Singnaalin kulku?

Vipunen

Käyttäjä
Liittynyt
9.5.2008
Viestejä
26
Kaupunki
Tampere
Kuinkahan tässä singnaali mahtaa kulkea: Kyseessä on integroitu vahvistin passiivisella etusella. Hommasin kuitenkin myös erillisen etuvahvistimen haluten käyttää integroidun pelkkää pääteastetta. Ajatuksena oli teettää etu/pääteasteen erotus vahvistimeen. Nyt kuitenkin kun vedän erillisen etusen output-lähdöstä kaapelin mihin tahansa integroidun linjalähdöistä (myös tapen in) niin pystyn käyttämään erillistä etusta etuvahvistimena. Nyt kuitenkin ihmetyttää myös se, että integroidun volyme toimii myös eli tässä tilanteessa on kaksi äänenvoimakkuuden säätöä käytössä. Tulikohan tämä nyt ymmärrettävästi ilmaistua. Jos joku tietävä valaisisi kuinka tässä juttu nyt oikein kulkee. Onko tällaisella kierrätyksellä mahdollisesti äänellistä eroa siihen, että teettäisin tämän etu/päätteen erotuksen. Onkohan juju tässä integroidun etuasteen passiivisuudessa. ???
 
Jos oikein ymmärsin niin olet nyt kytkenyt esivahvistimen outputin integroidun tavalliseen line in sisääntuloon?

Jos näin on eikä integroidussa vahvistimessa ole erillistä sisääntuloa pelkästään päätevahvistimelle tai muuta esivahvistimen ohitusmahdollisuutta (näin ymmärsin koska suunnitelet tämän erotuksen teettämistä), niin silloin sinulla on signaali tiellä kaksi esivahvistinta, erillinen aktiiviesivahvistin ja integroidun oma passivinen etuvahvistin (elikkäs volumepotikka/askelvaimennin etc.) Tässä tapauksessa luonnolisesti volumen säätö onnistuu molemmista laitteista. Se miten paljon ääntä huonontava vaikutus signaalin kuljettamisella kahden etusen läpi riippuu luonnollisesti näiden etusten laadusta ja toteutus tavasta, mutta todennäköisesti parempaan lopputulokseen pääset pudottamalla toisen etusen pois signaalitieltä. Eli jos tuon etu-ja pääteasteen erottamisen voi tehdä järkevällä ja laadukkaalla tavalla, niin lopputulos on todennäköisesti parempi, jos siis välttämättä haluat tuota erillistä etuvahvistinta tämän integroidun kanssa käyttää, mutta muuten parempi vaihtoehto voisi sitten olla vaihtaa kyseinen integroitu laadukkaaseen päätteeseen.
 
Kiitos kamak, näinhän se varmaan menee. Integroidussani on yksi ylimääräinen tape in/out, mihin voisi nähdäkseni kätevästi teettää tämän päätteen erotuksen.
 
Vipunen sanoi:
Kiitos kamak, näinhän se varmaan menee. Integroidussani on yksi ylimääräinen tape in/out, mihin voisi nähdäkseni kätevästi teettää tämän päätteen erotuksen.

Jos oikein ymmärrän niin homma ei näillä liittimillä onnistu. Tape out syöttää kyllä signaalin ulos ilman että se on viety äänenvoimakkuudensäätimen läpi, mutta tape in menee voimakkuudensäätimen kautta pääteasteelle. Tape in on siis käytännössä sama kuin mikä tahansa muu linjasisääntulo.
 
Back
Ylös