Simon Yorke

Fundeeraaja

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
4 923
Kaupunki
IČIĆI Kroatia
Kun muillakin merkeillä on oma topic, niin kyllä tämäkin ansaitsee omansa.

Eilen pääsin Arton, Hippitomin ja Kankaisen Mikan kanssa siivellä Törmin Karille SYD:jä kuuntelemaan. Herrahan otti meidät ilolla vastaan.

Kalusto kaikkineen oli minulle täysin uutta. Tässähän oli haastetta, outo tila, oudot kaikaimet ja vahvistimet. Saada jonkin näköistä tolkua soittimista ja niiden ominaisuuksista. Musiikkiki mitä soitettiin, kiitos Karin ja Mikan ei ollut ihan sitä omintani. Toisaaltaan olen tässäkin suhteessa joviaali, enkä antanut sen häiritä. Tuli sieltä jaskaakin. :)

Soittimien julkisivu ja koko desing tekivät vaikutuksen. SYD 9 oli soma ja kompaktin kokoinen. SYD 10 huomattavasti persoonallisempi.
SYD 9 oli kiinni Tgf Axia. Soitin soi mukaansa tempaavasti. Oli kohorentti, analyyttinen ja hyvin tarkka. Sointitasapaino oli hyvä. Äänessä paistoi selvää Tgf:ää. Tuohon kun olisi pistänyt Phoenix ll:n niin se olisi päässyt taatusti lentoon. Potenttiaalia oli. Hyvä soitin.

SYD 10 ja Dynavectorin rasia oli jo melkoinen juttu. Tämä sai jo jalankin paatuneemmallakin flättärillä vippaamaan, vai mitä Mika? Äänessä oli enemmän syvyyttä ja dynamiikkaa. Paljonko soitinta ja paljonko rasiaa, jäi hieman epäselväksi. Nyt kaivetiin nyansseja paljon enemmän levyltä. Tarkka ja värittämätön soundi jäi mieleen. Yhden oopperalevyn kohdalla kuuntelin miten jumalattoman hiljainen tausta oli. Teki muuten vaikutuksen. Toisen vaikutuksen teki tekniikka. Tässä ei leikitä virtalähteillä, eikä niiden päivityksillä, jollei halua verkomuuntajan tilalle hommata aurinkopanelia. Homma pelasi vaikka Kari vaihtoi lennossa 9 v nepparipariston virtalähteeksi.
Myös soittimien varret olivat mielenkiintoisia. Nämä myydään paketteina. Varsi ja soitin kombo on valmiiksi mietitty. Eil ei mitään tvikkajien leluja. Työn jälki oli erinomaista. Nämä saattavat aiheuttaa äänellään ja ominaisuuksiltaan omistamisenhaluja.

Taas tuli todistettua itselleen että pyörittimissä on eroja samoin kuin rasioissa. Elämme mielenkiintoisia vinyyliaikoja, hyviä soittimia tupsahtaa markkinoille. Mikä on sitten se maailman paras, sitä ei taatusti ole vieläkään tehty. Yksiä parhaita on sitten lukuisa joukko.

En ehdi keskittyä nyt muihin vermeisiin, kertokoon pojat. Mää lähden DIY-tapahtumaan nyt.
 

tutkija

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
383
ihan hyvä kuvaus setistä. tuo mainittu taustan hiljaisuus teki itseenkin vaikutuksen, sama juttu tässä omassa S7 mallissa.
 

Fundeeraaja

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
4 923
Kaupunki
IČIĆI Kroatia
tutkija sanoi:
ihan hyvä kuvaus setistä. tuo mainittu taustan hiljaisuus teki itseenkin vaikutuksen, sama juttu tässä omassa S7 mallissa.

Tuo S7 täytyy tulla demoamaan. Kari kehui tuotakin loistavaksi soittimeksi. Näissä on kuitenkin se oma viehätyksensä. Varsin omaperäinen desing mm. ja yksinkertaiset vivut. Toimivia kokonaisuuksia.
 

Mika K

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 113
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Hyvin Kalle kirjoitti, laitoin omat kommenttini Idealen osioon. Tuo 9v paristolla toimiminen oli muuten aika siisti fiitseri.
 

HarrieR

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
665
Kaupunki
Helsinki
Tuossahan tuo S9fv nyt pyörii. Mr. Ideale kävi asentamassa soittimen tänään. Muutaman levypuoliskon olen tässä ehtinyt pyöräyttää - saa nähdä (eikun kuulla) tapahtuuko sisäänajautumista miten. Soittimessa on pieniä eroja aiempiin - tämän moottoriyksikössä ei esimerkiksi ole härkää / aasia / muutakaan elikkoa vaan perin yksinkertaisen tyylikäs SYD-kyltti. Sääli tavallaan - aasissa olisi ollut luonnetta - mutta onhan tuo nyt vähäeleisen tyylikäs noin. Very understated, Sir, indeed. Viimeistely kaikkinensa erinomaisella tasolla.

Ai niin - se ääni... Voi pojat ja tytöt. Nyt soi, vaikka kaikki setissä onkin vielä muuton ja muiden mullistusten jäljiltä sinne päin. Ehdin tuossa aiemmin jo vähän digillä hakea tuntumaan ja uusi tila toimii yllättävän kohtuullisesti, kuuntelu nyt lähikentässä. Jack Dejohnetten työskentelyä tässä samalla seurailen ja kyllähän se antaa rumpusetille kyytiä - musikaalisesti kuitenkin, ei pelkkää kolistelua. Ensimmäinen levy lautasella oli Rory Gallagherin Irish Tour '74. Jazzia pyörähtää nyt ja välissä kävi mm. Seasick Steven You Can't Teach Old Dogs New Tricks. Klasaria ei ole tullut vielä kokeiltua mutta senkin aika tulee.

Kaikki on hyvää.

Noh, mitenkään maalissa tämä setti ei nyt vielä ole - parannuspotentiaalia löytyy mikä positiivisena

Ai niin, soittimen mukana tuli myös t-paita.
 

HarrieR

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
665
Kaupunki
Helsinki
Tänään tehtiin hienosäätöä soittimelle. Pientä viilausta neulapainoon, antiskateen jne. ja varmistukset että kaikki on kunnossa. Mitään radikaalia ei tapahtunut soundille mutta mielenrauhaa sen suhteen että kaikki ok. Soitin on toiminut mainiosti ja soundista kertonee riittävästi se, että digi ei juuri kotona ole soinut paitsi lastenlauluja välillä, niitä mulla ei juuri mustana ole, ja nekin kakkossetissä.

Päällimmäisenä ajatuksena on se, että musiikki SOI. ECM-tuotokset ovat viihtyneet soittimessa paljon mutta niin myös Hiski Salomaa, Black Keys, vanhat Purplet, Neil Young, Burning Spear ja Glenn Gould. Hifimielessä voisi sanoa, että mustasta taustasta nuotit ponnistavat mutta senkin huomasin vasta tänään. Huomio on mennyt reilusti enemmän siihen mitä tunteita musiikki herättää.
 

SYDmies

Käyttäjä
Liittynyt
29.9.2012
Viestejä
16
tätähän tuo SYD tekee, keskittyy vaan musiikkiin ja unohtuu kaikki muu. hyvässä mielessä.
 
Ylös