot. Tuollahan nyt saisi hyvää ääntä ilman lp:n rapsuja ja napsuja, cd:n huonosta dynamiikasta puhumattakaan. Järjestelmässä on paljon ominaisuuksia joihin jokainen voi itse perehtyä, minua kiinnostaa vain ääni ja toimivuus.

Oletteko jo hankkineet Sonokset ja millaiset ovat kokemukset käytössä. Kuvan yksikkö on peruspaketti, mutta jatkuvasti on tarjouksissa mukana toinen keskus ilman vahvistinta.

sonos_family_RGB.jpg
 
Lienet Seppo lukenut Pesosen Janin kirjoittaman jutun Alan Lehdestä? Jani ainakin tykkäsi, varsinkin käytettävyydestä, vaikkei muistaakseni systeemiä ääneltään ihan huippujen joukkoon sijoittanutkaan. Vakavasti otettava vaihtoehto jos kiekkojen vaihtelu tympii.
 
Juu Mikko, täytyypä lukaista tuo uudemman kerran. Tuossa jää muuttujaksi enää kaapeloinnin onnistuminen.
 
Hypistelin kerran kaukosäädintä liikkeessä ja teki kyllä vaikutuksen. Joskus hankin itsekin tuollaisen.
 
Kantsii katsoa UK:sta jos halvemmalla haluaa tuon Sonoksen hankkia.
 
Back
Ylös