SME:n perustaja Alastair Robertson Aikman poistui keskuudestamme

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 081
Kaupunki
Espoo
Vinyl Asylumista lukemani tieto kertoo, että arvostetun SME:n perustaja ja johtaja Alastair Robertson-Aikman on kuollut.


Näin niitä kovia kundeja ja hienoja herrasmiehiä lähtee.
Viitisentoista vuotta sitten minulla(kin) oli kunnia vierailla ARA:n maineikkaassa ja alan lehdissä moneen kertaan esitellyssä kuunteluhuoneessa, olivat juuri lanseeranneet SME 30 -soittimen, jota isäntä ylpeänä esitteli.


Syvä kunnioitus, kumarrus.


-m-www.sme.ltd.uk


http://www.audioasylum.com/cgi/m.pl?forum=vinyl&n=590819&highlight=aikman&r=&session=
 
Siinä saattaa lähteä koko SME hifimaailmasta. Näin ainakin PFM:ssä on hiukan uumoiltu. Firmahan tekee aivan muuta ja hifipuoli oli juuri tämän herran henkilökohtainen mieltymys. Levysoittimien myyntiluvutkin ovat ilmeisesti olleet niin pieniä (jatkuvasti alehinnoilla Englannissa - ja täälläkin?), että kannattavuudesta ei ehkä kannata olla aivan varma.

Toivottavasti firma kuitenkin jatkaa alalla. Kyllä täällä maailmassa hifikamaa tarvitaan. Firman vetoa jatkaa hänen poikansa Cameron.

Rauha Mr. Robertson Aikmanin sielulle.

Ossi
 
Jo pidemmän aikaa on SME:tä johtanut Alastairin poika. Kyllähän Alastair Robertson Aikman on vielä itsekkin ollut inokkaana nimenomaan hifipuolen touhuissa mukana. Tuskinpa SME:n hifipuoli kuitenkaan mihinkään katoa niinkauan kuin kauppa käy ja se kauppahan on tietääkseni käynyt varsin hyvin viime aikoina.

Itsekkin tapasin kyseisen herrasmiehen vuonna 1988 ja vierailin hänen kuuluisassa kuunteluhuoneessa. Tuolloin pyörittimenä oli vielä Goldmundin Reference. Harvoin olen kuitenkaan tavannut Alastairin kaltaista vanhempaa herrasmiestä joka oli tohkeissaan kuin pikkupoika kun puhe oli äänentoistosta yleensä. Mielestäni äänentoistoala on jälleen menettänyt yhden suuren persoonan.

Torvihörhö
 
Tää on vähän isompi juttu kuin "Mikrobitti nielaisee hifi-lehden"

R.I.P.
 
Back
Ylös