Soitin vs. DAC+pyöritin

toksi

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2008
Viestejä
373
Olen tässä jonkin aikaa hakenut settiini muun kaluston ohessa CD-soitinta. Kuuntelussa on käyneet mm. Esotericin X-05 ja Mäkkärin MCD201. Suunnitteilla on ollut ottaa kuunteluun vielä ainakin Ayren C-5xe ja Accuphasen DP-500. Olen tähän asti kuitenkin katsonut lähes yksinomaan vain soitinta, enkä laittanut paljoakaan ajatusta erillisen DAC:n ja pyörittimen hankkimiseen. Erillinen DAC on käynyt mielessä ehkä vain lähinnä DVD-soittimen ja digiboksin kanssa käytettäväksi.

Mietinkin siis että olisikohan järkevää panostaa samalla hyvään DAC:iin jota sitten käyttäisi näiden kaikkien kanssa. Onkohan erillisistä DAC+pyöritin yhdistelmistä kuitenkaan vastusta miettimäni hintaluokan soittimille, ja jos on niin mitäköhän DAC:ja kannattaisi tällöin tutkia tarkemmin? Kiinnostaisi myös tietää josko joku olisi sattunut tekemään vertailuja erillisten DAC:ien ja ehkäpä jonkin edellä listatun soittimen välillä..

Kiitokset avusta ja kommenteista jo etukäteen. Pahoittelut muuten jos tämä aihe on jo jossain ketjussa käsitelty. En äkkiseltään ainakaan löytänyt vastaavaa..
 
Ajatuksena varsin hyvä. - Taitaa vaan huippuluokan DAC:t olla ns. pois muodista.. Mutta kannattanee kysellä testiin jos joltain merkiltä sattuu löytymään. Samalla voi kokeilla riittääkö DVD pyörittimeksi, vai saavuttaako uusia juttuja jos kokeilee erilaisia pyörittimiä DAC:n kaveriksi.
 
JigSaw tykkää enemmän huippuluokan soittimista kuin Daceista, siksi ne on pois muodista. :D Tälläistä vertailua huippusoittimen ja hyvän dacin välillä meillä ei olekaan vielä ollut täällä, ainakaan tietääkseni. Kokeile ehdottomasti itse kumpi sopii käyttöösi. Ongelma voi olla sen huippu-DAC:n löytäminen. Tuosssa vähän vinkkiä:
http://www.head-fi.org/forums/f46/all-dacs-money-can-buy-pt-2-a-325941/
 
Patu sanoi:
Kokeile Bel Canton DAC3 + CD-2 yhdistelmää. Ovat designiltaan puollikkaita palikoita joten yhdessä vastaavat yhtä normaalia CD-soitinta laiteräkissä.

Bel Canton CD-2:sta on "tyytyväinen" käyttäjäkommentti tuolla toisessa ketjussa. Eikä se DAC3 ole parissa setissä niin hyvä ollut kuin odotin, tosin Patulle sellainen viileä ääni saattaa sopia. Hienon näköisiähän ne ovat, jos se on tärkeää :D

Bel Canto CD-2:
moukkunen sanoi:
Käyttö oli kankeaa ja osin temppuilevaa. Esim. Levyjen välissä piti aina muistaa sammuttaa masiina, jotta levyn tiedot pyyhkyityvät muistista pois. Muutoin levy ei lähtenyt soimaan tai vaihtoehtoisesti keskeytyi kesken soiton.
(Klampin käyttö levyn päällä ei kuitenkaan häirinnyt minua lainkaan.)

Lähde
 
Harkitse myös soitinta digisisääntuloilla...
 
JigSaw tykkää enemmän huippuluokan soittimista kuin Daceista, siksi ne on pois muodista.
=) Eeei.. mutta oikeesti, monellako merkillä on valikoimissa 2 laatikkoisia laitteita? - Ei oo monella.

Bel Canton setti vois olla hyvä, mutten siihen ota kantaa, onko Bel Candon soundi se oma juttu. Näissäkin kun on eroja..

Entäs ihan perinteiset cd soittimet? - Muistaisin törmänneeni siihenkin, joissa on digi inputit esim. sen digiboksin yms. laitteiden liittämiseen.
 
Kysyjän kiinnostus taisi kohdistua enemmän arvokkaampiin tuotteisiin kuin Ca:han..

Digi inputteja esim. Wadiassa, Audio Aeron Capitolessa.. Mutta muita? - Lähinnä siksi kommentoin, koska erillisiä dacceja ei oikeesti kovin paljoa ole kysyjän mainitsemassa luokassa.
 
Luxmanin uusissa SACD-soittimissa on myös digisisääntulo.

t. jjahifi
 
Jigsaw sanoi:
Digi inputteja esim. Wadiassa, Audio Aeron Capitolessa.. Mutta muita? - Lähinnä siksi kommentoin, koska erillisiä dacceja ei oikeesti kovin paljoa ole kysyjän mainitsemassa luokassa.

inputteja on myös accuphasella. audio notelta löytyisi kivasti erillinen dac ja transport ja vaihtoehtoja löytyy ko. merkiltä aika monessakin hintaluokassa. budjettiluokassa erillinen dac ja transport löytyy esim. stellolta.
 
Jigsaw sanoi:
Kysyjän kiinnostus taisi kohdistua enemmän arvokkaampiin tuotteisiin kuin Ca:han..

Digi inputteja esim. Wadiassa, Audio Aeron Capitolessa.. Mutta muita? - Lähinnä siksi kommentoin, koska erillisiä dacceja ei oikeesti kovin paljoa ole kysyjän mainitsemassa luokassa.

Niin tosiaan unohdin ihan. Eihän alle 2000 euron soitin vaan voi olla hyvä.
 
Sitäkin kuulleena, ei se ihan samassa sarjassa noiden kalliimpien kanssa paini. Sorry:)

Toki sekin kannattaa kuunnella, ja tehdä omat ratkaisunsa korviinsa luottaen.
 
Kahden laatikon systeemejähän on Accuphasella, Accustic Artsilla, Emm Labsilla, dCs:llä, Nagralla ja Esotericilla (Teac) ainakin. Hintaluokka on tietty semmoista perheautoluokkaa :)

Mooneissa CD3.3:sta ylöspäin, Denon DCD-SA1:ssa, dCS:ssä, Burmestereissa, Mark Levinsonissa ja Meridianin 808:ssa on myös digi-inputteja.

DACeista tulee mieleen vielä Logitech Transporter, Electrocompaniet, PS Audio ja Apogeen tuotteet.

Kokemusta ei ole noista mistään.

Edit: Ai niin, onhan Cyruksella myös pyöritin/dac-yhdistelmä.
Edit2: Dacceja on vielä Audio Researchilla, Brystonilla ja McIntoshilla ja varmaan vieläkin unohtui jotain
 
Eräällä Tamperelaisella oli tuo Logitech Transporter. Kuopiosta löytyy Electrocompaniet.
 
Jigsaw sanoi:
Sitäkin kuulleena, ei se ihan samassa sarjassa noiden kalliimpien kanssa paini. Sorry:)

Toki sekin kannattaa kuunnella, ja tehdä omat ratkaisunsa korviinsa luottaen.

Juu kyllä sillä hintalapulla yleensä on se suurin vaikutus äänenlaatuun. :)
 
Kiitokset kaikille kommenteista tähän asti! Tuossa tulikin jo ihan kivasti listaa merkeistä ja malleista joihin pitää tutustua. Taitavat ilmeisesti olla kuitenkin sen verran harvinaisempia epeleitä, että monellakaan ei näistä taida olla kokemusta..
 
Juu kyllä sillä hintalapulla yleensä on se suurin vaikutus äänenlaatuun.

Aijaa. Kokeillaan joskus? Pistät mullekin Audionettiin uuden hinnan, jos vaikka tulis paremaa soundia? - Kyllä mä voin kokeilla halvempiakin, ja ostan toki jos toimii paremmin..
 
Lähtökohta on, että rahaa on. Jos minulla olisi rahaa niin kokeilisin.

Reimyo CDP-777:n Reimyo DAP-999EX muuntimen kanssa. Laitteella on ollut maahantuonti, mutta en nyt muista mikä/kuka.

Olen tosin tehnyt melko varman päätöksen, että hankkisin Audio Aero Capitole Reference soittimen joka voi toimia myös kohtuu laadukkaana etusena.

Yhtenä vahvana ehdokkaana olisi Linn Akurate cd- soitin.

Mikäli Audiomeca Mephisto IIx olisi vielä tuotannossa niin valintani olisi varmaan tämä.

Nykyisistä vaihtoehdoista Audio Aero Capitole Reference kuulemistani veisi voiton. Luulen, että Esoteric- Sarjasta löytyisi myös verrokkeja, noitahan olit jo kuunnellutkin.

Mielestäni muuntimen paikka on soittimessa. Ylimääräiset johdot tekevät lajista mielestäni asteen liian haastavan.
 
Back
Ylös